Najaarsactie SCHOEN DOEN Najaarsactie SCHOEN DOEN

Dit najaar zullen de diaconieën, aangesloten bij de Raad van Kerken Woerden, weer de gezamenlijke actie Schoen Doenorganiseren. Doel van de actie is om gezinnen, die van max 110 % van het minimuminkomen moeten rondkomen en kinderen hebben in de leeftijd van 4 t/m 16 jaar, een bedrag van maximaal € 40,00 per kind ter beschikking te stellen voor de aanschaf van een paar degelijke winterschoenen. Wanneer gemeenteleden hiervoor belangstelling hebben en aan de gestelde criteria voldoen, kunnen zij een aanmeldingsformulier opvragen bij de diakenen. Na invulling moet het formulier in een enveloppe in de brievenbus van de pastorie Bonaventurakerk, Rijnstraat 56 te Woerden.
Het aanmelden voor deze actie kan in de periode 1 september tot 22 september 2018.
Let op:U kunt pas na goedkeuring van uw aanvraag formulier gebruik maken van deze actie.

Collectedoelen Collectedoelen

Informatie over de bestemming van diverse collectes, waaronder de diaconiecollecten vindt u op de pagina Collectedoelen.

Diaconale Hulp Diaconale Hulp

Via de krant en nieuwsdiensten kunnen wij lezen of horen dat er ook in Nederland best veel (verborgen) armoede is. Gelukkig kent de burgerlijke gemeente Woerden voorzieningen die bestemd voor of besteed kunnen worden aan deze doelgroep. Er zijn personen of gezinnen die te maken hebben met moeilijke (financiële) omstandigheden maar er naar streven om zelf op eigen kracht uit hun moeilijke situatie te komen. Hulp kan hen soms toch wel enorm van pas komen! Vanuit de Diaconie kunnen wij soms die hulp bieden en zo voor deze personen of gezinnen verlichting geven in en bij hun probleem. Leden van onze gemeente, mocht u een persoon of gezin kennen die best wat ondersteuning kan gebruiken, schroom dan niet dit door te geven aan één van onze diakenen. U mag er van uit gaan dat de diakenen discreet zullen omgaan  met de aan hen toevertrouwde informatie!

Zegels, punten en bonnen Zegels, punten en bonnen

Heeft u zegels, punten of bonnen waar u zelf niets meedoet, dan kunt u ze meebrengen naar de kerk. Bij de ingang staan doosjes waar u ze in kan doen. Alles is welkom! Wij wisselen ze in voor producten en geld. Hiervan stellen wij dan weer levensmiddelen pakketjes samen voor mensen die dit geweldig goed kunnen gebruiken.

VOORBEDENBOEK VOORBEDENBOEK

Voorbeden vormen een vast onderdeel van onze zondagse diensten. We staan dan stil bij de nood van de wereld, en bidden ook voor gemeenteleden die het moeilijk hebben. Die voorbeden worden niet alleen opgesteld door de diakenen en de predikant, maar ook door gemeenteleden. Daarom ligt er een voorbedenboek bij de ingang van de kerk. Voorbeden hoeven niet alleen maar over verdriet of nare dingen te gaan. Ook voor vreugde of dankbaarheid is er plaats. De kerk is een gemeenschap waar we vreugde en verdriet delen met God en met elkaar. Voorbeden die vanuit de gemeente worden gevraagd, kunnen bijdragen aan de groei van de onderlinge verbondenheid. We bevelen het gebruik van het voorbedenboek van harte bij u aan!

Inloophuis 't Centrum Inloophuis 't Centrum

Dit is een inloophuis, opgezet vanuit verschillende diaconieën, gevestigd in gebouw ‘De Meerpaal’, ingang via Hogewoerd 3a. Je kunt er terecht voor gezelligheid, een praatje, een drankje en een warme maaltijd.

Zondagopening van 15.00-18.00 uur waarna gelegenheid is voor kerkbezoek.

Woensdag geopend van 9.30-22.30 uur. Om 12.30 uur lunch, kosten €2.50, wel vooraf tot 11.00 uur aanmelden (via tel. 434053).

Kosten voor de warme maaltijd € 3.75, Vooraf aanmelden.

“Daarom ook is iemand die één met Christus is, een nieuwe schepping. Het oude is voorbij, het nieuwe is gekomen”.

2 Korintiërs 5:17

Nieuw !
Het nieuwe is gekomen. Paulus moet het er wel apart bijzeggen. Anders zou het sommigen ontgaan zijn. Christen of niet, het leven gaat gewoon door. Het Evangelie in hoofd en hart, en toch verandert er weinig.
Hoe zit dat nu. Het Evangelie was toch bedoeld om ons allemaal te veranderen? Na Pasen is de macht van zonde en door toch verslagen? Met Pinksteren is de Heilige Geest toch over ons uitgestort?
Ja, dat is waar. Het is bedoeld om ons allemaal te veranderen. Het grote woord dat daarbij genoemd wordt is verzoening. Wat stuk is wordt weer heel gemaakt. Verzoening is het middel tot het grote doel: de nieuwe schepping.

Toch begaan we een vergissing als we menen dat we daarna net kunnen doen of er niks gebeurd is.  Dan kan wel in onze houding naar God. God heeft er voor gekozen om de overtredingen van de wereld niet toe te rekenen. Als we naar onszelf en naar anderen kijken zien we alleen mensen wiens schuld door God bedekt is.
In de verhoudingen van mensen ligt dat anders. We worden niet

Wijk Centrum-Oost:
Zondag 2 september om 9.30 uur in de Petruskerk. Doopzitting: maandag 27 augustus om 20.00 uur in Het Baken. Aanmelden via
Zondag 4 november om 9.30 uur in de Maranathakerk.