Diakenen Diakenen

De diakenen van Noord geven samen met de diakenen van de andere wijken uitvoering aan de diaconale taak van de gemeente.
Deze taak ligt soms heel ver van huis, waartoe bijvoorbeeld met het Werelddiaconaat wordt samengewerkt en soms heel dichtbij.

Wij noemen een aantal activiteiten:

• vakantieweek voor ouderen en gehandicapten die anders moeilijk op reis zouden kunnen gaan
  • kerstviering voor ouderen en gehandicapten
  • hulpverlening.

Hulpverlening kan zowel individueel zijn maar ook een ruimer verband hebben. Landelijke projecten worden gesteund maar ook in b.v. Roemenië, Oekraïne, Indonesië, Suriname.

In Hervormd Woerden wordt regelmatig gepubliceerd over de bestemmingen van de collecten tijdens de eredienst.
Er worden steeds nieuwe projecten en activiteiten voorbereid.
Hiervoor kan ook uw medewerking worden gevraagd.
U kunt daarbij denken aan het verrichten van kleine diensten tot aan werk als vrijwilliger.

Sectie-diakenen:

Cor de Groot,
Telefoon: 0348–411.490

Rob van Kesteren,
Telefoon: 0348–415.588
e-mail 2

Klaas Chardon,
Telefoon: 0348–688.268
sectie 3, 9 en 12

Anneke Hoogerbrugge-Uittenboogaard, Anneke Hoogerbrugge
Telefoon: 0348–691.309

Carla van Kesteren-Wessels,
Telefoon: 0348–415.588

Christiaan Kazius,
Telefoon: 06–1023.6740

De diakenen van de vier wijken hebben zitting genomen in het college van diakenen, waaruit een moderamen wordt gekozen.
Dit moderamen bestaat thans uit:
* Voorzitter:          De heer Rob van Kesteren, tel. 415588
* Penningmeester:  De heer H. de Vries, telefoon 415286
* Secretaris:          Dhr. G.A. Spijker, Rembrandtlaan 116, 3443 EM, telefoon 422742

Bankrekening:
SKG, Gouda,
NL43 FVLB 0699 7706 29
t.n.v. Diaconie Hervormde Gemeente Woerden.

HET LEVEN NA PINKSTEREN
Ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Want de eerste hemel en de eerste aarde zijn voorbij, en de zee is er niet meer.

Openbaring 21:1

Ons leven begint vol verwondering van alles om ons heen. Wat gaat het leven ons bieden, wat mogen we ervan verwachten, wat is onze plaats in het geheel? We weten het eerst nog niet.
Als we wat ouder worden, beginnen we er iets meer van te begrijpen. Dan merken we ook dat het maar zelden zo is dat we alles bereiken waar we van droomden. In mijn werk als predikant, personal coach en mediator kom ik behalve dankbare mensen ook veel mensen tegen die teleurgesteld zijn. Hoe heeft dit zo kunnen gaan? We droomden van een prachtige loopbaan, van een gezond en feestelijk leven, om zelf iets in de wereld voor anderen te betekenen, en op zijn minst een goed gezin te hebben waar het met al onze kinderen alleen maar goed gaat!
Maar niet alle dromen worden waar. En als ze wel waar worden, blíjft dat niet altijd zo. Soms kijk ik teleurgestelde mensen in hun ogen en zie ik ze denken, om met een tekst van Acda en de Munnik te spreken: “Van al mijn idealen, heb ik alleen het oud worden gehaald”.

De Geest is uitgestort
Hoe kan het toch dat je als christen niet méér van je idealen kunt verwezenlijken. Vanwaar al die teleurstellingen? Met Goede Vrijdag leren we dat Jezus geleden heeft en zelfs gestorven en begraven is. Maar