Vrijwilligers Vrijwilligers
Ook dit jaar zijn er in de kerk meer mensen nodig die een deel van het kerkenwerk willen doen dan dat er zijn. Zo zoeken we nog diakenen, ouderlingen (!), pastorale bezoekers en mensen voor de evangelisatie. Ook uit het jeugdwerk horen we dat er meer menskracht nodig is. Zo is er maar de vraag of er dit seizoen voor alle leeftijdsgroepen catechese kan worden aangeboden.
Inmiddels hebben we als kerkenraad aanvaard dat het ons niet lukt om alles te doen wat goed zou zijn en zelfs niet dat wat eigenlijk zou moeten. Maar we staan graag open voor mensen die voor het eerst of opnieuw een bijdrage willen leveren in dat kerkenwerk. We kijken daarbij niet naar welke ambten of taken er open staan, maar vooral naar wat u kan en wil, of welke kwaliteiten u bij uzelf zou willen ontwikkelen!
Ondertussen vragen wij aan de gemeente er begrip voor dat ook in onze gemeente lang niet alles zo goed gaat als dat we eigenlijk zouden willen én vragen we waardering voor juist die mensen die een deel van hun tijd inzetten voor het werk binnen en buiten onze kerk!

HEEL DE AARDE
Zing voor de HEER een nieuw lied, zing voor de HEER, heel de aarde.
Zeg aan de volken: ‘De HEER is koning’.

Psalm 96:1 en 10a

Wat een Evangelie klinkt er uit deze Psalm!
Psalmen zijn vaak liederen van mensen in nood. Ze worden geschreven uit diepte van ellende. Wie zich ellendig voelt heeft meestal weinig zicht op de rest van de wereld. Het eigen leven is al ingewikkeld genoeg. Het eigen gezin, de eigen leefomgeving, misschien het eigen land, maar veel verder wordt er niet gekeken. Dat kan ook bijna niet anders, want alles wordt in beslag genomen door de pijn.
Of de psalmist van Psalm 96 ook met persoonlijk verdriet of rampspoed voor zijn land te maken heeft weten we niet. Maar hij of zij is er in ieder geval niet door in beslag genomen! Hij spreekt van de glans en glorie die uitgaan voor de HEER, de macht en luister die zijn heiligdom vervullen. Zoveel licht en ruimte. Daarom is de blik niet alleen op eigen leven, eigen volk of eigen land gericht. Alle volken wordt zijn majesteit bekendgemaakt. Heel de aarde moet worden meegenomen in het gezang.
Het is (bijna) advent. De naderende koning wordt al aangekondigd.
Ds. J.A. Berkheij