Diakenen Diakenen

De diakenen van Noord geven samen met de diakenen van de andere wijken uitvoering aan de diaconale taak van de gemeente.
Deze taak ligt soms heel ver van huis, waartoe bijvoorbeeld met het Werelddiaconaat wordt samengewerkt en soms heel dichtbij.

Wij noemen een aantal activiteiten:

• vakantieweek voor ouderen en gehandicapten die anders moeilijk op reis zouden kunnen gaan
  • kerstviering voor ouderen en gehandicapten
  • hulpverlening.

Hulpverlening kan zowel individueel zijn maar ook een ruimer verband hebben. Landelijke projecten worden gesteund maar ook in b.v. Roemenië, Oekraïne, Indonesië, Suriname.

In Hervormd Woerden wordt regelmatig gepubliceerd over de bestemmingen van de collecten tijdens de eredienst.
Er worden steeds nieuwe projecten en activiteiten voorbereid.
Hiervoor kan ook uw medewerking worden gevraagd.
U kunt daarbij denken aan het verrichten van kleine diensten tot aan werk als vrijwilliger.

Sectie-diakenen:

Cor de Groot,
Telefoon: 0348–411.490

Rob van Kesteren,
Telefoon: 0348–415.588
e-mail 2

Klaas Chardon,
Telefoon: 0348–688.268
sectie 3, 9 en 12

Anneke Hoogerbrugge-Uittenboogaard, Anneke Hoogerbrugge
Telefoon: 0348–691.309

Carla van Kesteren-Wessels,
Telefoon: 0348–415.588

Christiaan Kazius,
Telefoon: 06–1023.6740

De diakenen van de vier wijken hebben zitting genomen in het college van diakenen, waaruit een moderamen wordt gekozen.
Dit moderamen bestaat thans uit:
* Voorzitter:          De heer Rob van Kesteren, tel. 415588
* Penningmeester:  De heer H. de Vries, telefoon 415286
* Secretaris:          Dhr. G.A. Spijker, Rembrandtlaan 116, 3443 EM, telefoon 422742

Bankrekening:
SKG, Gouda,
NL43 FVLB 0699 7706 29
t.n.v. Diaconie Hervormde Gemeente Woerden.

HEEL DE AARDE
Zing voor de HEER een nieuw lied, zing voor de HEER, heel de aarde.
Zeg aan de volken: ‘De HEER is koning’.

Psalm 96:1 en 10a

Wat een Evangelie klinkt er uit deze Psalm!
Psalmen zijn vaak liederen van mensen in nood. Ze worden geschreven uit diepte van ellende. Wie zich ellendig voelt heeft meestal weinig zicht op de rest van de wereld. Het eigen leven is al ingewikkeld genoeg. Het eigen gezin, de eigen leefomgeving, misschien het eigen land, maar veel verder wordt er niet gekeken. Dat kan ook bijna niet anders, want alles wordt in beslag genomen door de pijn.
Of de psalmist van Psalm 96 ook met persoonlijk verdriet of rampspoed voor zijn land te maken heeft weten we niet. Maar hij of zij is er in ieder geval niet door in beslag genomen! Hij spreekt van de glans en glorie die uitgaan voor de HEER, de macht en luister die zijn heiligdom vervullen. Zoveel licht en ruimte. Daarom is de blik niet alleen op eigen leven, eigen volk of eigen land gericht. Alle volken wordt zijn majesteit bekendgemaakt. Heel de aarde moet worden meegenomen in het gezang.
Het is (bijna) advent. De naderende koning wordt al aangekondigd.
Ds. J.A. Berkheij