PKN
Hervormde Gemeente Woerden
 
Een Droom Een Droom
Zaterdag 20 januari zat de Maranathakerk bomvol. De kinderen waren de hele dag druk met het instuderen van de musical “Ester”. ’s Avonds waren de ouders en anderen welkom bij de uitvoering. Zondag 21 januari was er voor het eerst een ZIN-dienst, voorbereid met jongeren uit de Bonaventura kerk. Op dinsdag 23 januari zat de kapel vol. Met veertig mensen hebben we gegeten. Gemeenteleden zorgden voor eten, anderen waren welkom om te komen eten. Afgelopen zondag hadden we de huisgroep te gast in de pastorie aan het Haagwindeveld. Met zo’n 18 mensen eten we één keer per maand op zondag met elkaar. Een droom? Nee, dit was de werkelijkheid. Een dwarsdoorsnee van de afgelopen week. We zijn begonnen om iets van de droom die u in het vorige kerkblad kon lezen te realiseren. We; dat zijn Jan Bosman, Ellen Verweij, Peter Versloot, Rik Gorter, Gerrit en Tineke Schouten, Artho Hanemaaijer en Karin Meijer. We zijn met elkaar enthousiast om iets van die drie dimensies “boven, buiten en binnen” waar te maken. We noemen onze beweging vanaf nu 3D dat wil zeggen drie dimensionaal. In het logo dat we daarbij gebruiken komen de drie dimensies boven, buiten en binnen goed naar voren.  Natuurlijk organiseren we niet alles zelf. Dat kan ook niet. Maar we willen wel graag een katalysator zijn om iets van die droom waar te maken. Doet u/jij ook mee?
Gerrit Schouten
 
terug
 
 
 

Inloggen

Agenda
Ga voor de agenda van alle PKN-kerkelijke activiteiten en vergaderingen naar kerkpleinwoerden.nl
 
Meditatie
 

MIJN GENADE IS U GENOEG

Voor veel mensen bekende woorden. Ik hoor deze woorden weleens. De toon waarop deze woorden worden uitgesproken kan echter totaal verschillend zijn. Waar de één liefdevol deze woorden spreekt, worden ze door een ander uitgespuugd. Waar de één iets van hoop of iets van berusting ontleent aan deze woorden, roepen ze bij een ander weerstand op; hoezo “mijn genade is u genoeg”?
De apostel Paulus schrijft in zijn brief aan de christenen in Korinthe dat Jezus tot hem heeft gesproken: “Je hebt niet meer dan mijn genade nodig, want kracht wordt zichtbaar in zwakheid” (NBV). De zin staat niet op zichzelf. Er gaat het nodige aan vooraf. Na Paulus zijn er in Korinthe nep-apostelen gekomen die invloed hebben gekregen. Paulus heeft van hen kritiek gekregen. Nu moet Paulus iets doen wat hij niet wil: hoog van zichzelf opgeven. Altijd heeft hij God en Jezus centraal gesteld en nu moet hij

meer
 
Werkgroep Geloof en Cultuur

 

 

 
In het activiteitenoverzicht   van de Werkgroep Geloof en Cultuur van de Protestantse kerken van Woerden/Zegveld vindt u een breed scala van activiteiten op het gebied van theologie, spiritualiteit, eredienst, pastoraat, opvoeding, samenleving en cultuur.
 

 
Geven aan de kerk
De gemeente van Christus wordt zichtbaar in onder meer de eredienst, in het pastoraat en in het missionaire werk. Om dit werk doorgang te kunnen laten vinden, is uiteraard geld nodig. Daarom vragen we u graag om uw bijdrage.
>Lees meer
 
Kerkblad Hervormd Woerden

Het kerkblad 'Hervormd Woerden' 

 
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.