Belijdeniscatechese Belijdeniscatechese

Op zondag 8 april, de zondag na Pasen, zullen twee jonge mensen uit onze gemeente in het openbaar belijdenis van hun geloof doen: Inez de Korte en Caroline Uittenbogaard.
Een jaar lang hebben we ons op deze dag voorbereid. Hoewel, we hebben het jaar vooral benut om te horen wat er uit de traditie van Bijbel en kerk ons te vertellen was en te kijken hoe we daar zelf tegenover staan. Wie een jaar belijdeniscatechese volgt geeft zichzelf de gelegenheid om dieper in te gaan op de zaken rondom God, deze wereld en jezelf en met meer overtuiging je eigen positie in te nemen.
Op zaterdag 8 april zullen Caroline en Inez voor iedereen zichtbaar aangeven dat ze het ‘Ja’ dat God tegen hen in de Doop heeft uitgesproken, willen beantwoorden met hun eigen ‘ja’. Wat is het goed dat we als mens zo mogen leven dat we weten dat we gedragen worden door de liefde en de trouw van God, zoals we hem hebben leren kennen in de liefde van God de Vader, de genade van Jezus Christus en de troostrijke inspiratie van de Heilige Geest.
J.A. Berkheij

WANDELEN

Wandelen is helemaal in. Het mooie weer dat we de laatste weken gehad hebben nodigt uit om een rondje te doen. Het verplicht thuiswerken en de sportvereniging waar je niet terecht kan, spelen wellicht ook een rol. Even lekker bewegen, niet té inspannend, je gedachten (proberen te) verzetten, genieten van de zon en de natuur die in deze periode op zijn mooist lijkt. Wandelen helpt bij een gezonde en actieve leefstijl. Je kunt samen wandelen met een vriend of vriendin, met je hond als je die hebt of alleen.
In de Bijbel gaat het ook over wandelen. Door de hele Bijbel kom je het tegen. Wandelen met God. Zo wandelde Henoch met God (Genesis 5:22 en 24). Zoals dat in Genesis staat is het natuurlijk figuurlijk bedoeld. Wandelen met God betekent dat

KOPIJ ROND PINKSTEREN

Vanwege Pinksteren kan kopij voor Hervormd Woerden nr. 8 worden ingeleverd tot uiterlijk dinsdagochtend 2 juni 10.00 uur, per e-mail. Voor wijkberichten blijft het inlevertijdstip zaterdag 30 mei 12.00 uur bij de wijkredacties.

OVERBELASTING KERKOMROEP

In veel gemeenten zullen veel meer luisteraars via Kerkomroep aangesloten zijn dan normaal. Dit kan leiden tot overbelasting van de website van Kerkomroep. Het zou goed kunnen zijn dat u geen verbinding kunt maken met de live uitzending. Als volgen op de computer niet lukt, kunt u smartphone of tablet proberen, of andersom. Niet alle browsers werken even goed samen met kerkomroep.nl; het proberen van een andere browser kan misschien helpen. U kunt prima de uitzending op een later moment terugluisteren. Als er gespreid geluisterd wordt, zal dat de snelheid ten goede komen. Achteraf kunt u de kerkdienst ook downloaden en afspelen wanneer dat u uitkomt.