EREDIENSTVAARDIG EREDIENSTVAARDIG

14  juli, 4ezondag na Trinitatis, groen
Maranathakerk 9.30 uur. Vanmorgen nemen de oudste kinderen afscheid van de kindernevendienst. Zij hebben samen met ds. Berkheij, die voorganger is, de dienst voorbereid.
Het is nog niet bekend of de lezing volgens het rooster uit Lucas 10:25-37 zal zijn. (De barmhartige Samaritaan.)
Er is alleen kindernevendienst voor de groepen 1 t/m 5.
Mevr. Annelies van Zoelen-Kuus zal orgel en/of piano bespelen.
Autodienst Noord: fam. Hulleman(06-40235875); West: dhr. F.H. Veerman (415813)

Om 11.00 uur is er met Lydia Joppe en ds. Berkheij weer een Kerkopschootdienst voor de allerkleinsten (tot 4 jaar) met hun begeleiders.
Van harte welkom allemaal en goede diensten gewenst!

Petruskerk 18.30 uur. Vanavond zal onze oud-predikant ds. S. Janse uit Ameide de dienst leiden. Het orgel wordt bespeeld door drs. Ad van Pelt.
Een gezegende dienst gewenst.
Autodienst Noord: geen ; West: dhr. G. Vos (422237)

21 juli, 5ezondag na Trinitatis, groen.
Petruskerk, 9.30 uur. In deze dienst zal voorgaan pastor Rik Gorter. Organist: Ad van Pelt.
Autodienst Noord: fam. Hoogerbrugge(691309); West: dhr. J.A.van Amstel (508188)

Maranathakerk 18.30 uur. In deze avonddienst gaat weer een oud-predikant voor, ditmaal ds. G.H. Fredrikze uit Harderwijk. Dhr. Kees Bruggeman is de organist.
Een goede dienst gewenst.
Autodienst Noord: fam. Hoogerbrugge(691309); West: dhr. W. van Bodegom (421708)

28 juli, 6ezondag na Trinitatis, groen.
Maranathakerk 9.30 uur. Ds. J.A. Berkheij is vanmorgen onze voorganger. Het rooster geeft als lezing aan Lucas
11:1-13,Bidden tot een liefdevolle God. Mevr. Annelies van Zoelen-Kuus bespeelt het orgel.
Een gezegende dienst gewenst.
Autodienst Noord: fam. Hoogerbrugge(691309); West: dhr. C.E. Burger (425444)

Opstandingskerk, 18.30 uur. In deze PKN-dienst zal voorgaan mevrouw. ds. A.A. Bosman.
Autodienst Noord: fam. Hoogerbrugge(691309); West: dhr. J.P. Harting (416907)

4 augustus, 7ezondag na Trinitatis, groen.
Petruskerk 9.30 uur. In deze dienst zal ds. J.A. Berkheij onze voorganger zijn. We lezen uit Lucas 12:13-21 over de rijke man die zijn voorraadschuren sloopt om grotere te bouwen en dan te gaan genieten van alles wat hij bezit. Jezus spreekt in deze gelijkenis over Echte rijkdom. Drs. Ad van Pelt zal ons begeleiden op het orgel.
Hartelijk welkom en een gezegende dienst gewenst.
Autodienst Noord: fam. De Jonge(06-30142885); West: dhr. J. Gorter (417521)

Kruiskerk 18.30 uur. In de PKN-avonddienst gaat voor: ds. K.W. de Jong.
Autodienst Noord: fam. De Jonge(06-30142885); West: dhr. J. de Langen (421734)

11 augustus, 8zondag na Trinitatis, groen.
Maranathakerk 9.30 uur. Ds. J.A. Berkheij leidt de dienst vanochtend. Als lezing wordt aangegeven uit de brief van Paulus aan de Kolossenzen  hfdst. 1:1-14. Een geloof dat groeien kan. Er is vanmorgen vanwege vakanties géén kindernevendienst!
De organist is dhr. Nico van der Kooij.
Een goede dienst gewenst.
Autodienst Noord: fam. De Jonge(06-30142885); West: dhr. H. Kuiper (414197)

Petruskerk, 18.30 uur. In deze PKN-avonddienst zal voorgaan ds. T.C. Wielsma. Het orgel wordt bespeeld door Marnix van der Ploeg.
Autodienst Noord: fam. De Jonge(06-30142885); West: dhr. G. van Rootselaar (420634)

18 augustus, 9ezondag na Trinitatis, groen.
Petruskerk 9.30 uur. Ook vanmorgen leidt ds. J.A. Berkheij de dienst. We vervolgen de lezingen uit Kolossenzen, ditmaal hfdst. 1:24 tot 2:3, Lijden voor Christus.
Onze organist is drs. Ad van Pelt.
Allen welkom en een goede dienst gewenst.
Autodienst Noord: fam. De Jonge(06-30142885); West: dhr. J. de Langen (421734)

Maranathakerk 18.30 uur. Voorganger in deze avonddienst is ds. W. Koerselman. Het orgel wordt bespeeld door Marnix van der Ploeg.
Autodienst Noord: fam. De Jonge(06-30142885); West: dhr. F.H. Veerman (415813)

HET LEVEN NA PINKSTEREN
Ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Want de eerste hemel en de eerste aarde zijn voorbij, en de zee is er niet meer.

Openbaring 21:1

Ons leven begint vol verwondering van alles om ons heen. Wat gaat het leven ons bieden, wat mogen we ervan verwachten, wat is onze plaats in het geheel? We weten het eerst nog niet.
Als we wat ouder worden, beginnen we er iets meer van te begrijpen. Dan merken we ook dat het maar zelden zo is dat we alles bereiken waar we van droomden. In mijn werk als predikant, personal coach en mediator kom ik behalve dankbare mensen ook veel mensen tegen die teleurgesteld zijn. Hoe heeft dit zo kunnen gaan? We droomden van een prachtige loopbaan, van een gezond en feestelijk leven, om zelf iets in de wereld voor anderen te betekenen, en op zijn minst een goed gezin te hebben waar het met al onze kinderen alleen maar goed gaat!
Maar niet alle dromen worden waar. En als ze wel waar worden, blíjft dat niet altijd zo. Soms kijk ik teleurgestelde mensen in hun ogen en zie ik ze denken, om met een tekst van Acda en de Munnik te spreken: “Van al mijn idealen, heb ik alleen het oud worden gehaald”.

De Geest is uitgestort
Hoe kan het toch dat je als christen niet méér van je idealen kunt verwezenlijken. Vanwaar al die teleurstellingen? Met Goede Vrijdag leren we dat Jezus geleden heeft en zelfs gestorven en begraven is. Maar