Doop Doop

De doopdiensten vinden plaats in samenwerking met wijkgemeente Noord. Ouders die hun kind willen laten dopen sturen in ieder geval een geboortekaartje naar de predikant en hebben eerst een persoonlijk gesprek met hem. Ongeveer tien dagen voor de doopbediening is er een avond met alle ouders waarop er, naast een nadere kennismaking met alle betrokkenen, een gesprek plaatsvindt over de betekenis van de doop en de voorbereiding van de dienst. In de loop van het seizoen na de doopbediening wordt er een avond gehouden onder leiding van één van de predikanten of de kerkelijk werker over de geloofsopvoeding.

MIJN GENADE IS U GENOEG

Voor veel mensen bekende woorden. Ik hoor deze woorden weleens. De toon waarop deze woorden worden uitgesproken kan echter totaal verschillend zijn. Waar de één liefdevol deze woorden spreekt, worden ze door een ander uitgespuugd. Waar de één iets van hoop of iets van berusting ontleent aan deze woorden, roepen ze bij een ander weerstand op; hoezo “mijn genade is u genoeg”?
De apostel Paulus schrijft in zijn brief aan de christenen in Korinthe dat Jezus tot hem heeft gesproken: “Je hebt niet meer dan mijn genade nodig, want kracht wordt zichtbaar in zwakheid” (NBV). De zin staat niet op zichzelf. Er gaat het nodige aan vooraf. Na Paulus zijn er in Korinthe nep-apostelen gekomen die invloed hebben gekregen. Paulus heeft van hen kritiek gekregen. Nu moet Paulus iets doen wat hij niet wil: hoog van zichzelf opgeven. Altijd heeft hij God en Jezus centraal gesteld en nu moet hij