Morgengebed in het koor van de Petruskerk Morgengebed in het koor van de Petruskerk

Iedere woensdagmorgen wordt er van 9.00 tot 9.30 uur een morgengebed gehouden in het koor van de Petruskerk. Het morgengebed is een interkerkelijk gebeuren met voorgangers uit de verscheidene plaatselijke kerken. Ook de bezoekers hebben verschillende kerkelijke achtergronden. Het doel van deze ontmoetingen is samen bidden voor kerk en wereld. Ook wordt er gezongen en vindt er een schriftlezing plaats, gevolgd door een korte overdenking.

Diensten - Tijd en plaats Diensten - Tijd en plaats

De zondagochtenddiensten zijn diensten van de wijken Noord en West samen. Ze worden afwisselend gehouden in de Petruskerk, Kerkplein 5, en de Maranathakerk, Molenvlietbaan 10. Ze beginnen om 9.30 uur.

Op de zondagavonden beginnen de diensten om 18.30 uur. Er is in PKN-verband een breder aanbod van diensten met verscheidene karakters. De meeste ‘gewone diensten’ worden gehouden in de Maranathakerk of in de Petruskerk.

Daarnaast zijn er vesperdiensten, cantatediensten en Uren van Lofprijzing, waarvan de meeste worden gehouden in de Opstandingskerk of de Kruiskerk.

Koster Maranathakerk:
dhr. L.W. (Leen) van der Have,
Berkenlaan 24,
3442 EV Woerden,
tel. 0348-410111 of 0348-413880,

Koster Petruskerk:
dhr. J. (Jan) Vroedsteijn,
Maltakade 36,
3446 BC Woerden,

Kinderoppas Kinderoppas

Iedere morgendienst is er voor kinderen van 0 tot 4 jaar kinderoppas. Vrijwilligers uit de gemeente verzorgen deze kinderen en houden ze bezig. Zo kunnen de ouders van kleine kinderen zonder zorgen de dienst bijwonen.

Coördinatie:
Erica Turkenburg,
0348-411914,
e-mail,
Marleen de Vos,
0348-425072,

Kindernevendienst Kindernevendienst

Tijdens de morgendienst is er kindernevendienst. Het doel daarvan is om kinderen op een speelse manier vertrouwd te maken met het geloof en de Bijbel. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de methode “Vertel het maar ...” (www.vertelhetmaar.nl). Deze methode volgt het rooster van het kerkelijk jaar en geeft inhoud aan en vertaling van verhalen en thema’s uit de Bijbel.

De kinderen worden in de kerk vaak voor de schriftlezing naar voren geroepen voor een kort gesprekje en gebed met de predikant. Daarna krijgen de kinderen in een brandend lantaarntje het licht van de paaskaars mee naar hun eigen ruimte.

De opbouw van een kindernevendienst is meestal als volgt: een inleiding, het lezen van de schriftlezing of het vertellen van het bijbelverhaal met de uitleg en een verwerking in de vorm van een activiteit met de kinderen.

Met Pasen en Kerst werken we met de wijkpredikanten aan een project dat in de eredienst een plaats krijgt en dat wordt afgesloten met een gezinsviering in de kerk. Bij doop-, belijdenis-, bevestigings- en afscheidsdiensten wordt er namens de kinderen aan de desbetreffende personen een herinnering aangeboden.

Er zijn vier groepen, gerekend naar de indeling van de basisschool:
1 - kinderen van groep 1 en 2
2 - kinderen van groep 3 en 4
3 - kinderen van groep 5 en 6
4 - kinderen van groep 7 en 8

Voor de zomervakantie geven we de oudste kinderen van groep 8 in een kerkdienst gelegenheid om afscheid te nemen van de nevendienst en heten we hen welkom in de ‘gewone’ dienst, catechese en tienerkerk.

De kindernevendienst valt onder verantwoordelijkheid van de wijkkerkenraden West en Noord en wordt geleid door een team van vrijwilligers uit beide wijken.

Coördinatie van de kindernevendienst:
Margreeth Rozendaal,
e-mail,
Martin van Dam,
tel. 0348-414821,

Woensdagavond, in het Linschoterbos.

Het is een prachtige, zonnige zomeravond. Het voelt heerlijk om nu even een fietstocht te maken.
En het is druk in het bos. Het lijkt alsof de vakantietijd al is aangebroken, ik zie fietsers, een groepje wandelaars. Een familie viert een verjaardagspartijtje in de tuin van hun huis. Het is goed toeven in het Linschoterbos. En ik besef maar weer, hoe dierbaar mij deze bosrijke omgeving toch is.
Tijdens de fietstocht denk ik aan de bijbelgespreksgroep.
Elke 2edinsdagmorgen van de maand komen we met een groepje bewoners bij elkaar in de kapel van ’t Oude Landt. Aan de hand van hun levensverhalen en gesprekken zoeken wij

Wijk Centrum-Oost:
Zondag 2 september om 9.30 uur in de Petruskerk. Doopzitting: maandag 27 augustus om 20.00 uur in Het Baken. Aanmelden via