Samengaan van de wijken Noord en West Samengaan van de wijken Noord en West

Leven uit Gods genade

Getuigen in de wereld    Zorgen voor elkaar

De werkgroep die het samengaan van onze wijken Noord en West voorbereidt wil u graag in elke uitgave van Hervormd Woerden informeren over de vorderingen.

Mede met input uit de gemeente-avond van 14 februari heeft de werkgroep de afgelopen weken de concepten afgerond van de Kadernotitie/het Beleidsplan en de nieuwe Plaatselijke Regeling.

Op het moment dat u dit leest zijn deze stukken inmiddels besproken in de vergadering van de gezamenlijk moderamina van beide wijken op dinsdag 12 maart. Met de uitkomsten van dit overleg staan beide stukken vervolgens op de agenda’s van de kerkenraden van Noord en West. Zij vergaderen op donderdag 21 maart aanstaande.
In de volgende HW hopen we u hiervan verslag te doen. Met de eventuele aanpassingen uit de kerkenraden zijn de stukken dan voor u beschikbaar, hopelijk begin-medio april.

De planning is vervolgens – maar nog wel voorlopig – dat we op dan op donderdag 9 mei de tweede gemeente-avond houden om het Beleidsplan en Plaatselijke Regeling met u te bespreken.
        Anniek v.d.Ploeg, Jan Zwaneveld

Beleid en organisatie Beleid en organisatie

Op deze pagina vindt u informatie over samenstelling en organisatie van de kerkenraad. Tevens kunt u via onderstaande links het lopende beleidsplan en de 'Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de hervormde wijkgemeente Woerden West' inzien:

Beleidsplan 2010 - 2014

Beleidsplan 2015-2016

Plaatselijke regeling

Moderamen Moderamen

Ieder jaar wordt vanuit de wijkkerkenraad een moderamen (dagelijks bestuur) gekozen. Dit moderamen heeft als voornaamste taak het voorbereiden van de kerkenraadsvergaderingen. Voor het seizoen 2015-2016 bestaat het moderamen van de kerkenraad uit de volgende leden:

Voorzitter: mevr. Anniek van der Ploeg
Predikant: ds. Gerrit Schouten
Ouderling-scriba: dhr. Henk de Heer
Ouderling: dhr. Jaap van Ingen
Diaken: Ben Lekkerkerker

Diakenen Diakenen

Mw. Rineke van Heeringen-Gorter, tel. 423090, e-mail

Dhr. André van Heusden

Dhr. Ben Lekkerkerker, tel. 411156, e-mail

Mw. Karin van Riel-Kooijman, tel. 421498, e-mail

Dhr. Arthur van Rooijen, tel. 444909, e-mail

Ouderlingen en kerkrentmeesters Ouderlingen en kerkrentmeesters

Ouderlingen

Mw. José van Geutselaar, tel. 430652, e-mail

Mw. Anniek van der Ploeg

Mw. Margriet Schotanus-Verheul, tel. 418392, e-mail

Dhr. Jaap Verweij, tel. 431092, e-mail

Dhr. Harry de Vink

Ouderlingen met bepaalde opdracht

Ouderling-scriba: Dhr. Henk de Heer, tel. 431007, e-mail

Seniorenouderling: Dhr. Jaap van Ingen, tel. 501766, e-mail

Ouderling-kerkrentmeester: dhr. Riné Bos

Ouderling-kerkrentmeester: mw. Hermien Bruggeman-Smit, tel. 410187, e-mail

Ouderling-kerkrentmeester
: dhr. Piet Veerman, tel. 417316, e-mail

Pastoraal bezoekers Pastoraal bezoekers

De kerkenraad wordt in het pastoraat ondersteund door pastoraal  bezoekers.

Dhr. Arie Beukers, tel. 06 44464370, e-mail

Mw. Annuska van Duuren-Kole, tel. 423953, e-mail

Dhr. Pieter de Korte, tel. 413964, e-mail

Dhr. Kees Verduijn, tel. 784113, e-mail

Dhr. Gert Vos

Mw. Annemarie de Vries, tel. 432105, e-mail

Mw. Letta Willemsen, tel. 401026, e-mail

Van Betlehem tot Jeruzalem
Uit jou, Betlehem in Efrata, te klein om tot Juda’s geslachten te behoren, uit jou komt iemand voort die voor mij over Israël zal heersen....
Micha 5:1

Rond de kersttijd hebben we veel gesproken en vooral gezongen over Betlehem. Het is Micha die deze stad
opnieuw in de schijnwerpers plaatst. Niet als stad van het verleden, maar als stad van de toekomst. Maar hoe
zit het dan met Jeruzalem. Dat was toch al de grote stad in de tijd van Micha? Hoe gaat God eigenlijk om
met alles wat tot stand gekomen is in zijn geschiedenis met mensen? Wordt alles wat we samen met God meegemaakt hebben en wat op de een of andere wijze door ons zondig leven niet meer puur en rein is gewoonweg uitgeveegd en begint God opnieuw? Is Jeruzalem nog de stad van David?

Het is juist nadat Micha geprofeteerd heeft over de deplorabele staat van de stad Jeruzalem, dat hij begint
te spreken over Betlehem. Jeruzalem is niet de eerste stad die verbonden wordt met de naam van koning David.
Toen David nog een veelbelovende herdersjongen was, woonde hij in

Wijk Centrum-Oost: Wijk Centrum-Oost: De eerstvolgende doopdienst is op zondag 7 april 2019 in de Petruskerk.
Doopzitting is op dinsdag 2 april om 20.30 uur in Het Baken. Graag van te voren aanmelden bij de scriba van de wijkkerkenraad.

Wijken West en Noord: n.n.b.