Geloof en Opvoeding (voor ouders van jonge kinderen) Geloof en Opvoeding (voor ouders van jonge kinderen)

Voor alweer het vijfde jaar komen ouders eenmaal per maand bij elkaar om over de (geloofs)opvoeding aan de kinderen te praten. Dit jaar voor de ouders van kinderen van 0 tot 16 jaar en dankzij het Protestants Jeugdoverleg PKN-breed. We komen samen bij een van de leden thuis. Per toerbeurt wordt er een onderwerp voorbereid. Bij voldoende aanmeldingen zullen we dit jaar voor het eerst een groepsindeling maken op basis van de leeftijd van de kinderen.
Mogelijke thema’s voor ouders van jonge kinderen:
1) Laat de kinderen tot mij komen
2) Groot nieuws voor kleine oren
3) Bidden is praten met God
4) Zeg maar ‘ja’ en zeg maar ‘nee’
Mogelijke thema’s voor ouders met oudere kinderen:
1) Kinderen en angst
2) Muziek
3) Voeding
4) Milieu/zorgen voor de aarde
5) Connect/verbinden
Je kunt je aanmelden voor de dinsdagavond of woensdagavond:
9 / 10 oktober, 13 / 14 november, 15 / 16 januari, 12 / 13 februari, 12 / 13 maart en 16 / 17 april.
Graag opgeven voor 1 oktober bij Elma Meijers, tel. 467967, e-mail, of Karin ter Horst, tel. 430816, e-mail.

HEEL DE AARDE
Zing voor de HEER een nieuw lied, zing voor de HEER, heel de aarde.
Zeg aan de volken: ‘De HEER is koning’.

Psalm 96:1 en 10a

Wat een Evangelie klinkt er uit deze Psalm!
Psalmen zijn vaak liederen van mensen in nood. Ze worden geschreven uit diepte van ellende. Wie zich ellendig voelt heeft meestal weinig zicht op de rest van de wereld. Het eigen leven is al ingewikkeld genoeg. Het eigen gezin, de eigen leefomgeving, misschien het eigen land, maar veel verder wordt er niet gekeken. Dat kan ook bijna niet anders, want alles wordt in beslag genomen door de pijn.
Of de psalmist van Psalm 96 ook met persoonlijk verdriet of rampspoed voor zijn land te maken heeft weten we niet. Maar hij of zij is er in ieder geval niet door in beslag genomen! Hij spreekt van de glans en glorie die uitgaan voor de HEER, de macht en luister die zijn heiligdom vervullen. Zoveel licht en ruimte. Daarom is de blik niet alleen op eigen leven, eigen volk of eigen land gericht. Alle volken wordt zijn majesteit bekendgemaakt. Heel de aarde moet worden meegenomen in het gezang.
Het is (bijna) advent. De naderende koning wordt al aangekondigd.
Ds. J.A. Berkheij