Hervormd Woerden 2018 Hervormd Woerden 2018

In verband met het in werking treden van  de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) op 25 mei 2018 wordt het kerkblad ‘Hervormd Woerden’ vanaf die datum (voorlopig) niet meer op de site geplaatst. 'Hervormd Woerden' wordt alleen verspreid onder abonnees.

Heeft u hier vragen over dan kunt u zich wenden tot de Algemene Kerkenraad.

Hervormd Woerden Hervormd Woerden

Hervormd Woerden verschijnt in de regel elke drie weken en wordt verspreid onder de gemeenteleden.
Hoofdredactie: mevr. T. van Selm (423671) en dhr. C.P. Veerman (415416)
Eindredacteur: dhr. W. den Hertog (418449)

Administratie: Beneluxlaan 3, 3446 GS Woerden.
Redactieadres:
Bank: rek.nr. NL51 FVLB0699947316 t.n.v. Hervormde Gemeente inz. Kerkbode

• Eenmaal per jaar ontvangt u een acceptgiro met het verzoek € 24,50 bij te dragen in de kosten
  • Voor vragen over abonnementen of over de bezorging kunt u contact opnemen met dhr. J. Vroege (0348-411351) of
  • Als advertentie worden alleen familieberichten opgenomen
  • Overname van stukken, geheel of gedeeltelijk, is zonder toestemming van de hoofdredactie niet toegestaan

Volgende “Hervormd Woerden”
Kopij voor Hervormd Woerdennr. 13 kunt u tot maandag 17 sept. vóór 16.00 uur ´s middags aanleveren per e-mail. De nrs. 14 en 15 verschijnen op vr. 12 okt. en op vr. 2 nov. 2018.

“Daarom ook is iemand die één met Christus is, een nieuwe schepping. Het oude is voorbij, het nieuwe is gekomen”.

2 Korintiërs 5:17

Nieuw !
Het nieuwe is gekomen. Paulus moet het er wel apart bijzeggen. Anders zou het sommigen ontgaan zijn. Christen of niet, het leven gaat gewoon door. Het Evangelie in hoofd en hart, en toch verandert er weinig.
Hoe zit dat nu. Het Evangelie was toch bedoeld om ons allemaal te veranderen? Na Pasen is de macht van zonde en door toch verslagen? Met Pinksteren is de Heilige Geest toch over ons uitgestort?
Ja, dat is waar. Het is bedoeld om ons allemaal te veranderen. Het grote woord dat daarbij genoemd wordt is verzoening. Wat stuk is wordt weer heel gemaakt. Verzoening is het middel tot het grote doel: de nieuwe schepping.

Toch begaan we een vergissing als we menen dat we daarna net kunnen doen of er niks gebeurd is.  Dan kan wel in onze houding naar God. God heeft er voor gekozen om de overtredingen van de wereld niet toe te rekenen. Als we naar onszelf en naar anderen kijken zien we alleen mensen wiens schuld door God bedekt is.
In de verhoudingen van mensen ligt dat anders. We worden niet

Wijk Centrum-Oost:
Zondag 2 september om 9.30 uur in de Petruskerk. Doopzitting: maandag 27 augustus om 20.00 uur in Het Baken. Aanmelden via
Zondag 4 november om 9.30 uur in de Maranathakerk.