Financiën Financiën

Wijkkas
Regelmatig leest u in de kerkbode, dat er tijdens een bezoek een gift ontvangen wordt bestemd voor de wijkkas.
De wijkkas is er voor uitgaven ten behoeve van het werk in de wijk. Het beheer hiervan voor wijkgemeente Centrum is in handen van De heer W. Voskamp, Maasoord 27, tel. 433567 rekeningnummer bij SKG in Gouda is 63.58.03.011 (t.n.v. Herv. Gem. Woerden, inz. Wijkkas Centrum).

Testamentaire beschikking
Indien men van plan is per testamentaire beschikking een bepaald bedrag aan de Hervormde Gemeente van Woerden te schenken, kan men navolgende formulering gebruiken:

“Ik legateer (vrij van rechten en kosten)1) uit te keren binnen drie maanden na mijn overlijden, een bedrag van € ……….,… aan de Kerkvoogdij/Diaconie 2) van de Hervormde Gemeente Woerden”.

De aandacht wordt erop gevestigd, dat deze wilsbeschikking te allen tijde notarieel dient te worden vastgelegd.

1) ter keuze van de erflaters of dit van toepassing is
2) doorhalen wat niet van toepassing is.

MIJN GENADE IS U GENOEG

Voor veel mensen bekende woorden. Ik hoor deze woorden weleens. De toon waarop deze woorden worden uitgesproken kan echter totaal verschillend zijn. Waar de één liefdevol deze woorden spreekt, worden ze door een ander uitgespuugd. Waar de één iets van hoop of iets van berusting ontleent aan deze woorden, roepen ze bij een ander weerstand op; hoezo “mijn genade is u genoeg”?
De apostel Paulus schrijft in zijn brief aan de christenen in Korinthe dat Jezus tot hem heeft gesproken: “Je hebt niet meer dan mijn genade nodig, want kracht wordt zichtbaar in zwakheid” (NBV). De zin staat niet op zichzelf. Er gaat het nodige aan vooraf. Na Paulus zijn er in Korinthe nep-apostelen gekomen die invloed hebben gekregen. Paulus heeft van hen kritiek gekregen. Nu moet Paulus iets doen wat hij niet wil: hoog van zichzelf opgeven. Altijd heeft hij God en Jezus centraal gesteld en nu moet hij