Kerkradio Kerkradio

Voor hen die de kerkdiensten niet meer kunnen bijwonen, bestaat de mogelijkheid een aansluiting op de kerkradio aan te vragen. Contactpersoon hiervoor is dhr. André Miedema, e-mail. Wanneer er een orde van dienst is, ontvangen abonnees van de kerkradio hier een exemplaar van. Daarnaast is het mogelijk om de kerkdiensten live of na afloop te beluisteren via internet. U gaat hiervoor naar kerkomroep.nl. U klikt in de kaart van Nederland op de provincie Utrecht en zoekt in de volgende lijst de kerken in Woerden op.

U kunt diensten beluisteren en/of downloaden vanuit de volgende kerkgebouwen; klik op de naam van de kerk om direct naar de juiste pagina op kerkomroep.nl te gaan:
Kruiskerk
Maranathakerk
Opstandingskerk
Petruskerk

Kerkomroep Woerden

KERKDIENSTEN INTERNET KERKDIENSTEN INTERNET

Via internet kunt u de kerkdiensten ook beluisteren, tijdens en na de dienst. U gaat naar www.kerkpleinwoerden.nl/kerkomroep en u maakt dan een keuze uit de verschillende kerkgebouwen. U kunt een dienst direct beluisteren of opslaan. Opslaan is het gemakkelijkste want dan kunt u naar eigen keuze bepaalde gedeelten in de dienst opzoeken. U kunt ook het Morgengebed in de Petruskerk via internet beluisteren.
Over storingen kunt u contact opnemen met André Miedema, 422065 (doorgaans niet tijdens de kerkdiensten).
De kerkdiensten zijn vrij te beluisteren. Gezien de kosten die gemaakt worden is een (kleine) bijdrage op NL74 RABO 0373 7332 24 t.n.v. Hervormde Gemeente Woerden inzake Kerktelefoon van harte welkom.

KERKDIENST VOLGEN via TABLET of SMART-Phone? KERKDIENST VOLGEN via TABLET of SMART-Phone?
Via uw smart-phone of tablet-pc een kerkdienst volgen, waar u ook bent in de wereld? Dat kan nu ook met de Kerkomroep-app voor Android-apparatuur. Deze app is inmiddels gratis beschikbaar via Google Play onder de zoekopdracht Kerkomroep. Bij het openen van de Kerkomroep-app verschijnt een menu waarvandaan men verder navigeert door de app. Ook binnen deze app zijn er diverse zoekmogelijkheden, zoals zoeken op provincie, plaats of specifiek op beelduitzendingen. Bijzonder in het menu in de app is een button “Mijn kerken” waaronder elke gebruiker zijn of haar voorkeur kan plaatsen om op deze manier snel bij de kerk uit te komen, die men graag wil.
De app voor Iphone en Ipad is beschikbaar in de Appstore onder de categorie Lifestyle of de zoekopdracht Kerkomroep

VOORBEREIDING OP DE BEGRAFENIS
“Zij heeft dit bewaard met het oog op de dag van Mijn begrafenis.”

Johannes 12:7

Minder dan een week voor Zijn kruisiging, gaat Jezus naar Bethanië. Daar wonen vrienden van Hem. Het gezin van Martha, Maria en Lazarus. Daar kwam Hij graag. Daar woont liefde. Vergeet niet: de Zoon van God was ook mens. Met alle menselijke emoties zoals jij en ik. Juist nu zoekt Hij de warmte van vertrouwde mensen om Zich heen.
Tijdens de maaltijd gaat Maria naar Jezus toe en zalft Hem met zuivere narduszalf van zeer grote waarde. Een uiting van haar liefde en toewijding voor Hem. ‘Als je veel van iemand houdt, geef je ’t mooiste wat je hebt …’ De geur van dat flesje vult het hele huis, maar dat was eigenlijk de geur van dodenzorg. Dat parfum werd toentertijd gebruikt om de graflucht te overvleugelen. Denk maar aan de vrouwen die op de Paasmorgen naar het graf van Jezus gaan met heerlijk ruikende specerijen. Ook hier bij Maria wordt zalven balsemen.
Deze uiting van haar liefde, van wat er leefde in haar hart, wordt zo door Jezus herkend en aanvaard: “Zij heeft dit bewaard met het oog op de dag van Mijn begrafenis.” Wel te vroeg natuurlijk, want Jezus