Hervormde Wijkgemeente Woerden-West Hervormde Wijkgemeente Woerden-West

De Hervormde Wijkgemeente Woerden-West is een confessionele gemeente die een verscheidenheid in geloofsbeleving van behoudend tot evangelisch kent. De gemeente stelt prijs op een Bijbelse prediking waarbij het woord van God centraal staat. Hedendaagse vragen en ontwikkelingen komen aan de orde om het woord van God te verbinden met de dagelijkse praktijk. De gemeente staat open voor nieuwe liturgische vormen en er wordt gewerkt aan meer variatie in de diensten om zodoende verschillende doelgroepen te bereiken. Voor randkerkelijken, nieuwe gemeenteleden, jeugd, ouderen en mensen die de weg naar de kerk wat minder goed weten te vinden, willen wij een meer inspirerende en uitnodigende gemeente zijn. De missionaire rol in onze gemeente wordt door alle facetten van het werk beter herkenbaar gemaakt. Met de leden van de PKN-gemeenten wordt op die punten, waar dit voor de gemeente meerwaarde heeft, samenwerking gezocht.

Predikant: vacant

Seniorenpastoraat :  Dhr. H. (Rik) Gorter
tel. 06 30 919 525
Mijn werkdagen zijn op dinsdag, woensdag en donderdag.

VOORBEREIDING OP DE BEGRAFENIS
“Zij heeft dit bewaard met het oog op de dag van Mijn begrafenis.”

Johannes 12:7

Minder dan een week voor Zijn kruisiging, gaat Jezus naar Bethanië. Daar wonen vrienden van Hem. Het gezin van Martha, Maria en Lazarus. Daar kwam Hij graag. Daar woont liefde. Vergeet niet: de Zoon van God was ook mens. Met alle menselijke emoties zoals jij en ik. Juist nu zoekt Hij de warmte van vertrouwde mensen om Zich heen.
Tijdens de maaltijd gaat Maria naar Jezus toe en zalft Hem met zuivere narduszalf van zeer grote waarde. Een uiting van haar liefde en toewijding voor Hem. ‘Als je veel van iemand houdt, geef je ’t mooiste wat je hebt …’ De geur van dat flesje vult het hele huis, maar dat was eigenlijk de geur van dodenzorg. Dat parfum werd toentertijd gebruikt om de graflucht te overvleugelen. Denk maar aan de vrouwen die op de Paasmorgen naar het graf van Jezus gaan met heerlijk ruikende specerijen. Ook hier bij Maria wordt zalven balsemen.
Deze uiting van haar liefde, van wat er leefde in haar hart, wordt zo door Jezus herkend en aanvaard: “Zij heeft dit bewaard met het oog op de dag van Mijn begrafenis.” Wel te vroeg natuurlijk, want Jezus