PKN
Hervormde Gemeente Woerden
 
Doppenspaarders, Doppenspaarders,

Een update over het gespaarde aantal kilo’s doppen van het afgelopen jaar, 2019.   In de MK  is  59,12 kg. gespaard. In de PK 18,20 kg. en in Het Baken, 16,73.kg. De Jorai school in Zegveld, daar hebben de kinderen met elkaar 78,36 kg. gespaard. In de ‘Milandhof” 46,70 kg. Dan zijn er nog privé spaarders die KiKa een warm hart toedragen zij hebben 90,40  kg.bij elkaar gespaard.
Van deze verzamelpunten bij elkaar is er in totaal 310,51 kg. gespaard. WEER een GEWELDIG resultaat voor  de zieke KIKA kinderen waar we met elkaar ons steentje op deze manier aan bijdragen. Onze welgemeende dank daarvoor. Er zijn mensen die aan ons vragen, wat levert het in geld op. Als u dat hoort schrikt u ervan dat het zo weinig is in verhouding. Maar alle moeite die we er met elkaar voor moeten doen levert een dermate bedrag op dat het wel de moeite waard is om dit te blijven doen. En nog een groot pluspunt is, dit komt zo niet in de natuur terecht. Het wordt gerecycled. En met elkaar is het voor iederéén te behappen. Wel blijven wij uw medewerking daar in vragen om ze stickervrij , AFGESPOELD en droog, in te leveren. Nieuw is, dat we nu ook de dopjes van bierflesjes en deksels van o.a. potgroenten  kunnen gebruiken. Wel graag apart in een zakje inleveren. Deze zijn zwaarder in gewicht dus brengen ook meer geld op.
       Anneke Hoogerbrugge

terug
 
 
 

Inloggen

Agenda
Ga voor de agenda van alle PKN-kerkelijke activiteiten en vergaderingen naar kerkpleinwoerden.nl
 
Meditatie

VOORBEREIDING OP DE BEGRAFENIS
“Zij heeft dit bewaard met het oog op de dag van Mijn begrafenis.”

Johannes 12:7

Minder dan een week voor Zijn kruisiging, gaat Jezus naar Bethanië. Daar wonen vrienden van Hem. Het gezin van Martha, Maria en Lazarus. Daar kwam Hij graag. Daar woont liefde. Vergeet niet: de Zoon van God was ook mens. Met alle menselijke emoties zoals jij en ik. Juist nu zoekt Hij de warmte van vertrouwde mensen om Zich heen.
Tijdens de maaltijd gaat Maria naar Jezus toe en zalft Hem met zuivere narduszalf van zeer grote waarde. Een uiting van haar liefde en toewijding voor Hem. ‘Als je veel van iemand houdt, geef je ’t mooiste wat je hebt …’ De geur van dat flesje vult het hele huis, maar dat was eigenlijk de geur van dodenzorg. Dat parfum werd toentertijd gebruikt om de graflucht te overvleugelen. Denk maar aan de vrouwen die op de Paasmorgen naar het graf van Jezus gaan met heerlijk ruikende specerijen. Ook hier bij Maria wordt zalven balsemen.
Deze uiting van haar liefde, van wat er leefde in haar hart, wordt zo door Jezus herkend en aanvaard: “Zij heeft dit bewaard met het oog op de dag van Mijn begrafenis.” Wel te vroeg natuurlijk, want Jezus

meer
 
Werkgroep Geloof en Cultuur

 

 

 
In het activiteitenoverzicht   van de Werkgroep Geloof en Cultuur van de Protestantse kerken van Woerden/Zegveld vindt u een breed scala van activiteiten op het gebied van theologie, spiritualiteit, eredienst, pastoraat, opvoeding, samenleving en cultuur.
 

 
Geven aan de kerk
De gemeente van Christus wordt zichtbaar in onder meer de eredienst, in het pastoraat en in het missionaire werk. Om dit werk doorgang te kunnen laten vinden, is uiteraard geld nodig. Daarom vragen we u graag om uw bijdrage.
>Lees meer
 
Kerkblad Hervormd Woerden


Het kerkblad 'Hervormd Woerden' 

 

 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.