Verjaardagsfonds Verjaardagsfonds

Ook op vreugdevolle momenten in het leven wil de kerk present zijn. Vandaar dat belijdende leden en doopleden van 18 jaar en ouder op hun verjaardag bezocht worden door de vrijwilligers van het verjaardagsfonds. Alle kinderen van 1 t/m 17 jaar krijgen bij hun verjaardag een felicitatiekaart namens onze wijkgemeente. De namen van de bezoekers die de kaartjes bij alle jarige gemeenteleden bezorgen, staan vermeld onder de diverse secties. De mogelijkheid om voor het verjaardagsfonds een gift te geven is daarbij aanwezig. De opbrengst wordt gebruikt voor bijzondere uitgaven ten behoeve van de gemeente. De coördinatie van het verjaardagsfonds berust bij mw. Ria van Arnhem-van der Vliet, Waaloord 76, 3448 BH, tel. 414146, e-mail.

DE DERDE DAG
“… en op de derde dag bereik ik de voltooiing”

Lucas 13:32c

Het zijn de Farizeeërs die Jezus waarschuwen. Hij kan maar beter weggaan, want Herodes wil hem doden. Het lijkt wel of Jezus daar niet bang voor is. “Let op, ik drijf demonen uit en vandaag en morgen genees ik mensen, en op de derde dag bereik ik de voltooiing”, zegt Hij tegen hen.
Zou iemand het begrepen hebben? De woorden van Jezus zijn krachtig genoeg om te weten dat hij iets bijzonders zegt. Omstanders hebben ze onthouden, zodat ze later konden worden opgenomen in het Evangelie van Lucas.
Het zal vast niet allemaal duidelijk geweest zijn. Niet daar, en niet direct op dat moment. Maar het moet wel duidelijk geweest zijn dat de aanstaande dood voor Jezus niet het allerbelangrijkste was. Hij keek veel verder dan dat. Maar Jezus had vooral ook zijn aandacht voor het hier en nu: er moesten demonen worden uitgedreven, mensen genezen. Dat was het