Diaconale Werkgroep Rondom het Bijzondere Kind Diaconale Werkgroep Rondom het Bijzondere Kind

Er zijn veel activiteiten binnen de kerk, gericht op allerlei verschillende doelgroepen. Voor kinderen en jongeren is er bijvoorbeeld kindernevendienst, tienerkerk, catechese en jeugdwerk. Toch zijn er sommige kinderen die moeilijk of helemaal niet aan de kerkelijke activiteiten mee kunnen doen.
Het gevaar bestaat dat zij buiten beeld raken en niet (meer) door de gemeente gezien worden. Toch zijn ook zij ‘onze’ kinderen.
De diaconale werkgroep Rondom het Bijzondere Kind is een werkgroep vanuit de diaconieën van de PKN-gemeenten in Woerden, welke activiteiten organiseert voor gezinnen met een bijzonder kind. Dit kunnen kinderen zijn met verstandelijke beperkingen, het syndroom van Down, maar ook bijvoorbeeld een autismeverwante stoornis.
Zo worden er bijvoorbeeld gespreksavonden georganiseerd voor ouders, zijn er pannenkoekenmiddagen voor de gezinnen en is er extra aandacht voor deze bijzondere kinderen, rondom verjaardagen, vakanties, kerst etc.
Hebt u ook een kind dat tot de doelgroep behoort en wilt u zich aansluiten bij deze werkgroep? Meldt u zich dan aan bij Cor de Groot (e-mail) of Patrick van der Veen (e-mail).

Vrij en blij

Wat hebben we bijzondere zondagen achter de rug: Paasfeest en Bevrijdingsdag. De tirannie verdreven, de dood overwonnen. “Want nu de Heer is opgestaan, nu vangt het nieuwe leven aan.” We hebben het beslissende moment van de wereldgeschiedenis opnieuw gevierd: Jezus heeft alles volbracht en is door de dood heen gegaan. En we hebben de bevrijding van de bezettende Duitse macht herdacht en gevierd dat er generaties leven die geen oorlog hebben meegemaakt. Als dat geen vrij en blij leven is?
Of valt dat toch tegen? Leven in een parlementaire democratie en lid zijn van een christelijke gemeente betekent niet automatisch een ontspannen leven. In Lukas 13 ziet Jezus in de synagoge een kromgebogen vrouw ‘die zich in het geheel niet kon oprichten’ (vers 11). En Hij ziet achter de vergroeide wervels en de verkrampte spieren de macht van satan die haar ‘gebonden houdt’ (vers 16). Hoeveel kan er ook in ons leven niet zijn, ook na Pasen en Bevrijdingsdag, wat ons krom buigt of bezet? Aan zorg en ziekte. Aan fysieke pijn of aan innerlijke pijn, angst of woede. Aan zonden van anderen waar we onder lijden of aan concrete zonden waar we zelf ‘aan vast zitten’ en maar geen afstand van willen doen. En zelfs als we

Wijk Centrum-Oost: Doopdienst op zondag 23 juni in de Maranathakerk.
Doopzitting op maandag 17 juni om 20.30 uur in Het Baken. Graag van te voren aanmelden bij de scriba van de wijkkerkenraad.

Wijken West en Noord: Doopdienst op zondag 26 mei in de Maranathakerk. Aanmelden bij ds. Berkheij, of 795233. Het doopgesprek zal zijn op maandag 20 mei. De locatie daarvoor is nog niet bekend.