EREDIENSTVAARDIG EREDIENSTVAARDIG

24 maart, 3ezondag in de Veertigdagentijd, paars.
Maranathakerk 9.30 uur. Voorganger in de ochtenddienst is ds. G. Schouten. In deze brunchdienst lezen we Johannes 15, over Jezus die zichzelf “de ware wijnstok” noemt. Het thema van de dienst is “taLENTEn”. U leest elders meer info. Organist is dhr. Kees Bruggeman.
Autodienst Noord: fam. Van de Boogaard(418682); West: dhr. J.P. Harting (416907)

Petruskerk 18.30 uur. Deze avond leidt ds. J.A. Berkheij de dienst. We luisteren naar lezingen uit Johannes 12:20-33 en Hebreeën 5:7-9: wat is de macht die Jezus zet tegenover de machten in zijn wereld?
Drs. Ad van Pelt begeleidt ons op het orgel en/of de piano.
Hartelijk welkom en een goede dienst gewenst.
Autodienst Noord: fam. Van de Boogaard(418682); West: dhr. C.E. Burger (425444)

31 maart, 4ezondag in de Veertigdagentijd, paars
Petruskerk 9.30 uur. Voorganger vanmorgen is ds. J.A. Berkheij. In de lezing horen we hoe Jezus voor Pilatus en Herodes wordt gebracht en de moordenaar Barabbas vrij gelaten zal worden (Lucas 23:1-25).
Dhr. Kees Bruggeman zal ons muzikaal begeleiden..
Een gezegend uur gewenst met elkaar.
Autodienst Noord: fam. Van de Boogaard(418682); West: dhr. J. de Langen (421734)

Kruiskerk 18.30 uur. De avonddienst is een Uur van Lofprijzing. Voorganger is ds. J. Schelling. U leest elders meer info over het thema
Autodienst Noord: fam. Van de Boogaard(418682); West: dhr. J. Gorter (417521)

Van Betlehem tot Jeruzalem
Uit jou, Betlehem in Efrata, te klein om tot Juda’s geslachten te behoren, uit jou komt iemand voort die voor mij over Israël zal heersen....
Micha 5:1

Rond de kersttijd hebben we veel gesproken en vooral gezongen over Betlehem. Het is Micha die deze stad
opnieuw in de schijnwerpers plaatst. Niet als stad van het verleden, maar als stad van de toekomst. Maar hoe
zit het dan met Jeruzalem. Dat was toch al de grote stad in de tijd van Micha? Hoe gaat God eigenlijk om
met alles wat tot stand gekomen is in zijn geschiedenis met mensen? Wordt alles wat we samen met God meegemaakt hebben en wat op de een of andere wijze door ons zondig leven niet meer puur en rein is gewoonweg uitgeveegd en begint God opnieuw? Is Jeruzalem nog de stad van David?

Het is juist nadat Micha geprofeteerd heeft over de deplorabele staat van de stad Jeruzalem, dat hij begint
te spreken over Betlehem. Jeruzalem is niet de eerste stad die verbonden wordt met de naam van koning David.
Toen David nog een veelbelovende herdersjongen was, woonde hij in

Wijk Centrum-Oost: Wijk Centrum-Oost: De eerstvolgende doopdienst is op zondag 7 april 2019 in de Petruskerk.
Doopzitting is op dinsdag 2 april om 20.30 uur in Het Baken. Graag van te voren aanmelden bij de scriba van de wijkkerkenraad.

Wijken West en Noord: n.n.b.