Gebedsbrief Gebedsbrief

Elke drie weken wordt er een gebedsbrief gemaakt. In de brief vindt u gebedspunten uit de wijk, de kerk, de stad en de wereld. In de brief staat ook altijd een Bijbelgedeelte genoemd om te overdenken. Zo’n zestien mensen bidden op deze manier met elkaar. De bedoeling is om in tweetallen één keer per drie weken samen te komen om te bidden. U kunt dat doen op een tijdstip en een plaats die u past. Een aantal keren per jaar komen we met alle mensen die meebidden bij elkaar. U kunt de gebedsbrief ontvangen via de mail of via de brievenbus. Als u niemand weet om samen mee te bidden dan helpen we graag om iemand te vinden. Als u mee wilt bidden meldt u dan aan bij ds. Gerrit Schouten, tel. 412952, e-mail.

Van Betlehem tot Jeruzalem
Uit jou, Betlehem in Efrata, te klein om tot Juda’s geslachten te behoren, uit jou komt iemand voort die voor mij over Israël zal heersen....
Micha 5:1

Rond de kersttijd hebben we veel gesproken en vooral gezongen over Betlehem. Het is Micha die deze stad
opnieuw in de schijnwerpers plaatst. Niet als stad van het verleden, maar als stad van de toekomst. Maar hoe
zit het dan met Jeruzalem. Dat was toch al de grote stad in de tijd van Micha? Hoe gaat God eigenlijk om
met alles wat tot stand gekomen is in zijn geschiedenis met mensen? Wordt alles wat we samen met God meegemaakt hebben en wat op de een of andere wijze door ons zondig leven niet meer puur en rein is gewoonweg uitgeveegd en begint God opnieuw? Is Jeruzalem nog de stad van David?

Het is juist nadat Micha geprofeteerd heeft over de deplorabele staat van de stad Jeruzalem, dat hij begint
te spreken over Betlehem. Jeruzalem is niet de eerste stad die verbonden wordt met de naam van koning David.
Toen David nog een veelbelovende herdersjongen was, woonde hij in

Wijk Centrum-Oost: Wijk Centrum-Oost: De eerstvolgende doopdienst is op zondag 7 april 2019 in de Petruskerk.
Doopzitting is op dinsdag 2 april om 20.30 uur in Het Baken. Graag van te voren aanmelden bij de scriba van de wijkkerkenraad.

Wijken West en Noord: n.n.b.