PKN
Hervormde Gemeente Woerden
 
Groeten van Rineke van Ginkel uit Zuid-Afrika Groeten van Rineke van Ginkel uit Zuid-Afrika

Groeten uit Zuid-Afrika 
 
Een belangrijk deel van mijn werk is het ondersteunen van kerken bij het werken aan vernieuwing en verandering in de Zuid-Afrikaanse samenleving. De rol van kerken is hier heel vanzelfsprekend - er wordt veel verwacht van de lokale gemeenten. Een groot verschil met Nederland in veel opzichten.
Op dit moment werken we met kerkleiders aan het thema ‘Alternative Economic Models’. Rond dit onderwerp bespreken we de rol van de kerk in heel concrete economische zaken, zoals ongelijkheid in levensstandaard, in toegang tot basale levensbehoeften, in inkomen, enzovoort. Elke predikant met wie we werken heeft wel te maken met economische ongelijkheid in zijn gemeenschap. Veel predikanten werken in arme gemeenschappen, sommigen in townships.
Eén van de vragen die wordt besproken is bijvoorbeeld: is er een ‘alternatief model’ te bedenken voor de verdeling van voedsel? Want is het niet zo dat op het moment dat je een prijskaartje aan voedsel hangt, je ook bepaalt wie er wel en wie er niet eet? Ik merk dat het voor de kerkleiders heel belangrijk is om samen te komen en hierover te praten en concrete actie te bedenken. Er is veel behoefte aan extra handvatten om met zo’n thema aan de gang te gaan in de eigen gemeenschap. Daarom werk ik ook aan materiaal en trainingen om de predikanten hierbij te ondersteunen. 
 
Ondertussen houdt de droogte in en om Kaapstad ons natuurlijk ook bezig. U heeft er waarschijnlijk wel iets van meegekregen in het nieuws in Nederland. Mijn blog van maart gaat hierover. Lees meer via www.kerkinactie.nl/blogvanginkel (bij abonneren ontvang je een berichtje wanneer er iets nieuws verschijnt), en volg mij via Facebook: www.facebook.com/RinekeinZuidAfrika. Op mijn blog verschijnt tenminste één keer per maand iets nieuws, op mijn facebookpagina probeer ik wekelijks iets te plaatsen, ook vaak met wat extra foto’s of filmpjes. 

terug
 
 
 

Inloggen

Agenda
Ga voor de agenda van alle PKN-kerkelijke activiteiten en vergaderingen naar kerkpleinwoerden.nl
 
Meditatie

Van Betlehem tot Jeruzalem
Uit jou, Betlehem in Efrata, te klein om tot Juda’s geslachten te behoren, uit jou komt iemand voort die voor mij over Israël zal heersen.... 
Micha 5:1

Rond de kersttijd hebben we veel gesproken en vooral gezongen over Betlehem. Het is Micha die deze stad
opnieuw in de schijnwerpers plaatst. Niet als stad van het verleden, maar als stad van de toekomst. Maar hoe
zit het dan met Jeruzalem. Dat was toch al de grote stad in de tijd van Micha? Hoe gaat God eigenlijk om
met alles wat tot stand gekomen is in zijn geschiedenis met mensen? Wordt alles wat we samen met God meegemaakt hebben en wat op de een of andere wijze door ons zondig leven niet meer puur en rein is gewoonweg uitgeveegd en begint God opnieuw? Is Jeruzalem nog de stad van David?

Het is juist nadat Micha geprofeteerd heeft over de deplorabele staat van de stad Jeruzalem, dat hij begint
te spreken over Betlehem. Jeruzalem is niet de eerste stad die verbonden wordt met de naam van koning David.
Toen David nog een veelbelovende herdersjongen was, woonde hij in 
meer
 
Bediening Heilige Doop

Wijk Centrum-Oost: Wijk Centrum-Oost: De eerstvolgende doopdienst is op zondag 7 april 2019 in de Petruskerk.
Doopzitting is op dinsdag 2 april om 20.30 uur in Het Baken. Graag van te voren aanmelden bij de scriba van de wijkkerkenraad.


Wijken West en Noord: n.n.b.

 
Werkgroep Geloof en Cultuur

 

 

 
In het activiteitenoverzicht   van de Werkgroep Geloof en Cultuur van de Protestantse kerken van Woerden/Zegveld vindt u een breed scala van activiteiten op het gebied van theologie, spiritualiteit, eredienst, pastoraat, opvoeding, samenleving en cultuur.
 

 
Geven aan de kerk
De gemeente van Christus wordt zichtbaar in onder meer de eredienst, in het pastoraat en in het missionaire werk. Om dit werk doorgang te kunnen laten vinden, is uiteraard geld nodig. Daarom vragen we u graag om uw bijdrage.
>Lees meer
 
Kerkblad Hervormd Woerden

Het kerkblad 'Hervormd Woerden' 

 
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.