Verjaardagsfonds Verjaardagsfonds

Ook op vreugdevolle momenten in het leven wil de kerk present zijn. Vandaar dat belijdende leden en doopleden van 18 jaar en ouder op hun verjaardag bezocht worden door de vrijwilligers van het verjaardagsfonds. Alle kinderen van 1 t/m 17 jaar krijgen bij hun verjaardag een felicitatiekaart namens onze wijkgemeente. De namen van de bezoekers die de kaartjes bij alle jarige gemeenteleden bezorgen, staan vermeld onder de diverse secties. De mogelijkheid om voor het verjaardagsfonds een gift te geven is daarbij aanwezig. De opbrengst wordt gebruikt voor bijzondere uitgaven ten behoeve van de gemeente. De coördinatie van het verjaardagsfonds berust bij mw. Ria van Arnhem-van der Vliet, Waaloord 76, 3448 BH, tel. 414146, e-mail.

HEEL DE AARDE
Zing voor de HEER een nieuw lied, zing voor de HEER, heel de aarde.
Zeg aan de volken: ‘De HEER is koning’.

Psalm 96:1 en 10a

Wat een Evangelie klinkt er uit deze Psalm!
Psalmen zijn vaak liederen van mensen in nood. Ze worden geschreven uit diepte van ellende. Wie zich ellendig voelt heeft meestal weinig zicht op de rest van de wereld. Het eigen leven is al ingewikkeld genoeg. Het eigen gezin, de eigen leefomgeving, misschien het eigen land, maar veel verder wordt er niet gekeken. Dat kan ook bijna niet anders, want alles wordt in beslag genomen door de pijn.
Of de psalmist van Psalm 96 ook met persoonlijk verdriet of rampspoed voor zijn land te maken heeft weten we niet. Maar hij of zij is er in ieder geval niet door in beslag genomen! Hij spreekt van de glans en glorie die uitgaan voor de HEER, de macht en luister die zijn heiligdom vervullen. Zoveel licht en ruimte. Daarom is de blik niet alleen op eigen leven, eigen volk of eigen land gericht. Alle volken wordt zijn majesteit bekendgemaakt. Heel de aarde moet worden meegenomen in het gezang.
Het is (bijna) advent. De naderende koning wordt al aangekondigd.
Ds. J.A. Berkheij