Gezamenlijke kerkenraadsdag Noord en West Gezamenlijke kerkenraadsdag Noord en West

De wijkkerkenraden van Hervormd Noord en West hielden op zaterdag 28 september een gezamenlijke kerkenraadsdag. Die begon gezellig en eindigde serieus.

Om half elf stonden in de Petruskerk koffie en gebak klaar – en wat voor gebak! Speciaal voor deze dag hadden enkele semi-professionele banketbakkers zich ingespannen om het thema om te zetten in smaak.
Wat weten we eigenlijk van Woerden? Nog lang niet alles, bleek tijdens de rondleiding door de stad. De gidsen van Het Gilde wezen ons op allerlei bouwwerken en feiten die de kennis van ons werkterrein op een hoger niveau brachten.

Na deze stadswandeling begaven we ons naar de Maranathakerk, waar om te beginnen een welvoorziene lunch gereed stond.

Daarna werd het dan toch tijd om actief te worden. Onder leiding van gemeenteadviseur Beppie van der Waal bespraken we in zes groepen wat onze drijfveren zijn bij ons werk in de kerk en hoe we dat in één zin konden overbrengen op de andere groepen. Een tweede opdracht was het kijken naar elkaar: wat waarderen de beide wijken in de andere wijk? Dat was nog wel lastig, want daarvoor moesten we de verschillen zoeken en die waren er niet zoveel. Kenmerkend was de uitspraak: “We willen ze beter leren kennen”, wat als reactie uitlokte dat “ze verkering vragen”.

Het heeft er inderdaad wat van weg. Aan de andere kant: met een dikke veertig mensen één huis delen (of althans één vergaderruimte) – dat sprak lang niet iedereen aan.

Verder is de verstandhouding prima. Dat bleek eens te meer tijdens het drankje achteraf. De beide wijkkerkenraden hebben er weer helemaal zin in.
(Wil jij / wilt u dat ook? Kom gerust eens praten!)

Van Betlehem tot Jeruzalem
Uit jou, Betlehem in Efrata, te klein om tot Juda’s geslachten te behoren, uit jou komt iemand voort die voor mij over Israël zal heersen....
Micha 5:1

Rond de kersttijd hebben we veel gesproken en vooral gezongen over Betlehem. Het is Micha die deze stad
opnieuw in de schijnwerpers plaatst. Niet als stad van het verleden, maar als stad van de toekomst. Maar hoe
zit het dan met Jeruzalem. Dat was toch al de grote stad in de tijd van Micha? Hoe gaat God eigenlijk om
met alles wat tot stand gekomen is in zijn geschiedenis met mensen? Wordt alles wat we samen met God meegemaakt hebben en wat op de een of andere wijze door ons zondig leven niet meer puur en rein is gewoonweg uitgeveegd en begint God opnieuw? Is Jeruzalem nog de stad van David?

Het is juist nadat Micha geprofeteerd heeft over de deplorabele staat van de stad Jeruzalem, dat hij begint
te spreken over Betlehem. Jeruzalem is niet de eerste stad die verbonden wordt met de naam van koning David.
Toen David nog een veelbelovende herdersjongen was, woonde hij in

Wijk Centrum-Oost: Wijk Centrum-Oost: De eerstvolgende doopdienst is op zondag 7 april 2019 in de Petruskerk.
Doopzitting is op dinsdag 2 april om 20.30 uur in Het Baken. Graag van te voren aanmelden bij de scriba van de wijkkerkenraad.

Wijken West en Noord: n.n.b.