Kring discipelschap Kring discipelschap

Met de kring discipelschap komen we een keer per zes weken bij elkaar bij een van de deelnemers thuis. Op dit moment verdiepen we ons in de gelijkenissen van Jezus. We doen dat aan de hand van een boekje van Bernard Reitsma, “Adembenemend”. Bernhard Reitsma heeft zelf jaren in het Midden-Oosten gewoond en weet ons steeds weer te verrassen met nieuwe wendingen en andere gezichtspunten.
Contactpersoon: ds. Gerrit Schouten.

Kring geloof en opvoeding Kring geloof en opvoeding

Als ouders komen wij ongeveer eenmaal per maand bij elkaar om over de (geloofs)opvoeding van onze kinderen te praten. De kring is bedoeld voor ouders/verzorgers van kinderen van 0 tot 16 jaar. Er is een groepsindeling gemaakt op basis van de leeftijd van de kinderen: 0 tot 4 jaar, 5 tot 10 jaar en 10+. De kring komt samen bij een van de leden thuis. Per toerbeurt wordt er een onderwerp voorbereid.
Daarnaast worden er diverse andere activiteiten georganiseerd voor de ouders, voor de kinderen of juist met elkaar. Je bent van harte welkom!
Wil je meedoen of meer informatie? Meld je aan voor de nieuwsbrief of neem contact op met Marcel van Stek, e-mail.

Connect-groep 20+ Connect-groep 20+

Behoor je niet meer tot de doelgroep van het CJV en ben je nog niet zover dat je een eigen gezin hebt met kinderen, waardoor je nog geen aansluiting hebt met de Kring Geloof en Opvoeding? Dan is wellicht de Connect-groep iets voor jou! Dit jaar zijn we gestart met een nieuwe groep, die eens per maand bij elkaar komt op een doordeweekse avond vanaf 19:30 tot ca. 21:00 uur, bij een van de deelnemers thuis. We proberen per avond een thema met elkaar te bespreken, zoals de 40-dagentijd en de kruisiging.
Contactpersoon: Patrick van der Veen (e-mail)

Leeskring Leeskring

Als leeskring vinden we het leuk een (theologisch) boek te lezen waar we onze tanden in moeten zetten. We zijn begonnen met “Christelijke dogmatiek” van Gijsbert van den Brink en Kees van der Kooi. Maar ondertussen hebben we ook boeken gelezen van Abraham Joshua Heschel en Bram van de Beek. Momenteel lezen we “Geloof in de publieke ruimte” van Rowan Williams. We zijn met zo’n 12 deelnemers en komen uit verschillende kerken. De avonden beginnen om 20.30 uur en zijn bij een van de deelnemers thuis. We lezen steeds een vooraf vastgesteld aantal bladzijden en een van de deelnemers leidt die in.
Contactpersoon: Leo Bom, tel. 419935.

Bijbelkring Langewiek Bijbelkring Langewiek

In de Langewiek wordt eens per maand een Bijbelkring gehouden, onder leiding van Arjan Bouman (seniorenpastor, tel. 06 57 61 68 71) en Berendien Kreuger (seniorenouderling Gereformeerde Kerk). Rondom een Bijbelgedeelte bespreken we in de gezellige sfeer van een huiskamer wat het in ons leven voor betekenis kan hebben. Wilt u graag met andere senioren op een dinsdag- of woensdagmiddag fijne geloofsgesprekken? Schuift u dan gerust bij ons aan!

Seniorenkring Seniorenkring

Als seniorenkring komen we een keer in de maand op dinsdagmiddag bij elkaar van 14.30 uur tot en met 16.00 uur in de Maranathakerk. We zijn meestal met zo’n 15  tot 20 personen. We proberen de middagen zo te plannen dat ze nooit samenvallen met de senioren contactmiddag. Op dit moment lezen en bespreken we psalmen aan de hand van een boekje: “Leven met de psalmen”. We hebben serieuze gesprekken maar hebben ook plezier met elkaar. We starten het seizoen met een maaltijd.
Contactpersoon: mw. Greet Blok, tel. 414805.

Gesprekskring Gesprekskring

Elk seizoen wordt er een thema of bijbelgedeelte behandeld. Tijdens de kringavonden zijn wij open en kritisch tegenover elkaar, waarbij luisteren en respect voor elkaars mening belangrijk zijn. Daarnaast is het gewoon gezellig en is er ook ruimte voor andere zaken. Eenmaal per maand op zondagavond bij deelnemers thuis. Aan het begin van het seizoen gaan we altijd met elkaar uit eten. Nieuwe leden zijn van harte welkom.
Contactpersoon: Mevr. Karin van Riel, Maasoord 12, 3448 BL, tel. 421498, e-mail

Gesprekskring "Staatslieden” Gesprekskring "Staatslieden”

Deze groep komt 6 keer per seizoen op zondagavond bij elkaar.
Contactpersoon: dhr. Jacques Verkaik, Pr Willem Alexanderstraat 22, 3466 LX Waarder, tel. 501798.

Cursus ‘Bijbels Hebreeuws’ Cursus ‘Bijbels Hebreeuws’

Onder leiding van prof. dr. Bob Becking, De Hunze 8, tel. 425015.
Eenmaal per drie weken in de Maranathakerk.

Omhoog met die poorten, open met die deuren! (Ps. 24:7 en9)

De laatste weken waren er weer overal ‘koninklijke deuren’ te zien, denk bijvoorbeeld aan de deuren van het Prinsenhof in Groningen en aan de vergulde deuren van het paleis in Moskou. Deuren die tot het allerlaatst dichtgehouden worden om de spanning rond de entree van de koning en de koningin of de president te verhogen.
In Psalm 24 gaat het ook over poortdeuren die open gaan voor de Koning der ere, de HEERE van de legermachten. Het is hoogstwaarschijnlijk een psalm die geschreven is voor de intocht van de ark in Jeruzalem. Als u de tijd neemt om Psalm 24 samen te lezen met 1 Kronieken 15, dan ontstaat er een voorstelling van een indrukwekkende ceremonie. De poortwachters van de burcht Sion houden de poorten gesloten en vragen

Wijk Centrum-Oost:
Zondag 27 mei om 9.30 uur in de Petruskerk. Doopzitting: dinsdag 22 mei om 20.00 uur in Het Baken. Aanmelden via

Het kerkblad 'Hervormd Woerden' kunt u hier online inzien of downloaden.