Hervormde Gemeente van Woerden Hervormde Gemeente van Woerden

De Hervormde Gemeente van Woerden is een centrale gemeente met vier wijkgemeenten.

Centrum Noord
Oost West

Er is veel dat deze vier wijken samenbindt, al is er ook onderscheid in modaliteit. De wijken Oost en Centrum weten zich verbonden met de beweging van de Gereformeerde Bond, terwijl de wijken Noord en West open-confessioneel van aard zijn. De vier wijkgemeenten horen bij de Classis Woerden in Protestantse Kerk in Nederland.

De Algemene Kerkenraad heeft vooral organisatorische bevoegdheden. Hervormd Woerden telt zo’n 5500 belijdende leden, doopleden en geboorteleden. Naast honderden vrijwilligers, zijn er vier predikanten, meerdere pastores en kerkelijk werkers, vijf parttime organisten, meerdere (hulp)kosters en een administrateur werkzaam. De Hervormde Gemeente Woerden heeft twee kerkgebouwen, de Petruskerk en de Maranathakerk. Het kerkelijk centrum "Het Baken"  in Snel & Polanen is in december 2011 in gebruik genomen. Dit nieuwe gebouw is een initiatief van de Hervormde Gemeente in overleg met vooral de Gereformeerde Kerk. Daarnaast hebben de Gereformeerde Kerk en de Evangelisch-Lutherse Kerk in Woerden nog drie kerkgebouwen.Brengt u ook eens een bezoek aan de website van de gezamenlijke PKN-kerken in Woerden.

Van Betlehem tot Jeruzalem
Uit jou, Betlehem in Efrata, te klein om tot Juda’s geslachten te behoren, uit jou komt iemand voort die voor mij over Israël zal heersen....
Micha 5:1

Rond de kersttijd hebben we veel gesproken en vooral gezongen over Betlehem. Het is Micha die deze stad
opnieuw in de schijnwerpers plaatst. Niet als stad van het verleden, maar als stad van de toekomst. Maar hoe
zit het dan met Jeruzalem. Dat was toch al de grote stad in de tijd van Micha? Hoe gaat God eigenlijk om
met alles wat tot stand gekomen is in zijn geschiedenis met mensen? Wordt alles wat we samen met God meegemaakt hebben en wat op de een of andere wijze door ons zondig leven niet meer puur en rein is gewoonweg uitgeveegd en begint God opnieuw? Is Jeruzalem nog de stad van David?

Het is juist nadat Micha geprofeteerd heeft over de deplorabele staat van de stad Jeruzalem, dat hij begint
te spreken over Betlehem. Jeruzalem is niet de eerste stad die verbonden wordt met de naam van koning David.
Toen David nog een veelbelovende herdersjongen was, woonde hij in

Wijk Centrum-Oost: Wijk Centrum-Oost: De eerstvolgende doopdienst is op zondag 7 april 2019 in de Petruskerk.
Doopzitting is op dinsdag 2 april om 20.30 uur in Het Baken. Graag van te voren aanmelden bij de scriba van de wijkkerkenraad.

Wijken West en Noord: n.n.b.