Zondagsbrief en beamerteam Zondagsbrief en beamerteam

Bij de ochtenddiensten in de Petruskerk wordt er een ‘Zondagsbrief’ uitgedeeld aan de kerkgangers met daarop de orde van dienst en mededelingen. De coördinatie en vervaardiging van de Zondagsbrief is voor wijk West in handen van mw. Betty Beukers, Barwoutswaarder 22, 3449 HM Woerden,  .
De Maranathakerk heeft een projectie-installatie waardoor de orde van dienst, mededelingen, te zingen liederen en schriftlezingen visueel te volgen zijn. Een aantal mensen uit de gemeente vormt samen met de koster het ‘beamerteam’, dat de presentaties voorbereidt en verzorgt. In overleg kunnen betrokkenen zelf een powerpointpresentatie maken; een sjabloon is beschikbaar op http://sites.google.com/site/beamerteamwoerden/. Coördinator is Henze Berkheij, tel. 795233, .

DE HERE IS MIJN HERDER

Geen bekendere psalm dan Psalm 23. Het lievelingslied van velen. In ons mooie Liedboek staan zelfs acht berijmingen van deze psalm. Blijkbaar raakt het beeld van een herder ons. Het roept iets op van geborgenheid. Eén die voor je zorgt. Heerlijke woorden: “Mij ontbreekt niets. Hij doet mij neerliggen in grazige weiden. Hij voert mij aan rustige wateren …”

En toch is dit geen ‘mooi weer’-psalm. Niet ten onrechte klinkt deze psalm vaak in situaties waarin die woorden ‘mij ontbreekt niets’ volkomen misplaatst zijn. Aan een ziekbed waar álles lijkt te ontbreken. Aan een graf waar je een onmisbare moet loslaten. Hoe kun je het zeggen: mij ontbreekt niets?!

Maar de psalm gaat verder: “Zelfs al ga ik door een dal van diepe duisternis …”
Dat dal waar alles ontbreekt, kent de psalmdichter blijkbaar ook. En juist daar belijdt hij dwars tegen alles in: “Ik vrees geen kwaad, want Gij zijt bij mij.” In dat dal is God niet afwezig. De psalm heeft het dan niet meer over Hij. Nee, God wordt aangesproken: Gij! U bent bij mij. De psalmdichter spreekt niet meer óver God, maar tot God.
Daar komt het op aan in het geloof, dat we niet alleen óver God spreken, maar tot Hem. En