Het Baken Het Baken

Voorzitter Kernteam: Bert Halm, e-mail
Pionier: vacature

Het Baken is een geloofsgemeenschap in de Woerdense wijk Snel & Polanen en Waterrijk. We zijn een gemeenschap waar mensen elkaar en God kunnen ontmoeten. We doen dit op een frisse en open manier waarin ruimte is voor verschillen. Daarom is iedereen welkom! Je bent welkom als zoeker, kerkganger, anders-, of niet-gelovige.
We geloven dat het zoeken naar én leven met God echt relevant is voor je leven. We willen op een nieuwe en eigentijdse manier leven vanuit de kern van het christelijk geloof. Het Baken is een pioniersplek van de PKN en een initiatief van de gezamenlijke Protestantse Kerken in Woerden. Kijk voor meer informatie op www.hetbakenwoerden.nl of www.facebook.com/hetbakenwoerden.

Een financiële bijdrage aan de pioniersplek kunt u overmaken op rekeningnummer NL 08 RABO 0373 7330 54 t.n.v. Hervormde Gemeente Woerden, inzake Pioniersplek Het Baken.

MIJN GENADE IS U GENOEG

Voor veel mensen bekende woorden. Ik hoor deze woorden weleens. De toon waarop deze woorden worden uitgesproken kan echter totaal verschillend zijn. Waar de één liefdevol deze woorden spreekt, worden ze door een ander uitgespuugd. Waar de één iets van hoop of iets van berusting ontleent aan deze woorden, roepen ze bij een ander weerstand op; hoezo “mijn genade is u genoeg”?
De apostel Paulus schrijft in zijn brief aan de christenen in Korinthe dat Jezus tot hem heeft gesproken: “Je hebt niet meer dan mijn genade nodig, want kracht wordt zichtbaar in zwakheid” (NBV). De zin staat niet op zichzelf. Er gaat het nodige aan vooraf. Na Paulus zijn er in Korinthe nep-apostelen gekomen die invloed hebben gekregen. Paulus heeft van hen kritiek gekregen. Nu moet Paulus iets doen wat hij niet wil: hoog van zichzelf opgeven. Altijd heeft hij God en Jezus centraal gesteld en nu moet hij