Diakenen Diakenen

De diakenen van Noord geven samen met de diakenen van de andere wijken uitvoering aan de diaconale taak van de gemeente.
Deze taak ligt soms heel ver van huis, waartoe bijvoorbeeld met het Werelddiaconaat wordt samengewerkt en soms heel dichtbij.

Wij noemen een aantal activiteiten:

• vakantieweek voor ouderen en gehandicapten die anders moeilijk op reis zouden kunnen gaan
  • kerstviering voor ouderen en gehandicapten
  • hulpverlening.

Hulpverlening kan zowel individueel zijn maar ook een ruimer verband hebben. Landelijke projecten worden gesteund maar ook in b.v. Roemenië, Oekraïne, Indonesië, Suriname.

In Hervormd Woerden wordt regelmatig gepubliceerd over de bestemmingen van de collecten tijdens de eredienst.
Er worden steeds nieuwe projecten en activiteiten voorbereid.
Hiervoor kan ook uw medewerking worden gevraagd.
U kunt daarbij denken aan het verrichten van kleine diensten tot aan werk als vrijwilliger.

Sectie-diakenen:

Cor de Groot,
Telefoon: 0348–411.490

Rob van Kesteren,
Telefoon: 0348–415.588
e-mail 2

Klaas Chardon,
Telefoon: 0348–688.268
sectie 3, 9 en 12

Anneke Hoogerbrugge-Uittenboogaard, Anneke Hoogerbrugge
Telefoon: 0348–691.309

Carla van Kesteren-Wessels,
Telefoon: 0348–415.588

Christiaan Kazius,
Telefoon: 06–1023.6740

De diakenen van de vier wijken hebben zitting genomen in het college van diakenen, waaruit een moderamen wordt gekozen.
Dit moderamen bestaat thans uit:
* Voorzitter:          De heer Rob van Kesteren, tel. 415588
* Penningmeester:  De heer H. de Vries, telefoon 415286
* Secretaris:          Dhr. G.A. Spijker, Rembrandtlaan 116, 3443 EM, telefoon 422742

Bankrekening:
SKG, Gouda,
NL43 FVLB 0699 7706 29
t.n.v. Diaconie Hervormde Gemeente Woerden.

MIJN GENADE IS U GENOEG

Voor veel mensen bekende woorden. Ik hoor deze woorden weleens. De toon waarop deze woorden worden uitgesproken kan echter totaal verschillend zijn. Waar de één liefdevol deze woorden spreekt, worden ze door een ander uitgespuugd. Waar de één iets van hoop of iets van berusting ontleent aan deze woorden, roepen ze bij een ander weerstand op; hoezo “mijn genade is u genoeg”?
De apostel Paulus schrijft in zijn brief aan de christenen in Korinthe dat Jezus tot hem heeft gesproken: “Je hebt niet meer dan mijn genade nodig, want kracht wordt zichtbaar in zwakheid” (NBV). De zin staat niet op zichzelf. Er gaat het nodige aan vooraf. Na Paulus zijn er in Korinthe nep-apostelen gekomen die invloed hebben gekregen. Paulus heeft van hen kritiek gekregen. Nu moet Paulus iets doen wat hij niet wil: hoog van zichzelf opgeven. Altijd heeft hij God en Jezus centraal gesteld en nu moet hij