Morgengebed in het koor van de Petruskerk Morgengebed in het koor van de Petruskerk

Iedere woensdagmorgen wordt er van 9.00 tot 9.30 uur een morgengebed gehouden in het koor van de Petruskerk. Het morgengebed is een interkerkelijk gebeuren met voorgangers uit de verscheidene plaatselijke kerken. Ook de bezoekers hebben verschillende kerkelijke achtergronden. Het doel van deze ontmoetingen is samen bidden voor kerk en wereld. Ook wordt er gezongen en vindt er een schriftlezing plaats, gevolgd door een korte overdenking.

Diensten - Tijd en plaats Diensten - Tijd en plaats

De zondagochtenddiensten zijn diensten van de wijken Noord en West samen. Ze worden afwisselend gehouden in de Petruskerk, Kerkplein 5, en de Maranathakerk, Molenvlietbaan 10. Ze beginnen om 9.30 uur.

Op de zondagavonden beginnen de diensten om 18.30 uur. Er is in PKN-verband een breder aanbod van diensten met verscheidene karakters. De meeste ‘gewone diensten’ worden gehouden in de Maranathakerk of in de Petruskerk.

Daarnaast zijn er vesperdiensten, cantatediensten en Uren van Lofprijzing, waarvan de meeste worden gehouden in de Opstandingskerk of de Kruiskerk.

Koster Maranathakerk:
dhr. L.W. (Leen) van der Have,
Berkenlaan 24,
3442 EV Woerden,
tel. 0348-410111 of 0348-413880,

Koster Petruskerk:
dhr. J. (Jan) Vroedsteijn,
Maltakade 36,
3446 BC Woerden,

Kinderoppas Kinderoppas

Iedere morgendienst is er voor kinderen van 0 tot 4 jaar kinderoppas. Vrijwilligers uit de gemeente verzorgen deze kinderen en houden ze bezig. Zo kunnen de ouders van kleine kinderen zonder zorgen de dienst bijwonen.

Coördinatie:
Erica Turkenburg,
0348-411914,
e-mail,
Marleen de Vos,
0348-425072,

Kindernevendienst Kindernevendienst

Tijdens de morgendienst is er kindernevendienst. Het doel daarvan is om kinderen op een speelse manier vertrouwd te maken met het geloof en de Bijbel. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de methode “Vertel het maar ...” (www.vertelhetmaar.nl). Deze methode volgt het rooster van het kerkelijk jaar en geeft inhoud aan en vertaling van verhalen en thema’s uit de Bijbel.

De kinderen worden in de kerk vaak voor de schriftlezing naar voren geroepen voor een kort gesprekje en gebed met de predikant. Daarna krijgen de kinderen in een brandend lantaarntje het licht van de paaskaars mee naar hun eigen ruimte.

De opbouw van een kindernevendienst is meestal als volgt: een inleiding, het lezen van de schriftlezing of het vertellen van het bijbelverhaal met de uitleg en een verwerking in de vorm van een activiteit met de kinderen.

Met Pasen en Kerst werken we met de wijkpredikanten aan een project dat in de eredienst een plaats krijgt en dat wordt afgesloten met een gezinsviering in de kerk. Bij doop-, belijdenis-, bevestigings- en afscheidsdiensten wordt er namens de kinderen aan de desbetreffende personen een herinnering aangeboden.

Er zijn vier groepen, gerekend naar de indeling van de basisschool:
1 - kinderen van groep 1 en 2
2 - kinderen van groep 3 en 4
3 - kinderen van groep 5 en 6
4 - kinderen van groep 7 en 8

Voor de zomervakantie geven we de oudste kinderen van groep 8 in een kerkdienst gelegenheid om afscheid te nemen van de nevendienst en heten we hen welkom in de ‘gewone’ dienst, catechese en tienerkerk.

De kindernevendienst valt onder verantwoordelijkheid van de wijkkerkenraden West en Noord en wordt geleid door een team van vrijwilligers uit beide wijken.

Coördinatie van de kindernevendienst:
Margreeth Rozendaal,
e-mail,
Martin van Dam,
tel. 0348-414821,

Omhoog met die poorten, open met die deuren! (Ps. 24:7 en9)

De laatste weken waren er weer overal ‘koninklijke deuren’ te zien, denk bijvoorbeeld aan de deuren van het Prinsenhof in Groningen en aan de vergulde deuren van het paleis in Moskou. Deuren die tot het allerlaatst dichtgehouden worden om de spanning rond de entree van de koning en de koningin of de president te verhogen.
In Psalm 24 gaat het ook over poortdeuren die open gaan voor de Koning der ere, de HEERE van de legermachten. Het is hoogstwaarschijnlijk een psalm die geschreven is voor de intocht van de ark in Jeruzalem. Als u de tijd neemt om Psalm 24 samen te lezen met 1 Kronieken 15, dan ontstaat er een voorstelling van een indrukwekkende ceremonie. De poortwachters van de burcht Sion houden de poorten gesloten en vragen

Wijk Centrum-Oost:
Zondag 27 mei om 9.30 uur in de Petruskerk. Doopzitting: dinsdag 22 mei om 20.00 uur in Het Baken. Aanmelden via

Het kerkblad 'Hervormd Woerden' kunt u hier online inzien of downloaden.