PKN
Hervormde Gemeente Woerden
 
Op zaterdag 24 maart vindt in Woerden Noord het Happy Festival plaats

Op zaterdag 24 maart vindt in Woerden Noord het Happy Festival plaats
Op zaterdag 24 maart vindt in Woerden Noord het Happy Festival plaats
Happy Festival Woerden 

Op zaterdag 24 maart vindt in Woerden Noord het Happy Festival plaats. Vanaf ‘s middags 17.00 uur is er een programma met en voor alle leeftijden. Er zijn gratis broodjes knakworst en patat of pannenkoeken voor iedereen. De activiteiten zullen vooral plaatsvinden rondom het Herman van Swaneveltplein en de Coba Ritsemastraat. 


Vooral voor kinderen wordt het begin van het festival een groot feest met filmpjes kijken, schminken, knutselen, cake versieren en een springkussen. Volwassenen kunnen mee genieten van de kinderactiviteiten én elkaar ontmoeten en uiteraard een hapje mee eten. 


Theater

Vanaf 18.00 uur is het programma meer voor volwassen en ouderen. In de gymzaal van het Kalsbeekcollege aan de Coba Ritsemastraat is er een aansprekende theatersketch, zijn er een aantal persoonlijke verhalen te horen én is er een optreden van een jongeren stepping dansgroep.

Het festival wordt georganiseerd door mensen van de Rehobothkerk, de Vergadering der gelovigen, de Kruiskerk en de hervormde gemeente wijk Noord. De festivalorganisatoren zeggen “Op deze dag vieren we met elkaar al iets van Pasen en we willen dat als kerkmensen en buurtbewoners sámen vieren”.

Afsluiting

Als afsluiting zal er vanaf 19.15 uur in de zelfde gymzaal een programma van een klein half uur zijn. Hierin wordt een gedeelte gelezen over Pasen zoals dat in de Bijbel staat. Popmuzikant Henk Berkheij met zijn twaalfsnarige gitaar zal samen met zangeres Hanneke Kazius-de Graaf een muzikale bijdrage leveren met zowel seculiere- als geloofsliederen. Dit programmaonderdeel draagt niet voor niets de titel ‘De Stilte van Pasen’.

Tijdens het hele festival is er de gelegenheid voor wijkbewoners om elkaar te ontmoeten en met elkaar in gesprek te raken.

 
terug
 
 
 

Inloggen

Agenda
Ga voor de agenda van alle PKN-kerkelijke activiteiten en vergaderingen naar kerkpleinwoerden.nl
 
Meditatie


Vrij en blij

Wat hebben we bijzondere zondagen achter de rug: Paasfeest en Bevrijdingsdag. De tirannie verdreven, de dood overwonnen. “Want nu de Heer is opgestaan, nu vangt het nieuwe leven aan.” We hebben het beslissende moment van de wereldgeschiedenis opnieuw gevierd: Jezus heeft alles volbracht en is door de dood heen gegaan. En we hebben de bevrijding van de bezettende Duitse macht herdacht en gevierd dat er generaties leven die geen oorlog hebben meegemaakt. Als dat geen vrij en blij leven is? 
Of valt dat toch tegen? Leven in een parlementaire democratie en lid zijn van een christelijke gemeente betekent niet automatisch een ontspannen leven. In Lukas 13 ziet Jezus in de synagoge een kromgebogen vrouw ‘die zich in het geheel niet kon oprichten’ (vers 11). En Hij ziet achter de vergroeide wervels en de verkrampte spieren de macht van satan die haar ‘gebonden houdt’ (vers 16). Hoeveel kan er ook in ons leven niet zijn, ook na Pasen en Bevrijdingsdag, wat ons krom buigt of bezet? Aan zorg en ziekte. Aan fysieke pijn of aan innerlijke pijn, angst of woede. Aan zonden van anderen waar we onder lijden of aan concrete zonden waar we zelf ‘aan vast zitten’ en maar geen afstand van willen doen. En zelfs als we
meer
 
Bediening Heilige Doop

Wijk Centrum-Oost: Doopdienst op zondag 23 juni in de Maranathakerk.
Doopzitting op maandag 17 juni om 20.30 uur in Het Baken. Graag van te voren aanmelden bij de scriba van de wijkkerkenraad.


Wijken West en Noord: Doopdienst op zondag 26 mei in de Maranathakerk. Aanmelden bij ds. Berkheij, of 795233. Het doopgesprek zal zijn op maandag 20 mei. De locatie daarvoor is nog niet bekend. 

 
Werkgroep Geloof en Cultuur

 

 

 
In het activiteitenoverzicht   van de Werkgroep Geloof en Cultuur van de Protestantse kerken van Woerden/Zegveld vindt u een breed scala van activiteiten op het gebied van theologie, spiritualiteit, eredienst, pastoraat, opvoeding, samenleving en cultuur.
 

 
Geven aan de kerk
De gemeente van Christus wordt zichtbaar in onder meer de eredienst, in het pastoraat en in het missionaire werk. Om dit werk doorgang te kunnen laten vinden, is uiteraard geld nodig. Daarom vragen we u graag om uw bijdrage.
>Lees meer
 
Kerkblad Hervormd Woerden

Het kerkblad 'Hervormd Woerden' 

 
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.