Vorming & Toerusting Vorming & Toerusting

In deze rubriek vindt u informatie over alle vorming- en toerustingactiviteiten die in wijkgemeente West plaatsvinden. Het betreft catechese, cursussen, kringen en andere activiteiten. Verdere informatie is ook te vinden op de websites www.hervormdwoerden.nl of www.kerkpleinwoerden.nl of in het jaarlijkse activiteitenoverzicht van de Werkgroep Geloof en Cultuur van PKN Woerden.

Kringwerk Kringwerk

Alle informatie over de diverse kringen en gespreksgroepen vindt u op de pagina 'Kringwerk'

Gebedsbrief Gebedsbrief

Elke drie weken wordt er een gebedsbrief gemaakt. In de brief vindt u gebedspunten uit de wijk, de kerk, de stad en de wereld. In de brief staat ook altijd een Bijbelgedeelte genoemd om te overdenken. Zo’n zestien mensen bidden op deze manier met elkaar. De bedoeling is om in tweetallen één keer per drie weken samen te komen om te bidden. U kunt dat doen op een tijdstip en een plaats die u past. Een aantal keren per jaar komen we met alle mensen die meebidden bij elkaar. U kunt de gebedsbrief ontvangen via de mail of via de brievenbus. Als u niemand weet om samen mee te bidden dan helpen we graag om iemand te vinden. Als u mee wilt bidden meldt u dan aan bij ds. Gerrit Schouten, tel. 412952, e-mail.

Boekentafel Boekentafel

Ongeveer zes keer per jaar staat er na de morgendienst in de Maranathakerk een boekentafel opgesteld. Dit valt altijd samen met de gelegenheid om na de dienst gezamenlijk koffie te drinken. De boekentafel is een gemeenschappelijke activiteit van wijkgemeenten West en Noord. Het aanbod bestaat uit gevarieerde opbouwende lectuur, steeds aangevuld met recente, relevante uitgaven. Ook kunnen boeken worden besteld en kan er op rekening worden betaald. Met vragen over boeken kunt u altijd terecht aan de boekentafel of contact opnemen met mw. Ank Straver, tel. 415622, e-mail.

Geloof en Opvoeding (voor ouders van jonge kinderen) Geloof en Opvoeding (voor ouders van jonge kinderen)

Voor alweer het vijfde jaar komen ouders eenmaal per maand bij elkaar om over de (geloofs)opvoeding aan de kinderen te praten. Dit jaar voor de ouders van kinderen van 0 tot 16 jaar en dankzij het Protestants Jeugdoverleg PKN-breed. We komen samen bij een van de leden thuis. Per toerbeurt wordt er een onderwerp voorbereid. Bij voldoende aanmeldingen zullen we dit jaar voor het eerst een groepsindeling maken op basis van de leeftijd van de kinderen.
Mogelijke thema’s voor ouders van jonge kinderen:
1) Laat de kinderen tot mij komen
2) Groot nieuws voor kleine oren
3) Bidden is praten met God
4) Zeg maar ‘ja’ en zeg maar ‘nee’
Mogelijke thema’s voor ouders met oudere kinderen:
1) Kinderen en angst
2) Muziek
3) Voeding
4) Milieu/zorgen voor de aarde
5) Connect/verbinden
Je kunt je aanmelden voor de dinsdagavond of woensdagavond:
9 / 10 oktober, 13 / 14 november, 15 / 16 januari, 12 / 13 februari, 12 / 13 maart en 16 / 17 april.
Graag opgeven voor 1 oktober bij Elma Meijers, tel. 467967, e-mail, of Karin ter Horst, tel. 430816, e-mail.

Gods zegen in 2019
Hoeveel nieuwjaarswensen heeft u dit jaar gehad? Het is eigenlijk best een bijzondere gewoonte om elkaar een gelukkig of gezegend nieuw jaar vol heil toe te wensen. Het lukt lang niet altijd om bij al die wensen even echt stil te staan bij hoe de ander eigenlijk het nieuwe jaar inkijkt. Maar het kan wel een moment zijn om elkaar even in de ogen te kijken: thuis, in de familie, binnen vriendschappen, op het werk en ook in de christelijke gemeente. Om met een handdruk de onderlinge verbondenheid te laten voelen.

Het bijzondere is dat God ons eigenlijk elke kerkdienst een gezegende week wenst. En het woord ‘wenst’ is dan veel te zwak uitgedrukt. In de zegen zegt God toe dat Hij ons wil behoeden, genadig wil zijn en vrede wil geven: “De HEERE zegene u en Hij behoede u. De HEERE doe Zijn aangezicht over u lichten en zij u genadig. De HEERE verheffe Zijn aangezicht over u en geve u vrede.”(Num. 6:24-26). Bij deze zegen wordt

Wijk Centrum-Oost: De eerstvolgende doopdienst is op zondag 17 februari 2019 in de Maranathakerk.
Doopzitting is op maandag 11 februari om 20.30 uur in Het Baken. Graag van te voren aanmelden bij de scriba van de wijkkerkenraad.

Wijken West en Noord: Zondag 17 februari 2019 om 9.30 uur in de  Petruskerk. Ouders die hun kindje willen laten dopen kunnen contact opnemen met ds. Schouten. In overleg bepalen we een datum voor het doopgesprek.