Samengaan van de wijken Noord en West Samengaan van de wijken Noord en West

Zoals wij eerder hebben gemeld hebben onze beide kerkenraden afgelopen najaar de positieve intentie uitgesproken om samen te willen gaan. Hiervoor is een werkgroepje gevormd dat wordt “bemenst” door Anneke Smit (n), André van Heusden (w) en beide ondergetekenden, voorzitters van resp. West en Noord.
Inmiddels heeft de werkgroep een Plan van aanpak met een planning gepresenteerd aan de beide kerkenraden. Op 13 december hebben we dit plan besproken. Het wordt op enkele kleine onderdelen nog aangepast.

De globale planning is dat we in december en januari werken aan de opstelling van beleidskaders voor de nieuwe wijk en een nieuwe z.g. Plaatselijke regeling opstellen. Hierin worden o.a. de samenstelling en werkwijze van de (wijk)kerkenraad beschreven en ook de wijze van verkiezing van ambtsdragers en predikanten. Daarnaast ook de wijze van besluitvorming, regels over financiën, de taakverdeling en specifieke uitgangspunten voor het beleid van de wijk.
We hopen u tijdens een eerste gemeenteavond over het samengaan, in februari volgend jaar, de eerste concepten van bovengenoemde stukken te kunnen presenteren en er met u over van gedachten te wisselen.

De planning is verder dat er later in het voorjaar nog twee keer een raadpleging van de gemeente plaatsvindt. De beleidskaders en de Plaatselijke regeling moeten dan met input uit de gemeente worden vastgesteld. Wij hopen dat er daarna dan formele besluitvorming kan plaatsvinden.
        Anniek v.d.Ploeg, Jan Zwaneveld

Beleid en organisatie Beleid en organisatie

Op deze pagina vindt u informatie over samenstelling en organisatie van de kerkenraad. Tevens kunt u via onderstaande links het lopende beleidsplan en de 'Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de hervormde wijkgemeente Woerden West' inzien:

Beleidsplan 2010 - 2014

Beleidsplan 2015-2016

Plaatselijke regeling

Moderamen Moderamen

Ieder jaar wordt vanuit de wijkkerkenraad een moderamen (dagelijks bestuur) gekozen. Dit moderamen heeft als voornaamste taak het voorbereiden van de kerkenraadsvergaderingen. Voor het seizoen 2015-2016 bestaat het moderamen van de kerkenraad uit de volgende leden:

Voorzitter: mevr. Anniek van der Ploeg
Predikant: ds. Gerrit Schouten
Ouderling-scriba: dhr. Henk de Heer
Ouderling: dhr. Jaap van Ingen
Diaken: Ben Lekkerkerker

Diakenen Diakenen

Mw. Rineke van Heeringen-Gorter, tel. 423090, e-mail

Dhr. André van Heusden

Dhr. Ben Lekkerkerker, tel. 411156, e-mail

Mw. Karin van Riel-Kooijman, tel. 421498, e-mail

Dhr. Arthur van Rooijen, tel. 444909, e-mail

Ouderlingen en kerkrentmeesters Ouderlingen en kerkrentmeesters

Ouderlingen

Mw. José van Geutselaar, tel. 430652, e-mail

Mw. Anniek van der Ploeg

Mw. Margriet Schotanus-Verheul, tel. 418392, e-mail

Dhr. Jaap Verweij, tel. 431092, e-mail

Dhr. Harry de Vink

Ouderlingen met bepaalde opdracht

Ouderling-scriba: Dhr. Henk de Heer, tel. 431007, e-mail

Seniorenouderling: Dhr. Jaap van Ingen, tel. 501766, e-mail

Ouderling-kerkrentmeester: dhr. Riné Bos

Ouderling-kerkrentmeester: mw. Hermien Bruggeman-Smit, tel. 410187, e-mail

Ouderling-kerkrentmeester
: dhr. Piet Veerman, tel. 417316, e-mail

Pastoraal bezoekers Pastoraal bezoekers

De kerkenraad wordt in het pastoraat ondersteund door pastoraal  bezoekers.

Dhr. Arie Beukers, tel. 06 44464370, e-mail

Mw. Annuska van Duuren-Kole, tel. 423953, e-mail

Dhr. Pieter de Korte, tel. 413964, e-mail

Dhr. Kees Verduijn, tel. 784113, e-mail

Dhr. Gert Vos

Mw. Annemarie de Vries, tel. 432105, e-mail

Mw. Letta Willemsen, tel. 401026, e-mail

Gods zegen in 2019
Hoeveel nieuwjaarswensen heeft u dit jaar gehad? Het is eigenlijk best een bijzondere gewoonte om elkaar een gelukkig of gezegend nieuw jaar vol heil toe te wensen. Het lukt lang niet altijd om bij al die wensen even echt stil te staan bij hoe de ander eigenlijk het nieuwe jaar inkijkt. Maar het kan wel een moment zijn om elkaar even in de ogen te kijken: thuis, in de familie, binnen vriendschappen, op het werk en ook in de christelijke gemeente. Om met een handdruk de onderlinge verbondenheid te laten voelen.

Het bijzondere is dat God ons eigenlijk elke kerkdienst een gezegende week wenst. En het woord ‘wenst’ is dan veel te zwak uitgedrukt. In de zegen zegt God toe dat Hij ons wil behoeden, genadig wil zijn en vrede wil geven: “De HEERE zegene u en Hij behoede u. De HEERE doe Zijn aangezicht over u lichten en zij u genadig. De HEERE verheffe Zijn aangezicht over u en geve u vrede.”(Num. 6:24-26). Bij deze zegen wordt

Wijk Centrum-Oost: De eerstvolgende doopdienst is op zondag 17 februari 2019 in de Maranathakerk.
Doopzitting is op maandag 11 februari om 20.30 uur in Het Baken. Graag van te voren aanmelden bij de scriba van de wijkkerkenraad.

Wijken West en Noord: Zondag 17 februari 2019 om 9.30 uur in de  Petruskerk. Ouders die hun kindje willen laten dopen kunnen contact opnemen met ds. Schouten. In overleg bepalen we een datum voor het doopgesprek.