Welkom namens en bij onze wijkgemeente! Welkom namens en bij onze wijkgemeente!

Welkom!

Op dit deel van de website vind je informatie over onze wijkgemeente, Centrum-Oost.

Wijkgemeente Centrum-Oost omvat de wijken binnen het centrum en de oostkant van Woerden. De andere twee wijkgemeenten werken op andere plaatsen binnen Woerden.

Wat beweegt ons? Wat zit er achter al die namen en activiteiten en verdere informatie op deze website? Als het goed is, is dat de bewogenheid van God. Hij gaf zó om de wereld en om ons mensen dat Hij Zijn Zoon zond, “opdat een ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar het eeuwige leven heeft” (Joh. 3: 16). Daarom willen wij Jezus Christus graag centraal stellen. Verlangen we ernaar dat Zijn ontferming in woord en daad naar voren komt.

Allen hartelijk welkom, jong en oud, bekend en niet (zo) bekend met onze wijkgemeente. Hartelijk welkom tijdens de kerkdiensten, kringen, jeugdwerk, en noem maar op!

Heb je vragen over de website, suggesties om het anders te doen of wilt u iets online laten plaatsen? Laat het weten via de e-mail aan de scriba. Eind 2016 wordt overigens een start gemaakt met het actualiseren en verbeteren van de website.

HEEL DE AARDE
Zing voor de HEER een nieuw lied, zing voor de HEER, heel de aarde.
Zeg aan de volken: ‘De HEER is koning’.

Psalm 96:1 en 10a

Wat een Evangelie klinkt er uit deze Psalm!
Psalmen zijn vaak liederen van mensen in nood. Ze worden geschreven uit diepte van ellende. Wie zich ellendig voelt heeft meestal weinig zicht op de rest van de wereld. Het eigen leven is al ingewikkeld genoeg. Het eigen gezin, de eigen leefomgeving, misschien het eigen land, maar veel verder wordt er niet gekeken. Dat kan ook bijna niet anders, want alles wordt in beslag genomen door de pijn.
Of de psalmist van Psalm 96 ook met persoonlijk verdriet of rampspoed voor zijn land te maken heeft weten we niet. Maar hij of zij is er in ieder geval niet door in beslag genomen! Hij spreekt van de glans en glorie die uitgaan voor de HEER, de macht en luister die zijn heiligdom vervullen. Zoveel licht en ruimte. Daarom is de blik niet alleen op eigen leven, eigen volk of eigen land gericht. Alle volken wordt zijn majesteit bekendgemaakt. Heel de aarde moet worden meegenomen in het gezang.
Het is (bijna) advent. De naderende koning wordt al aangekondigd.
Ds. J.A. Berkheij