Op zaterdag 24 maart vindt in Woerden Noord het Happy Festival plaats

Happy Festival Woerden

Op zaterdag 24 maart vindt in Woerden Noord het Happy Festival plaats. Vanaf ‘s middags 17.00 uur is er een programma met en voor alle leeftijden. Er zijn gratis broodjes knakworst en patat of pannenkoeken voor iedereen. De activiteiten zullen vooral plaatsvinden rondom het Herman van Swaneveltplein en de Coba Ritsemastraat.

Vooral voor kinderen wordt het begin van het festival een groot feest met filmpjes kijken, schminken, knutselen, cake versieren en een springkussen. Volwassenen kunnen mee genieten van de kinderactiviteiten én elkaar ontmoeten en uiteraard een hapje mee eten.

Theater

Vanaf 18.00 uur is het programma meer voor volwassen en ouderen. In de gymzaal van het Kalsbeekcollege aan de Coba Ritsemastraat is er een aansprekende theatersketch, zijn er een aantal persoonlijke verhalen te horen én is er een optreden van een jongeren stepping dansgroep.

Het festival wordt georganiseerd door mensen van de Rehobothkerk, de Vergadering der gelovigen, de Kruiskerk en de hervormde gemeente wijk Noord. De festivalorganisatoren zeggen “Op deze dag vieren we met elkaar al iets van Pasen en we willen dat als kerkmensen en buurtbewoners sámen vieren”.

Afsluiting

Als afsluiting zal er vanaf 19.15 uur in de zelfde gymzaal een programma van een klein half uur zijn. Hierin wordt een gedeelte gelezen over Pasen zoals dat in de Bijbel staat. Popmuzikant Henk Berkheij met zijn twaalfsnarige gitaar zal samen met zangeres Hanneke Kazius-de Graaf een muzikale bijdrage leveren met zowel seculiere- als geloofsliederen. Dit programmaonderdeel draagt niet voor niets de titel ‘De Stilte van Pasen’.

Tijdens het hele festival is er de gelegenheid voor wijkbewoners om elkaar te ontmoeten en met elkaar in gesprek te raken.

Van Betlehem tot Jeruzalem
Uit jou, Betlehem in Efrata, te klein om tot Juda’s geslachten te behoren, uit jou komt iemand voort die voor mij over Israël zal heersen....
Micha 5:1

Rond de kersttijd hebben we veel gesproken en vooral gezongen over Betlehem. Het is Micha die deze stad
opnieuw in de schijnwerpers plaatst. Niet als stad van het verleden, maar als stad van de toekomst. Maar hoe
zit het dan met Jeruzalem. Dat was toch al de grote stad in de tijd van Micha? Hoe gaat God eigenlijk om
met alles wat tot stand gekomen is in zijn geschiedenis met mensen? Wordt alles wat we samen met God meegemaakt hebben en wat op de een of andere wijze door ons zondig leven niet meer puur en rein is gewoonweg uitgeveegd en begint God opnieuw? Is Jeruzalem nog de stad van David?

Het is juist nadat Micha geprofeteerd heeft over de deplorabele staat van de stad Jeruzalem, dat hij begint
te spreken over Betlehem. Jeruzalem is niet de eerste stad die verbonden wordt met de naam van koning David.
Toen David nog een veelbelovende herdersjongen was, woonde hij in

Wijk Centrum-Oost: Wijk Centrum-Oost: De eerstvolgende doopdienst is op zondag 7 april 2019 in de Petruskerk.
Doopzitting is op dinsdag 2 april om 20.30 uur in Het Baken. Graag van te voren aanmelden bij de scriba van de wijkkerkenraad.

Wijken West en Noord: n.n.b.