GASTEN GEVRAAGD ROOSEVELTHUIS TE DOORN GASTEN GEVRAAGD ROOSEVELTHUIS TE DOORN

In de week van 25 mei tot 1 juni 2019 heeft de Stichting Diaconale Vakanties Groene Hart (Woerden-Gouda-Bodegraven-Alphen ad Rijn) weer een diaconale vakantieweek in Nieuw Hydepark (v/h F.D. Roosevelthuis) te Doorn.
Sinds 2016 gaan we naar Nieuw Hydepark, maar voor ons blijft het gewoon het Roosevelthuis. In het Roosevelthuis zijn 1 en 2 persoonskamers met douche en toilet. Alle faciliteiten zijn rolstoel vriendelijk en er zijn volop hulpmiddelen aanwezig. Om het alle gasten naar de zin te maken en hen de zorg te geven die ze nodig hebben is er een grote groep vrijwilligers, waaronder een aantal verpleegkundigen en verzorgenden.
Daarnaast is er volop aandacht en tijd voor iedere gast en maken we veel plezier. Maar de diaconale vakantie is niet alleen maar plezier en gezelligheid. Tijdens de week zijn er dagopeningen en -sluitingen, hebben we een dienst op zondag en vieren we met elkaar het Heilig Avondmaal op de donderdagmorgen. Gedurende de hele week is er een pastor aanwezig en is er volop gelegenheid voor pastorale zorg.
Maar de allerbelangrijkste persoon in deze week is de gast. En die zoeken we!!!
Dus bent u of kent u die (kwetsbare) oudere die graag eens een weekje er tussen uit wil, maar dat niet meer zo goed durft………….
Of degene die door ziekte of leeftijd een beperking heeft en zonder hulp niet meer op vakantie kan, maar dat toch eigenlijk best eens zou willen……………..
Dan bent u de gast die we graag op vakantie willen meenemen. Schroom niet en zoek contact met Hanneke  Veldhuizen (420056) of Rineke van Heeringen (423090) of Adriaan van Dam (410617) of Anneke Hoogerbrugge (691309). Als u twijfelt kunt u natuurlijk ook altijd even bellen met de zorgcoördinator van de werkgroep Liesbeth Kranenburg (0172-216344).
We hopen u te zien tijdens de vakantieweek.
Willem Hoogerbrugge (lid werkgroep,691309)

Van Betlehem tot Jeruzalem
Uit jou, Betlehem in Efrata, te klein om tot Juda’s geslachten te behoren, uit jou komt iemand voort die voor mij over Israël zal heersen....
Micha 5:1

Rond de kersttijd hebben we veel gesproken en vooral gezongen over Betlehem. Het is Micha die deze stad
opnieuw in de schijnwerpers plaatst. Niet als stad van het verleden, maar als stad van de toekomst. Maar hoe
zit het dan met Jeruzalem. Dat was toch al de grote stad in de tijd van Micha? Hoe gaat God eigenlijk om
met alles wat tot stand gekomen is in zijn geschiedenis met mensen? Wordt alles wat we samen met God meegemaakt hebben en wat op de een of andere wijze door ons zondig leven niet meer puur en rein is gewoonweg uitgeveegd en begint God opnieuw? Is Jeruzalem nog de stad van David?

Het is juist nadat Micha geprofeteerd heeft over de deplorabele staat van de stad Jeruzalem, dat hij begint
te spreken over Betlehem. Jeruzalem is niet de eerste stad die verbonden wordt met de naam van koning David.
Toen David nog een veelbelovende herdersjongen was, woonde hij in

Wijk Centrum-Oost: Wijk Centrum-Oost: De eerstvolgende doopdienst is op zondag 7 april 2019 in de Petruskerk.
Doopzitting is op dinsdag 2 april om 20.30 uur in Het Baken. Graag van te voren aanmelden bij de scriba van de wijkkerkenraad.

Wijken West en Noord: n.n.b.