Diaconale Werkgroep Rondom het Bijzondere Kind Diaconale Werkgroep Rondom het Bijzondere Kind

Er zijn veel activiteiten binnen de kerk, gericht op allerlei verschillende doelgroepen. Voor kinderen en jongeren is er bijvoorbeeld kindernevendienst, tienerkerk, catechese en jeugdwerk. Toch zijn er sommige kinderen die moeilijk of helemaal niet aan de kerkelijke activiteiten mee kunnen doen.
Het gevaar bestaat dat zij buiten beeld raken en niet (meer) door de gemeente gezien worden. Toch zijn ook zij ‘onze’ kinderen.
De diaconale werkgroep Rondom het Bijzondere Kind is een werkgroep vanuit de diaconieën van de PKN-gemeenten in Woerden, welke activiteiten organiseert voor gezinnen met een bijzonder kind. Dit kunnen kinderen zijn met verstandelijke beperkingen, het syndroom van Down, maar ook bijvoorbeeld een autismeverwante stoornis.
Zo worden er bijvoorbeeld gespreksavonden georganiseerd voor ouders, zijn er pannenkoekenmiddagen voor de gezinnen en is er extra aandacht voor deze bijzondere kinderen, rondom verjaardagen, vakanties, kerst etc.
Hebt u ook een kind dat tot de doelgroep behoort en wilt u zich aansluiten bij deze werkgroep? Meldt u zich dan aan bij Cor de Groot (e-mail) of Patrick van der Veen (e-mail).

BREEKBAAR PASEN
We leven toe naar Pasen, door de diepte van het lijden van Jezus heen. Deze weg door de diepte heen krijgt dit jaar een bijzondere lading door de coronacrisis. We hebben te maken met grote bezorgdheid, onzekerheid en angst om het coronavirus. We denken aan de zieken en aan de families die getroffen zijn door overlijden in hun kring. Hoe intens verdrietig en aangrijpend zijn deze situaties. Het is ons gebed dat zij in deze diepte de nabijheid van God mogen ervaren.
Maar de diepte gaat verder. We worden op onszelf en een kleine kring naasten teruggeworpen. Nog breder is de impact enorm: op werk, school, ons zorgstelstel, de dagelijkse boodschap. Op tal van manieren wordt er geschud aan de grondvesten van ons bestaan. We worden erbij stilgezet hoe kwetsbaar we zijn.

Afhankelijk
Jezus heeft zijn kwetsbaarheid intens doorleefd, tot in de dood. Zo wilde hij één zijn met de mensen en de wereld. Kwetsbaar als hij was heeft hij in Getsemané uitgesproken dat hij zijn leven legde in de handen van God. Dat was ook zijn laatste schreeuw aan het kruis. Hij gaf zich over in het

OVERBELASTING KERKOMROEP

In veel gemeenten zullen veel meer luisteraars via Kerkomroep aangesloten zijn dan normaal. Dit kan leiden tot overbelasting van de website van Kerkomroep. Het zou goed kunnen zijn dat u geen verbinding kunt maken met de live uitzending. Als volgen op de computer niet lukt, kunt u smartphone of tablet proberen, of andersom. Niet alle browsers werken even goed samen met kerkomroep.nl; het proberen van een andere browser kan misschien helpen. U kunt prima de uitzending op een later moment terugluisteren. Als er gespreid geluisterd wordt, zal dat de snelheid ten goede komen. Achteraf kunt u de kerkdienst ook downloaden en afspelen wanneer dat u uitkomt.