Geloof en Opvoeding (voor ouders van jonge kinderen) Geloof en Opvoeding (voor ouders van jonge kinderen)

Voor alweer het vijfde jaar komen ouders eenmaal per maand bij elkaar om over de (geloofs)opvoeding aan de kinderen te praten. Dit jaar voor de ouders van kinderen van 0 tot 16 jaar en dankzij het Protestants Jeugdoverleg PKN-breed. We komen samen bij een van de leden thuis. Per toerbeurt wordt er een onderwerp voorbereid. Bij voldoende aanmeldingen zullen we dit jaar voor het eerst een groepsindeling maken op basis van de leeftijd van de kinderen.
Mogelijke thema’s voor ouders van jonge kinderen:
1) Laat de kinderen tot mij komen
2) Groot nieuws voor kleine oren
3) Bidden is praten met God
4) Zeg maar ‘ja’ en zeg maar ‘nee’
Mogelijke thema’s voor ouders met oudere kinderen:
1) Kinderen en angst
2) Muziek
3) Voeding
4) Milieu/zorgen voor de aarde
5) Connect/verbinden
Je kunt je aanmelden voor de dinsdagavond of woensdagavond:
9 / 10 oktober, 13 / 14 november, 15 / 16 januari, 12 / 13 februari, 12 / 13 maart en 16 / 17 april.
Graag opgeven voor 1 oktober bij Elma Meijers, tel. 467967, e-mail, of Karin ter Horst, tel. 430816, e-mail.

HET LEVEN NA PINKSTEREN
Ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Want de eerste hemel en de eerste aarde zijn voorbij, en de zee is er niet meer.

Openbaring 21:1

Ons leven begint vol verwondering van alles om ons heen. Wat gaat het leven ons bieden, wat mogen we ervan verwachten, wat is onze plaats in het geheel? We weten het eerst nog niet.
Als we wat ouder worden, beginnen we er iets meer van te begrijpen. Dan merken we ook dat het maar zelden zo is dat we alles bereiken waar we van droomden. In mijn werk als predikant, personal coach en mediator kom ik behalve dankbare mensen ook veel mensen tegen die teleurgesteld zijn. Hoe heeft dit zo kunnen gaan? We droomden van een prachtige loopbaan, van een gezond en feestelijk leven, om zelf iets in de wereld voor anderen te betekenen, en op zijn minst een goed gezin te hebben waar het met al onze kinderen alleen maar goed gaat!
Maar niet alle dromen worden waar. En als ze wel waar worden, blíjft dat niet altijd zo. Soms kijk ik teleurgestelde mensen in hun ogen en zie ik ze denken, om met een tekst van Acda en de Munnik te spreken: “Van al mijn idealen, heb ik alleen het oud worden gehaald”.

De Geest is uitgestort
Hoe kan het toch dat je als christen niet méér van je idealen kunt verwezenlijken. Vanwaar al die teleurstellingen? Met Goede Vrijdag leren we dat Jezus geleden heeft en zelfs gestorven en begraven is. Maar