PKN
Hervormde Gemeente Woerden
 
Op zaterdag 24 maart vindt in Woerden Noord het Happy Festival plaats

Op zaterdag 24 maart vindt in Woerden Noord het Happy Festival plaats
Op zaterdag 24 maart vindt in Woerden Noord het Happy Festival plaats
Happy Festival Woerden 

Op zaterdag 24 maart vindt in Woerden Noord het Happy Festival plaats. Vanaf ‘s middags 17.00 uur is er een programma met en voor alle leeftijden. Er zijn gratis broodjes knakworst en patat of pannenkoeken voor iedereen. De activiteiten zullen vooral plaatsvinden rondom het Herman van Swaneveltplein en de Coba Ritsemastraat. 


Vooral voor kinderen wordt het begin van het festival een groot feest met filmpjes kijken, schminken, knutselen, cake versieren en een springkussen. Volwassenen kunnen mee genieten van de kinderactiviteiten én elkaar ontmoeten en uiteraard een hapje mee eten. 


Theater

Vanaf 18.00 uur is het programma meer voor volwassen en ouderen. In de gymzaal van het Kalsbeekcollege aan de Coba Ritsemastraat is er een aansprekende theatersketch, zijn er een aantal persoonlijke verhalen te horen én is er een optreden van een jongeren stepping dansgroep.

Het festival wordt georganiseerd door mensen van de Rehobothkerk, de Vergadering der gelovigen, de Kruiskerk en de hervormde gemeente wijk Noord. De festivalorganisatoren zeggen “Op deze dag vieren we met elkaar al iets van Pasen en we willen dat als kerkmensen en buurtbewoners sámen vieren”.

Afsluiting

Als afsluiting zal er vanaf 19.15 uur in de zelfde gymzaal een programma van een klein half uur zijn. Hierin wordt een gedeelte gelezen over Pasen zoals dat in de Bijbel staat. Popmuzikant Henk Berkheij met zijn twaalfsnarige gitaar zal samen met zangeres Hanneke Kazius-de Graaf een muzikale bijdrage leveren met zowel seculiere- als geloofsliederen. Dit programmaonderdeel draagt niet voor niets de titel ‘De Stilte van Pasen’.

Tijdens het hele festival is er de gelegenheid voor wijkbewoners om elkaar te ontmoeten en met elkaar in gesprek te raken.

 
terug
 
 
 

Inloggen

Agenda
Ga voor de agenda van alle PKN-kerkelijke activiteiten en vergaderingen naar kerkpleinwoerden.nl
 
Meditatie


HET LEVEN NA PINKSTEREN
Ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Want de eerste hemel en de eerste aarde zijn voorbij, en de zee is er niet meer.

Openbaring 21:1


Ons leven begint vol verwondering van alles om ons heen. Wat gaat het leven ons bieden, wat mogen we ervan verwachten, wat is onze plaats in het geheel? We weten het eerst nog niet.
Als we wat ouder worden, beginnen we er iets meer van te begrijpen. Dan merken we ook dat het maar zelden zo is dat we alles bereiken waar we van droomden. In mijn werk als predikant, personal coach en mediator kom ik behalve dankbare mensen ook veel mensen tegen die teleurgesteld zijn. Hoe heeft dit zo kunnen gaan? We droomden van een prachtige loopbaan, van een gezond en feestelijk leven, om zelf iets in de wereld voor anderen te betekenen, en op zijn minst een goed gezin te hebben waar het met al onze kinderen alleen maar goed gaat!
Maar niet alle dromen worden waar. En als ze wel waar worden, blíjft dat niet altijd zo. Soms kijk ik teleurgestelde mensen in hun ogen en zie ik ze denken, om met een tekst van Acda en de Munnik te spreken: “Van al mijn idealen, heb ik alleen het oud worden gehaald”.

De Geest is uitgestort
Hoe kan het toch dat je als christen niet méér van je idealen kunt verwezenlijken. Vanwaar al die teleurstellingen? Met Goede Vrijdag leren we dat Jezus geleden heeft en zelfs gestorven en begraven is. Maar

meer
 
Werkgroep Geloof en Cultuur

 

 

 
In het activiteitenoverzicht   van de Werkgroep Geloof en Cultuur van de Protestantse kerken van Woerden/Zegveld vindt u een breed scala van activiteiten op het gebied van theologie, spiritualiteit, eredienst, pastoraat, opvoeding, samenleving en cultuur.
 

 
Geven aan de kerk
De gemeente van Christus wordt zichtbaar in onder meer de eredienst, in het pastoraat en in het missionaire werk. Om dit werk doorgang te kunnen laten vinden, is uiteraard geld nodig. Daarom vragen we u graag om uw bijdrage.
>Lees meer
 
Kerkblad Hervormd Woerden

Het kerkblad 'Hervormd Woerden' 

 
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.