Diaconale Werkgroep Rondom het Bijzondere Kind Diaconale Werkgroep Rondom het Bijzondere Kind

Er zijn veel activiteiten binnen de kerk, gericht op allerlei verschillende doelgroepen. Voor kinderen en jongeren is er bijvoorbeeld kindernevendienst, tienerkerk, catechese en jeugdwerk. Toch zijn er sommige kinderen die moeilijk of helemaal niet aan de kerkelijke activiteiten mee kunnen doen.
Het gevaar bestaat dat zij buiten beeld raken en niet (meer) door de gemeente gezien worden. Toch zijn ook zij ‘onze’ kinderen.
De diaconale werkgroep Rondom het Bijzondere Kind is een werkgroep vanuit de diaconieën van de PKN-gemeenten in Woerden, welke activiteiten organiseert voor gezinnen met een bijzonder kind. Dit kunnen kinderen zijn met verstandelijke beperkingen, het syndroom van Down, maar ook bijvoorbeeld een autismeverwante stoornis.
Zo worden er bijvoorbeeld gespreksavonden georganiseerd voor ouders, zijn er pannenkoekenmiddagen voor de gezinnen en is er extra aandacht voor deze bijzondere kinderen, rondom verjaardagen, vakanties, kerst etc.
Hebt u ook een kind dat tot de doelgroep behoort en wilt u zich aansluiten bij deze werkgroep? Meldt u zich dan aan bij Cor de Groot (e-mail) of Patrick van der Veen (e-mail).

Van Betlehem tot Jeruzalem
Uit jou, Betlehem in Efrata, te klein om tot Juda’s geslachten te behoren, uit jou komt iemand voort die voor mij over Israël zal heersen....
Micha 5:1

Rond de kersttijd hebben we veel gesproken en vooral gezongen over Betlehem. Het is Micha die deze stad
opnieuw in de schijnwerpers plaatst. Niet als stad van het verleden, maar als stad van de toekomst. Maar hoe
zit het dan met Jeruzalem. Dat was toch al de grote stad in de tijd van Micha? Hoe gaat God eigenlijk om
met alles wat tot stand gekomen is in zijn geschiedenis met mensen? Wordt alles wat we samen met God meegemaakt hebben en wat op de een of andere wijze door ons zondig leven niet meer puur en rein is gewoonweg uitgeveegd en begint God opnieuw? Is Jeruzalem nog de stad van David?

Het is juist nadat Micha geprofeteerd heeft over de deplorabele staat van de stad Jeruzalem, dat hij begint
te spreken over Betlehem. Jeruzalem is niet de eerste stad die verbonden wordt met de naam van koning David.
Toen David nog een veelbelovende herdersjongen was, woonde hij in

Wijk Centrum-Oost: Wijk Centrum-Oost: De eerstvolgende doopdienst is op zondag 7 april 2019 in de Petruskerk.
Doopzitting is op dinsdag 2 april om 20.30 uur in Het Baken. Graag van te voren aanmelden bij de scriba van de wijkkerkenraad.

Wijken West en Noord: n.n.b.