Vorming & Toerusting Vorming & Toerusting

In deze rubriek vindt u informatie over alle vorming- en toerustingactiviteiten die in wijkgemeente West plaatsvinden. Het betreft catechese, cursussen, kringen en andere activiteiten. Verdere informatie is ook te vinden op de websites www.hervormdwoerden.nl of www.kerkpleinwoerden.nl of in het jaarlijkse activiteitenoverzicht van de Werkgroep Geloof en Cultuur van PKN Woerden.

Kringwerk Kringwerk

Alle informatie over de diverse kringen en gespreksgroepen vindt u op de pagina 'Kringwerk'

Boekentafel Boekentafel

Ongeveer zes keer per jaar staat er na de morgendienst in de Maranathakerk een boekentafel opgesteld. Dit valt altijd samen met de gelegenheid om na de dienst gezamenlijk koffie te drinken. De boekentafel is een gemeenschappelijke activiteit van wijkgemeenten West en Noord. Het aanbod bestaat uit gevarieerde opbouwende lectuur, steeds aangevuld met recente, relevante uitgaven. Ook kunnen boeken worden besteld en kan er op rekening worden betaald. Met vragen over boeken kunt u altijd terecht aan de boekentafel of contact opnemen met mw. Ank Straver, tel. 415622, e-mail.

Geloof en Opvoeding (voor ouders van jonge kinderen) Geloof en Opvoeding (voor ouders van jonge kinderen)

Voor alweer het vijfde jaar komen ouders eenmaal per maand bij elkaar om over de (geloofs)opvoeding aan de kinderen te praten. Dit jaar voor de ouders van kinderen van 0 tot 16 jaar en dankzij het Protestants Jeugdoverleg PKN-breed. We komen samen bij een van de leden thuis. Per toerbeurt wordt er een onderwerp voorbereid. Bij voldoende aanmeldingen zullen we dit jaar voor het eerst een groepsindeling maken op basis van de leeftijd van de kinderen.
Mogelijke thema’s voor ouders van jonge kinderen:
1) Laat de kinderen tot mij komen
2) Groot nieuws voor kleine oren
3) Bidden is praten met God
4) Zeg maar ‘ja’ en zeg maar ‘nee’
Mogelijke thema’s voor ouders met oudere kinderen:
1) Kinderen en angst
2) Muziek
3) Voeding
4) Milieu/zorgen voor de aarde
5) Connect/verbinden
Je kunt je aanmelden voor de dinsdagavond of woensdagavond:
9 / 10 oktober, 13 / 14 november, 15 / 16 januari, 12 / 13 februari, 12 / 13 maart en 16 / 17 april.
Graag opgeven voor 1 oktober bij Elma Meijers, tel. 467967, e-mail, of Karin ter Horst, tel. 430816, e-mail.

MIJN GENADE IS U GENOEG

Voor veel mensen bekende woorden. Ik hoor deze woorden weleens. De toon waarop deze woorden worden uitgesproken kan echter totaal verschillend zijn. Waar de één liefdevol deze woorden spreekt, worden ze door een ander uitgespuugd. Waar de één iets van hoop of iets van berusting ontleent aan deze woorden, roepen ze bij een ander weerstand op; hoezo “mijn genade is u genoeg”?
De apostel Paulus schrijft in zijn brief aan de christenen in Korinthe dat Jezus tot hem heeft gesproken: “Je hebt niet meer dan mijn genade nodig, want kracht wordt zichtbaar in zwakheid” (NBV). De zin staat niet op zichzelf. Er gaat het nodige aan vooraf. Na Paulus zijn er in Korinthe nep-apostelen gekomen die invloed hebben gekregen. Paulus heeft van hen kritiek gekregen. Nu moet Paulus iets doen wat hij niet wil: hoog van zichzelf opgeven. Altijd heeft hij God en Jezus centraal gesteld en nu moet hij