Diakenen Diakenen

De diakenen van Noord geven samen met de diakenen van de andere wijken uitvoering aan de diaconale taak van de gemeente.
Deze taak ligt soms heel ver van huis, waartoe bijvoorbeeld met het Werelddiaconaat wordt samengewerkt en soms heel dichtbij.

Wij noemen een aantal activiteiten:

• vakantieweek voor ouderen en gehandicapten die anders moeilijk op reis zouden kunnen gaan
  • kerstviering voor ouderen en gehandicapten
  • hulpverlening.

Hulpverlening kan zowel individueel zijn maar ook een ruimer verband hebben. Landelijke projecten worden gesteund maar ook in b.v. Roemenië, Oekraïne, Indonesië, Suriname.

In Hervormd Woerden wordt regelmatig gepubliceerd over de bestemmingen van de collecten tijdens de eredienst.
Er worden steeds nieuwe projecten en activiteiten voorbereid.
Hiervoor kan ook uw medewerking worden gevraagd.
U kunt daarbij denken aan het verrichten van kleine diensten tot aan werk als vrijwilliger.

Sectie-diakenen:

Cor de Groot,
Telefoon: 0348–411.490

Rob van Kesteren,
Telefoon: 0348–415.588
e-mail 2

Klaas Chardon,
Telefoon: 0348–688.268
sectie 3, 9 en 12

Anneke Hoogerbrugge-Uittenboogaard, Anneke Hoogerbrugge
Telefoon: 0348–691.309

Carla van Kesteren-Wessels,
Telefoon: 0348–415.588

Christiaan Kazius,
Telefoon: 06–1023.6740

De diakenen van de vier wijken hebben zitting genomen in het college van diakenen, waaruit een moderamen wordt gekozen.
Dit moderamen bestaat thans uit:
* Voorzitter:          De heer Rob van Kesteren, tel. 415588
* Penningmeester:  De heer H. de Vries, telefoon 415286
* Secretaris:          Dhr. G.A. Spijker, Rembrandtlaan 116, 3443 EM, telefoon 422742

Bankrekening:
SKG, Gouda,
NL43 FVLB 0699 7706 29
t.n.v. Diaconie Hervormde Gemeente Woerden.

VOORBEREIDING OP DE BEGRAFENIS
“Zij heeft dit bewaard met het oog op de dag van Mijn begrafenis.”

Johannes 12:7

Minder dan een week voor Zijn kruisiging, gaat Jezus naar Bethanië. Daar wonen vrienden van Hem. Het gezin van Martha, Maria en Lazarus. Daar kwam Hij graag. Daar woont liefde. Vergeet niet: de Zoon van God was ook mens. Met alle menselijke emoties zoals jij en ik. Juist nu zoekt Hij de warmte van vertrouwde mensen om Zich heen.
Tijdens de maaltijd gaat Maria naar Jezus toe en zalft Hem met zuivere narduszalf van zeer grote waarde. Een uiting van haar liefde en toewijding voor Hem. ‘Als je veel van iemand houdt, geef je ’t mooiste wat je hebt …’ De geur van dat flesje vult het hele huis, maar dat was eigenlijk de geur van dodenzorg. Dat parfum werd toentertijd gebruikt om de graflucht te overvleugelen. Denk maar aan de vrouwen die op de Paasmorgen naar het graf van Jezus gaan met heerlijk ruikende specerijen. Ook hier bij Maria wordt zalven balsemen.
Deze uiting van haar liefde, van wat er leefde in haar hart, wordt zo door Jezus herkend en aanvaard: “Zij heeft dit bewaard met het oog op de dag van Mijn begrafenis.” Wel te vroeg natuurlijk, want Jezus