Kerkradio Kerkradio

Voor hen die de kerkdiensten niet meer kunnen bijwonen, bestaat de mogelijkheid een aansluiting op de kerkradio aan te vragen. Contactpersoon hiervoor is dhr. M. van der Does, Lindenlaan 7, 3442 GD, tel. 420235. Wanneer er een orde van dienst is, ontvangen abonnees van de kerkradio hier een exemplaar van. Daarnaast is het mogelijk om de kerkdiensten live of na afloop te beluisteren via internet. U gaat hiervoor naar kerkomroep.nl. U klikt in de kaart van Nederland op de provincie Utrecht en zoekt in de volgende lijst de kerken in Woerden op.

U kunt diensten beluisteren en/of downloaden vanuit de volgende kerkgebouwen; klik op de naam van de kerk om direct naar de juiste pagina op kerkomroep.nl te gaan:
Kruiskerk
Maranathakerk
Opstandingskerk
Petruskerk

Kerkomroep Woerden

KERKDIENSTEN INTERNET KERKDIENSTEN INTERNET
Via internet kunt u de kerkdiensten ook beluisteren, tijdens en na de dienst. U gaat naar www.kerkpleinwoerden.nl/kerkomroepU maakt dan een keuze uit de verschillende kerkgebouwen.
U kunt een dienst direct beluisteren of opslaan. Opslaan is het gemakkelijkste want dan kunt u naar eigen keuze bepaalde gedeelten in de dienst opzoeken. U kunt ook het Morgengebed in de Petruskerk via internet beluisteren.
Bij storingen tijdens de uitzending van de kerkdiensten kunt u contact opnemen met dhr A. Miedema. Zijn telefoonnummer is 0348-422065.

De kerkdiensten zijn vrij te beluisteren. Gezien de kosten die gemaakt worden is een (kleine) bijdrage op rekeningnummer NL74RABO0373733224 t.n.v. Herv. Gem. Woerden, inzake Kerktelefoon van harte welkom.

KERKDIENST VOLGEN via TABLET of SMART-Phone? KERKDIENST VOLGEN via TABLET of SMART-Phone?
Via uw smart-phone of tablet-pc een kerkdienst volgen, waar u ook bent in de wereld? Dat kan nu ook met de Kerkomroep-app voor Android-apparatuur. Deze app is inmiddels gratis beschikbaar via Google Play onder de zoekopdracht Kerkomroep. Bij het openen van de Kerkomroep-app verschijnt een menu waarvandaan men verder navigeert door de app. Ook binnen deze app zijn er diverse zoekmogelijkheden, zoals zoeken op provincie, plaats of specifiek op beelduitzendingen. Bijzonder in het menu in de app is een button “Mijn kerken” waaronder elke gebruiker zijn of haar voorkeur kan plaatsen om op deze manier snel bij de kerk uit te komen, die men graag wil.
De app voor Iphone en Ipad is beschikbaar in de Appstore onder de categorie Lifestyle of de zoekopdracht Kerkomroep

Vrij en blij

Wat hebben we bijzondere zondagen achter de rug: Paasfeest en Bevrijdingsdag. De tirannie verdreven, de dood overwonnen. “Want nu de Heer is opgestaan, nu vangt het nieuwe leven aan.” We hebben het beslissende moment van de wereldgeschiedenis opnieuw gevierd: Jezus heeft alles volbracht en is door de dood heen gegaan. En we hebben de bevrijding van de bezettende Duitse macht herdacht en gevierd dat er generaties leven die geen oorlog hebben meegemaakt. Als dat geen vrij en blij leven is?
Of valt dat toch tegen? Leven in een parlementaire democratie en lid zijn van een christelijke gemeente betekent niet automatisch een ontspannen leven. In Lukas 13 ziet Jezus in de synagoge een kromgebogen vrouw ‘die zich in het geheel niet kon oprichten’ (vers 11). En Hij ziet achter de vergroeide wervels en de verkrampte spieren de macht van satan die haar ‘gebonden houdt’ (vers 16). Hoeveel kan er ook in ons leven niet zijn, ook na Pasen en Bevrijdingsdag, wat ons krom buigt of bezet? Aan zorg en ziekte. Aan fysieke pijn of aan innerlijke pijn, angst of woede. Aan zonden van anderen waar we onder lijden of aan concrete zonden waar we zelf ‘aan vast zitten’ en maar geen afstand van willen doen. En zelfs als we

Wijk Centrum-Oost: Doopdienst op zondag 23 juni in de Maranathakerk.
Doopzitting op maandag 17 juni om 20.30 uur in Het Baken. Graag van te voren aanmelden bij de scriba van de wijkkerkenraad.

Wijken West en Noord: Doopdienst op zondag 26 mei in de Maranathakerk. Aanmelden bij ds. Berkheij, of 795233. Het doopgesprek zal zijn op maandag 20 mei. De locatie daarvoor is nog niet bekend.