Een verantwoorde bestemming Een verantwoorde bestemming
Bij het vieren van een jubileum zoeken mensen soms een “goed doel”. De gekregen giften worden dan aan dat “goede doel” gedoneerd. Mocht u binnenkort een jubileum vieren en zoekt u een verantwoorde bestemming voor de te verkrijgen giften, dan willen wij het werk vanuit onze Diaconie onder uw aandacht brengen. Uw gift wordt volledig besteed! Het kan zijn aan gezinnen en personen die met een hulpvraag bij onze Diaconie zijn gekomen. Maar ook organisaties, die zich bezig houden om de nood van mensen te verlichten, kunnen vanuit onze Diaconie op een bijdrage rekenen.
Aanvullend op bovengenoemde informatie brengen wij ook de mogelijkheid onder uw aandacht voor het toekennen van een legaat. In het verleden mochten wij meerdere keren een legaat in ontvangst nemen. Daar waren wij zeer content mee!
Dus voor beide bovengenoemde aspecten geldt: Echt een verantwoorde bestemming!

MIJN GENADE IS U GENOEG

Voor veel mensen bekende woorden. Ik hoor deze woorden weleens. De toon waarop deze woorden worden uitgesproken kan echter totaal verschillend zijn. Waar de één liefdevol deze woorden spreekt, worden ze door een ander uitgespuugd. Waar de één iets van hoop of iets van berusting ontleent aan deze woorden, roepen ze bij een ander weerstand op; hoezo “mijn genade is u genoeg”?
De apostel Paulus schrijft in zijn brief aan de christenen in Korinthe dat Jezus tot hem heeft gesproken: “Je hebt niet meer dan mijn genade nodig, want kracht wordt zichtbaar in zwakheid” (NBV). De zin staat niet op zichzelf. Er gaat het nodige aan vooraf. Na Paulus zijn er in Korinthe nep-apostelen gekomen die invloed hebben gekregen. Paulus heeft van hen kritiek gekregen. Nu moet Paulus iets doen wat hij niet wil: hoog van zichzelf opgeven. Altijd heeft hij God en Jezus centraal gesteld en nu moet hij