Gesprekskring Gesprekskring

Elk seizoen wordt er een thema of bijbelgedeelte behandeld. Tijdens de kringavonden zijn wij open en kritisch tegenover elkaar, waarbij luisteren en respect voor elkaars mening belangrijk zijn. Daarnaast is het gewoon gezellig en is er ook ruimte voor andere zaken. Eenmaal per maand op zondagavond bij deelnemers thuis. Aan het begin van het seizoen gaan we altijd met elkaar uit eten. Nieuwe leden zijn van harte welkom.
Contactpersoon: Mevr. Karin van Riel, Maasoord 12, 3448 BL, tel. 421498, e-mail

DE DERDE DAG
“… en op de derde dag bereik ik de voltooiing”

Lucas 13:32c

Het zijn de Farizeeërs die Jezus waarschuwen. Hij kan maar beter weggaan, want Herodes wil hem doden. Het lijkt wel of Jezus daar niet bang voor is. “Let op, ik drijf demonen uit en vandaag en morgen genees ik mensen, en op de derde dag bereik ik de voltooiing”, zegt Hij tegen hen.
Zou iemand het begrepen hebben? De woorden van Jezus zijn krachtig genoeg om te weten dat hij iets bijzonders zegt. Omstanders hebben ze onthouden, zodat ze later konden worden opgenomen in het Evangelie van Lucas.
Het zal vast niet allemaal duidelijk geweest zijn. Niet daar, en niet direct op dat moment. Maar het moet wel duidelijk geweest zijn dat de aanstaande dood voor Jezus niet het allerbelangrijkste was. Hij keek veel verder dan dat. Maar Jezus had vooral ook zijn aandacht voor het hier en nu: er moesten demonen worden uitgedreven, mensen genezen. Dat was het