Beleid en organisatie Beleid en organisatie

Op deze pagina vindt u informatie over samenstelling en organisatie van de kerkenraad. Tevens kunt u via onderstaande links het lopende beleidsplan en de 'Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de hervormde wijkgemeente Woerden West' inzien:

Beleidsplan 2010 - 2014

Beleidsplan 2015-2016

Plaatselijke regeling

Moderamen Moderamen

Ieder jaar wordt vanuit de wijkkerkenraad een moderamen (dagelijks bestuur) gekozen. Dit moderamen heeft als voornaamste taak het voorbereiden van de kerkenraadsvergaderingen. Voor het seizoen 2015-2016 bestaat het moderamen van de kerkenraad uit de volgende leden:

Voorzitter: dhr. Jan Bosman
Predikant: ds. Gerrit Schouten
Ouderling-scriba: dhr. Henk de Heer
Ouderling: dhr. Jaap van Ingen
Diaken: dhr. Arjan Neels

Diakenen Diakenen

Mw. Lenneke van Duuren, tel. 424873, e-mail

Mw. Rineke van Heeringen-Gorter, tel. 423090, e-mail

Dhr. André van Heusden

Dhr. Ben Lekkerkerker, tel. 411156, e-mail

Mw. Karin van Riel-Kooijman, tel. 421498, e-mail

Dhr. Arthur van Rooijen, tel. 444909, e-mail

Ouderlingen en kerkrentmeesters Ouderlingen en kerkrentmeesters

Ouderlingen

Mw. José van Geutselaar, tel. 430652, e-mail

Mw. Anniek van der Ploeg

Mw. Margriet Schotanus-Verheul, tel. 418392, e-mail

Dhr. Jaap Verweij, tel. 431092, e-mail

Dhr. Harry de Vink

Ouderlingen met bepaalde opdracht

Ouderling-scriba: Dhr. Henk de Heer, tel. 431007, e-mail

Jeugdouderling: dhr. Sjors van Vliet, tel. 448605, e-mail

Jeugdouderling: mw. Janneke van Vliet-van der Molen, tel. 448605, e-mail

Seniorenouderling: Dhr. Jaap van Ingen, tel. 501766, e-mail

Diensen voor doven en slechthorenden: dhr. Harry van der Veen, tel. 460469, e-mail

Ouderling-kerkrentmeester: dhr. Riné Bos

Ouderling-kerkrentmeester: mw. Hermien Bruggeman-Smit, tel. 410187, e-mail

Ouderling-kerkrentmeester
: dhr. Piet Veerman, tel. 417316, e-mail

Pastoraal bezoekers Pastoraal bezoekers

De kerkenraad wordt in het pastoraat ondersteund door pastoraal  bezoekers.

Dhr. Arie Beukers, tel. 06 44464370, e-mail

Mw. Annuska van Duuren-Kole, tel. 423953, e-mail

Dhr. Lucien Harthoorn, tel. 460619, e-mail

Dhr. Pieter de Korte, tel. 413964, e-mail

Dhr. Henk de Valk, tel. 416867, e-mail

Dhr. Joop Teeuwen en mw. Rina Teeuwen-van der Ende, tel. 745542, e-mail

Dhr. Kees Verduijn, tel. 784113, e-mail

Dhr. Jacques Verkaik, tel. 501798, e-mail

Dhr. Gert Vos

Mw. Annemarie de Vries, tel. 432105, e-mail

Mw. Letta Willemsen, tel. 401026, e-mail

“Uit de diepten roep ik tot U, o HEERE”
(Psalm 130:1)

In de afgelopen maand deed Kerk in Actie een oproep om in kerkdiensten Psalm 130:1 te zingen in verbondenheid met de bevolking van Sulawesi. Als reactie op de verschrikkelijke tsunami en aardbeving, luidde de oproep: “Zoveel leed, zoveel slachtoffers. We hebben er geen woorden voor. We kunnen bidden, doneren... én zingen.” Samen zingen met onze broeders en zusters in Indonesië: “Uit diepten van ellenden, roep ik tot U, o Heer!”
Juist daar waar de woorden ons ontbreken, mogen we roepen tot God met de woorden die Hij zelf geeft. Psalm 130 is een van de vele klaagpsalmen uit het gebedenboek van de psalmen. In deze klaagpsalmen is de nood meestal heel algemeen beschreven, zodat ieder zijn eigen persoonlijke nood kan invullen. “Uit de diepten” betreft de grote nood op Sulawesi, maar ook onze eigen, persoonlijke nood. Of de diepten waar mensen uit onze directe

Wijk Centrum-Oost: Zondag 23 december om 9.30 uur in de Maranathakerk. Doopzitting op maandag 17 december om 20.30 uur in Het Baken. Graag van te voren aanmelden bij de scriba van de wijkkerkenraad.

Wijken West en Noord: Zondag 2 december om 9.30 uur in de Maranathakerk. Ouders die hun kindje willen laten dopen kunnen zich melden bij ds. G. Schouten. In overleg bepalen we dan een datum voor het doopgesprek.