Organisatie van de diaconie Organisatie van de diaconie

In totaal zijn er voor de vier wijken 33 diakenen die tezamen het college van diakenen vormen. Van elke wijk zijn er 2 diakenen afgevaardigd in het moderamen, het dagelijks bestuur. Het moderamen bereidt de collegevergadering voor en stelt de agenda vast. Vragen om incidentele hulp worden eerst in het moderamen behandeld, waarna een advies aan het college van diakenen wordt gegeven. Deze beslist daarna over de vraag. Elk jaar wordt er in de Algemene Kerkenraad een diaconaal jaarverslag over het afgelopen kalenderjaar toegelicht en een beleidsplan en collecterooster voor het nieuwe jaar besproken. De financiële verslaglegging van de penningmeester wordt door de accountant van de Algemene Kerkenraad beoordeeld.
Uit het moderamen wordt een voorzitter, penningmeester en secretaris gekozen.

Momenteel zijn dit:

Voorzitter: de heer R van Kesteren,  telefoonnummer 0348-415588

Penningmeester: Dhr. J.W.C. Boele

Secretaris: de heer G.A.Spijker, De Zoom 27, 3448 DG Woerden, 0348 422742. E mail:

RSIN  Fiscaalnummer   824 108 723

Bankrekeningnummer
: diaconie  SKG, Gouda, banknr. NL43FVLB0699770629

“Ik weet: mijn redder leeft, en Hij zal tenslotte hier op
  aarde ingrijpen”.
Job 19:25

Georg Friedrich Händel had slechts 24 dagen nodig om zijn oratorium “the Messiah” te componeren: van 22 augustus tot 14 september 1741. Dat kwam deels omdat hij ouder werk opnieuw gebruikte. Maar ook omdat Händel zo gepassioneerd aan het oratorium werkte dat eten en slapen er geregeld bij inschoten. Later schreef hij over deze weken als ”een fantastisch, verheven hemels visioen”..Eén van de hoogtepunten uit dit oratorium zijn natuurlijk de “halleluja” koralen. Maar juist een breekbaar en dierbaar moment uit de Messiah is de aria ”I know that my redeemer liveth”. (Ik weet dat mijn verlosser leeft) Een aria waarin op prachtige wijze de opstanding van Jezus

Wijk Centrum-Oost: