Gemeente Centrum-Oost start videogroet en zoekt zangers Gemeente Centrum-Oost start videogroet en zoekt zangers

Online diensten
Hoewel het erop lijkt dat de maatregelen de komende zomerperiode steeds verder versoepeld kunnen worden, zullen we voor wat betreft de kerkdiensten nog wel langere tijd grotendeels óók op de online diensten aangewezen blijven. We zijn dankbaar voor de mogelijkheden die er zijn om nu al vanuit de Maranathakerk en straks ook vanuit de Petruskerk uit te kunnen zenden, maar tegelijk missen we het bij elkaar zitten in de kerk, het samenzingen van de Psalmen en liederen, het koffiedrinken na de dienst, het gesprek met elkaar.
Tegelijk bezinnen we ons voortdurend op de vraag hoe we toch de onderlinge band kunnen vasthouden en waar mogelijk versterken. Mooi om te horen welke initiatieven er in de gemeente al zijn op dat gebied!
Om ook gestalte te geven aan de verbinding rond de kerkdiensten willen we u en jou vragen om korte video’s (maximaal 20 seconden) op te nemen met uw/jouw groeten aan de andere gemeenteleden. Deze kunnen we dan na afloop van de morgendiensten uit gaan zenden.
Om ook het zingen te ondersteunen doen we een hartelijke oproep aan gemeenteleden die graag zingen, om zich bij ons te melden. Vanuit een poule van gemeenteleden kunnen we zo iedere dienst met 4 a 5 personen de samenzang vanuit de kerkgebouwen ondersteunen.
Hebt u/jij verder nog vragen, opmerkingen of goede ideeën? We horen het graag! Er is een werkgroep vanuit de kerkenraad opgericht om de online diensten zo goed mogelijk in te richten. Contactpersoon is Hugo Bulk, bulkhugo@hotmail.com / 06-28.55.78.99

WANDELEN

Wandelen is helemaal in. Het mooie weer dat we de laatste weken gehad hebben nodigt uit om een rondje te doen. Het verplicht thuiswerken en de sportvereniging waar je niet terecht kan, spelen wellicht ook een rol. Even lekker bewegen, niet té inspannend, je gedachten (proberen te) verzetten, genieten van de zon en de natuur die in deze periode op zijn mooist lijkt. Wandelen helpt bij een gezonde en actieve leefstijl. Je kunt samen wandelen met een vriend of vriendin, met je hond als je die hebt of alleen.
In de Bijbel gaat het ook over wandelen. Door de hele Bijbel kom je het tegen. Wandelen met God. Zo wandelde Henoch met God (Genesis 5:22 en 24). Zoals dat in Genesis staat is het natuurlijk figuurlijk bedoeld. Wandelen met God betekent dat

KOPIJ ROND PINKSTEREN

Vanwege Pinksteren kan kopij voor Hervormd Woerden nr. 8 worden ingeleverd tot uiterlijk dinsdagochtend 2 juni 10.00 uur, per e-mail. Voor wijkberichten blijft het inlevertijdstip zaterdag 30 mei 12.00 uur bij de wijkredacties.

OVERBELASTING KERKOMROEP

In veel gemeenten zullen veel meer luisteraars via Kerkomroep aangesloten zijn dan normaal. Dit kan leiden tot overbelasting van de website van Kerkomroep. Het zou goed kunnen zijn dat u geen verbinding kunt maken met de live uitzending. Als volgen op de computer niet lukt, kunt u smartphone of tablet proberen, of andersom. Niet alle browsers werken even goed samen met kerkomroep.nl; het proberen van een andere browser kan misschien helpen. U kunt prima de uitzending op een later moment terugluisteren. Als er gespreid geluisterd wordt, zal dat de snelheid ten goede komen. Achteraf kunt u de kerkdienst ook downloaden en afspelen wanneer dat u uitkomt.