Van de beroepingscommissie (voortgangsbericht nr. 7) Van de beroepingscommissie (voortgangsbericht nr. 7)

Op 10 juli was de beroepingscommissie bijeen. Na een gezellige maaltijd concentreerden we ons weer op het beroepingswerk. In eerdere bijeenkomsten is vastgelegd hoe we als beroepingscommissie te werk willen gaan en is er een stappenplan opgesteld. Deze documenten zijn voorgelegd aan de kerkenraad en akkoord bevonden. Verder hebben we ons bezig gehouden met de vragen wie wij zijn als gemeente, wat voor ons als gemeente belangrijk is en wat voor soort predikant daarbij zou passen. We zoeken een schaap met vijf poten, maar welke vier zijn essentieel?

In de bijeenkomst van 10 juli hebben we ons gebogen over de selectie van kandidaat-predikanten. We hebben een lijst met namen die door de gemeente zijn genoemd. Daarnaast is door het mobiliteitsbureau van de PKN een lijst verstrekt met namen van predikanten die beroepbaar zijn en mogelijk in onze wijkgemeente zouden passen. Deze twee lijsten vormen samen de bron waaruit we in eerste instantie putten. Inmiddels hebben we een lijst gemaakt met tien predikanten (mannen en vrouwen) op wie we ons nader willen oriënteren. Dit houdt in dat we meer te weten proberen te komen over hen en van elk van deze predikanten een dienst zullen beluisteren via internet.

Op 2 september hopen we weer bij elkaar te komen om onze bevindingen te bespreken.
Wilt u met ons mee bidden voor de voortgang van het beroepingswerk?

Namens de beroepingscommissie,
Ellen Verweij (431092)

DE DERDE DAG
“… en op de derde dag bereik ik de voltooiing”

Lucas 13:32c

Het zijn de Farizeeërs die Jezus waarschuwen. Hij kan maar beter weggaan, want Herodes wil hem doden. Het lijkt wel of Jezus daar niet bang voor is. “Let op, ik drijf demonen uit en vandaag en morgen genees ik mensen, en op de derde dag bereik ik de voltooiing”, zegt Hij tegen hen.
Zou iemand het begrepen hebben? De woorden van Jezus zijn krachtig genoeg om te weten dat hij iets bijzonders zegt. Omstanders hebben ze onthouden, zodat ze later konden worden opgenomen in het Evangelie van Lucas.
Het zal vast niet allemaal duidelijk geweest zijn. Niet daar, en niet direct op dat moment. Maar het moet wel duidelijk geweest zijn dat de aanstaande dood voor Jezus niet het allerbelangrijkste was. Hij keek veel verder dan dat. Maar Jezus had vooral ook zijn aandacht voor het hier en nu: er moesten demonen worden uitgedreven, mensen genezen. Dat was het