Voortgangsbericht beroepingswerk 3 Voortgangsbericht beroepingswerk 3
De commissie die het beroepingswerk voorbereidt, heeft aan de hand van de input vanuit de gemeente en op basis van het beleidsplan, de profielschets voor de nieuwe predikant opgesteld. Deze profielschets is voorgelegd aan het moderamen. Ook zijn er gemeenteleden uit verschillende leeftijdscategorieën benaderd om deel uit te maken van de beroepscommissie. Dit verloopt voorspoedig. We verwachten dat we na de kerkenraadsvergadering van 25 april, waarin deze zaken in de voltallige kerkenraad besproken worden, concreet aan de slag kunnen gaan. Het voorbereidende werk is dan gedaan, de benodigde stukken liggen er en als het goed is, is er een beroepingscommissie waarin de gemeente vanuit verschillende leeftijden is vertegenwoordigd. Laten we het met elkaar bij God brengen.
Namens, Henk de Heer, Hermien Bruggeman, Ben Lekkerkerker en Arjan Polderman,
       Susanne Versloot

DE HERE IS MIJN HERDER

Geen bekendere psalm dan Psalm 23. Het lievelingslied van velen. In ons mooie Liedboek staan zelfs acht berijmingen van deze psalm. Blijkbaar raakt het beeld van een herder ons. Het roept iets op van geborgenheid. Eén die voor je zorgt. Heerlijke woorden: “Mij ontbreekt niets. Hij doet mij neerliggen in grazige weiden. Hij voert mij aan rustige wateren …”

En toch is dit geen ‘mooi weer’-psalm. Niet ten onrechte klinkt deze psalm vaak in situaties waarin die woorden ‘mij ontbreekt niets’ volkomen misplaatst zijn. Aan een ziekbed waar álles lijkt te ontbreken. Aan een graf waar je een onmisbare moet loslaten. Hoe kun je het zeggen: mij ontbreekt niets?!

Maar de psalm gaat verder: “Zelfs al ga ik door een dal van diepe duisternis …”
Dat dal waar alles ontbreekt, kent de psalmdichter blijkbaar ook. En juist daar belijdt hij dwars tegen alles in: “Ik vrees geen kwaad, want Gij zijt bij mij.” In dat dal is God niet afwezig. De psalm heeft het dan niet meer over Hij. Nee, God wordt aangesproken: Gij! U bent bij mij. De psalmdichter spreekt niet meer óver God, maar tot God.
Daar komt het op aan in het geloof, dat we niet alleen óver God spreken, maar tot Hem. En