Organisatie van de diaconie Organisatie van de diaconie

In totaal zijn er voor de vier wijken 33 diakenen die tezamen het college van diakenen vormen. Van elke wijk zijn er 2 diakenen afgevaardigd in het moderamen, het dagelijks bestuur. Het moderamen bereidt de collegevergadering voor en stelt de agenda vast. Vragen om incidentele hulp worden eerst in het moderamen behandeld, waarna een advies aan het college van diakenen wordt gegeven. Deze beslist daarna over de vraag. Elk jaar wordt er in de Algemene Kerkenraad een diaconaal jaarverslag over het afgelopen kalenderjaar toegelicht en een beleidsplan en collecterooster voor het nieuwe jaar besproken. De financiële verslaglegging van de penningmeester wordt door de accountant van de Algemene Kerkenraad beoordeeld.
Uit het moderamen wordt een voorzitter, penningmeester en secretaris gekozen.

Momenteel zijn dit:

Voorzitter: de heer R van Kesteren,  telefoonnummer 0348-415588

Penningmeester: Dhr. J.W.C. Boele

Secretaris: de heer G.A.Spijker, De Zoom 27, 3448 DG Woerden, 0348 422742. E mail:

RSIN  Fiscaalnummer   824 108 723

Bankrekeningnummer
: diaconie  SKG, Gouda, banknr. NL43FVLB0699770629

Woensdagavond, in het Linschoterbos.

Het is een prachtige, zonnige zomeravond. Het voelt heerlijk om nu even een fietstocht te maken.
En het is druk in het bos. Het lijkt alsof de vakantietijd al is aangebroken, ik zie fietsers, een groepje wandelaars. Een familie viert een verjaardagspartijtje in de tuin van hun huis. Het is goed toeven in het Linschoterbos. En ik besef maar weer, hoe dierbaar mij deze bosrijke omgeving toch is.
Tijdens de fietstocht denk ik aan de bijbelgespreksgroep.
Elke 2edinsdagmorgen van de maand komen we met een groepje bewoners bij elkaar in de kapel van ’t Oude Landt. Aan de hand van hun levensverhalen en gesprekken zoeken wij

Wijk Centrum-Oost:
Zondag 2 september om 9.30 uur in de Petruskerk. Doopzitting: maandag 27 augustus om 20.00 uur in Het Baken. Aanmelden via