Vorming & Toerusting Vorming & Toerusting

In deze rubriek vindt u informatie over alle vorming- en toerustingactiviteiten die in wijkgemeente West plaatsvinden. Het betreft catechese, cursussen, kringen en andere activiteiten. Verdere informatie is ook te vinden op de websites www.hervormdwoerden.nl of www.kerkpleinwoerden.nl of in het jaarlijkse activiteitenoverzicht van de Werkgroep Geloof en Cultuur van PKN Woerden.

Kringwerk Kringwerk

Alle informatie over de diverse kringen en gespreksgroepen vindt u op de pagina 'Kringwerk'

Boekentafel Boekentafel

Ongeveer zes keer per jaar staat er na de morgendienst in de Maranathakerk een boekentafel opgesteld. Dit valt altijd samen met de gelegenheid om na de dienst gezamenlijk koffie te drinken. De boekentafel is een gemeenschappelijke activiteit van wijkgemeenten West en Noord. Het aanbod bestaat uit gevarieerde opbouwende lectuur, steeds aangevuld met recente, relevante uitgaven. Ook kunnen boeken worden besteld en kan er op rekening worden betaald. Met vragen over boeken kunt u altijd terecht aan de boekentafel of contact opnemen met mw. Ank Straver, tel. 415622, e-mail.

Geloof en Opvoeding (voor ouders van jonge kinderen) Geloof en Opvoeding (voor ouders van jonge kinderen)

Voor alweer het vijfde jaar komen ouders eenmaal per maand bij elkaar om over de (geloofs)opvoeding aan de kinderen te praten. Dit jaar voor de ouders van kinderen van 0 tot 16 jaar en dankzij het Protestants Jeugdoverleg PKN-breed. We komen samen bij een van de leden thuis. Per toerbeurt wordt er een onderwerp voorbereid. Bij voldoende aanmeldingen zullen we dit jaar voor het eerst een groepsindeling maken op basis van de leeftijd van de kinderen.
Mogelijke thema’s voor ouders van jonge kinderen:
1) Laat de kinderen tot mij komen
2) Groot nieuws voor kleine oren
3) Bidden is praten met God
4) Zeg maar ‘ja’ en zeg maar ‘nee’
Mogelijke thema’s voor ouders met oudere kinderen:
1) Kinderen en angst
2) Muziek
3) Voeding
4) Milieu/zorgen voor de aarde
5) Connect/verbinden
Je kunt je aanmelden voor de dinsdagavond of woensdagavond:
9 / 10 oktober, 13 / 14 november, 15 / 16 januari, 12 / 13 februari, 12 / 13 maart en 16 / 17 april.
Graag opgeven voor 1 oktober bij Elma Meijers, tel. 467967, e-mail, of Karin ter Horst, tel. 430816, e-mail.

Vrij en blij

Wat hebben we bijzondere zondagen achter de rug: Paasfeest en Bevrijdingsdag. De tirannie verdreven, de dood overwonnen. “Want nu de Heer is opgestaan, nu vangt het nieuwe leven aan.” We hebben het beslissende moment van de wereldgeschiedenis opnieuw gevierd: Jezus heeft alles volbracht en is door de dood heen gegaan. En we hebben de bevrijding van de bezettende Duitse macht herdacht en gevierd dat er generaties leven die geen oorlog hebben meegemaakt. Als dat geen vrij en blij leven is?
Of valt dat toch tegen? Leven in een parlementaire democratie en lid zijn van een christelijke gemeente betekent niet automatisch een ontspannen leven. In Lukas 13 ziet Jezus in de synagoge een kromgebogen vrouw ‘die zich in het geheel niet kon oprichten’ (vers 11). En Hij ziet achter de vergroeide wervels en de verkrampte spieren de macht van satan die haar ‘gebonden houdt’ (vers 16). Hoeveel kan er ook in ons leven niet zijn, ook na Pasen en Bevrijdingsdag, wat ons krom buigt of bezet? Aan zorg en ziekte. Aan fysieke pijn of aan innerlijke pijn, angst of woede. Aan zonden van anderen waar we onder lijden of aan concrete zonden waar we zelf ‘aan vast zitten’ en maar geen afstand van willen doen. En zelfs als we

Wijk Centrum-Oost: Doopdienst op zondag 23 juni in de Maranathakerk.
Doopzitting op maandag 17 juni om 20.30 uur in Het Baken. Graag van te voren aanmelden bij de scriba van de wijkkerkenraad.

Wijken West en Noord: Doopdienst op zondag 26 mei in de Maranathakerk. Aanmelden bij ds. Berkheij, of 795233. Het doopgesprek zal zijn op maandag 20 mei. De locatie daarvoor is nog niet bekend.