Diakenen Diakenen

De diakenen van Noord geven samen met de diakenen van de andere wijken uitvoering aan de diaconale taak van de gemeente.
Deze taak ligt soms heel ver van huis, waartoe bijvoorbeeld met het Werelddiaconaat wordt samengewerkt en soms heel dichtbij.

Wij noemen een aantal activiteiten:

• vakantieweek voor ouderen en gehandicapten die anders moeilijk op reis zouden kunnen gaan
  • kerstviering voor ouderen en gehandicapten
  • hulpverlening.

Hulpverlening kan zowel individueel zijn maar ook een ruimer verband hebben. Landelijke projecten worden gesteund maar ook in b.v. Roemenië, Oekraïne, Indonesië, Suriname.

In Hervormd Woerden wordt regelmatig gepubliceerd over de bestemmingen van de collecten tijdens de eredienst.
Er worden steeds nieuwe projecten en activiteiten voorbereid.
Hiervoor kan ook uw medewerking worden gevraagd.
U kunt daarbij denken aan het verrichten van kleine diensten tot aan werk als vrijwilliger.

Sectie-diakenen:

Cor de Groot,
Telefoon: 0348–411.490

Rob van Kesteren,
Telefoon: 0348–415.588
e-mail 2

Klaas Chardon,
Telefoon: 0348–688.268
sectie 3, 9 en 12

Anneke Hoogerbrugge-Uittenboogaard, Anneke Hoogerbrugge
Telefoon: 0348–691.309

Carla van Kesteren-Wessels,
Telefoon: 0348–415.588

Christiaan Kazius,
Telefoon: 06–1023.6740

De diakenen van de vier wijken hebben zitting genomen in het college van diakenen, waaruit een moderamen wordt gekozen.
Dit moderamen bestaat thans uit:
* Voorzitter:          De heer Rob van Kesteren, tel. 415588
* Penningmeester:  De heer H. de Vries, telefoon 415286
* Secretaris:          Dhr. G.A. Spijker, Rembrandtlaan 116, 3443 EM, telefoon 422742

Bankrekening:
SKG, Gouda,
NL43 FVLB 0699 7706 29
t.n.v. Diaconie Hervormde Gemeente Woerden.

HOOP EN VERTROUWEN

De hemel verhaalt van Gods majesteit, het uitspansel roemt het werk van zijn handen, de dag zegt het voort aan de dag die komt, de nacht vertelt het door aan de volgende nacht. Toch wordt er niets gezegd, geen woord gehoord, het is een spraak zonder klank. Over heel de aarde gaat hun stem, tot aan het einde van de wereld hun taal.

Psalm 19:2-5a

Wat een loflied voor onze Schepper! Het zicht op de hemel die Gods majesteit laat zien wordt mensen echter op veel plaatsen ontnomen. Sla de krant maar open of kijk naar je eigen leven. Tranen van wanhoop of verdriet kunnen je het zicht ontnemen op de grootsheid van de schepping en de vreugde om de wet die doorklinkt in deze psalm.

Wanhoop en verdriet is zeker niet de toon van deze psalm. Toch was het in de tijd dat deze psalm is geschreven ook niet allemaal pais en vree. De bijbelverhalen zijn hier duidelijk over. Maar de toon van deze psalm is die van hoop en vertrouwen. Iedereen kan het zelf beoordelen. Kijk naar de prachtige schepping. En als je niet kan zien, dan kan je de behaaglijke warmte voelen van de zon op je huid. De natuur vertelt van Gods majesteit. Een prachtige zonsondergang of de zon die schijnt op een pak net gevallen sneeuw en die doet glinsteren alsof er wel een miljoen diamantjes op liggen. Om stil van te worden … De psalmdichter vindt het ook geweldig en toch weet hij nóg wat mooiers. De dichter vindt