Collectedoelen Collectedoelen

Informatie over de bestemming van diverse collectes, waaronder de diaconiecollecten vindt u op de pagina Collectedoelen.

Diaconale Hulp Diaconale Hulp

Via de krant en nieuwsdiensten kunnen wij lezen of horen dat er ook in Nederland best veel (verborgen) armoede is. Gelukkig kent de burgerlijke gemeente Woerden voorzieningen die bestemd voor of besteed kunnen worden aan deze doelgroep. Er zijn personen of gezinnen die te maken hebben met moeilijke (financiële) omstandigheden maar er naar streven om zelf op eigen kracht uit hun moeilijke situatie te komen. Hulp kan hen soms toch wel enorm van pas komen! Vanuit de Diaconie kunnen wij soms die hulp bieden en zo voor deze personen of gezinnen verlichting geven in en bij hun probleem. Leden van onze gemeente, mocht u een persoon of gezin kennen die best wat ondersteuning kan gebruiken, schroom dan niet dit door te geven aan één van onze diakenen. U mag er van uit gaan dat de diakenen discreet zullen omgaan  met de aan hen toevertrouwde informatie!

Zegels, punten en bonnen Zegels, punten en bonnen

Heeft u zegels, punten of bonnen waar u zelf niets meedoet, dan kunt u ze meebrengen naar de kerk. Bij de ingang staan doosjes waar u ze in kan doen. Alles is welkom! Wij wisselen ze in voor producten en geld. Hiervan stellen wij dan weer levensmiddelen pakketjes samen voor mensen die dit geweldig goed kunnen gebruiken.

VOORBEDENBOEK VOORBEDENBOEK

Voorbeden vormen een vast onderdeel van onze zondagse diensten. We staan dan stil bij de nood van de wereld, en bidden ook voor gemeenteleden die het moeilijk hebben. Die voorbeden worden niet alleen opgesteld door de diakenen en de predikant, maar ook door gemeenteleden. Daarom ligt er een voorbedenboek bij de ingang van de kerk. Voorbeden hoeven niet alleen maar over verdriet of nare dingen te gaan. Ook voor vreugde of dankbaarheid is er plaats. De kerk is een gemeenschap waar we vreugde en verdriet delen met God en met elkaar. Voorbeden die vanuit de gemeente worden gevraagd, kunnen bijdragen aan de groei van de onderlinge verbondenheid. We bevelen het gebruik van het voorbedenboek van harte bij u aan!

Inloophuis 't Centrum Inloophuis 't Centrum

Dit is een inloophuis, opgezet vanuit verschillende diaconieën, gevestigd in gebouw ‘De Meerpaal’, ingang via Hogewoerd 3a. Je kunt er terecht voor gezelligheid, een praatje, een drankje en een warme maaltijd.

Zondagopening van 15.00-18.00 uur waarna gelegenheid is voor kerkbezoek.

Woensdag geopend van 9.30-22.30 uur. Om 12.30 uur lunch, kosten €2.50, wel vooraf tot 11.00 uur aanmelden (via tel. 434053).

Kosten voor de warme maaltijd € 3.75, Vooraf aanmelden.

Omhoog met die poorten, open met die deuren! (Ps. 24:7 en9)

De laatste weken waren er weer overal ‘koninklijke deuren’ te zien, denk bijvoorbeeld aan de deuren van het Prinsenhof in Groningen en aan de vergulde deuren van het paleis in Moskou. Deuren die tot het allerlaatst dichtgehouden worden om de spanning rond de entree van de koning en de koningin of de president te verhogen.
In Psalm 24 gaat het ook over poortdeuren die open gaan voor de Koning der ere, de HEERE van de legermachten. Het is hoogstwaarschijnlijk een psalm die geschreven is voor de intocht van de ark in Jeruzalem. Als u de tijd neemt om Psalm 24 samen te lezen met 1 Kronieken 15, dan ontstaat er een voorstelling van een indrukwekkende ceremonie. De poortwachters van de burcht Sion houden de poorten gesloten en vragen

Wijk Centrum-Oost:
Zondag 27 mei om 9.30 uur in de Petruskerk. Doopzitting: dinsdag 22 mei om 20.00 uur in Het Baken. Aanmelden via

Het kerkblad 'Hervormd Woerden' kunt u hier online inzien of downloaden.