PKN
Hervormde Gemeente Woerden
 
VESPERVIERING VESPERVIERING

22 september 18.30 uur, Opstandingskerk
Bij de derde vesper dit jaar is het volgens het kerkrooster alweer de eerste zondag van de herfst. In het liedboek, bij de avondliederen, staat op pagina 566 een gedicht van Klaas Holwerda. We beginnen de dienst met dit gedicht, eigenlijk een avondgebed, op muziek gezet door onze dirigent, Wiebe Tilstra. Ons avondlied “Nu is een dag voorbijgegaan”, lied 242, komt uit het Duitse taalgebied en is door Ria Borkent van een prachtige Nederlandse tekst voorzien. Psalm voor deze zondag is Psalm 138, een lofpsalm van David. Deze psalm

lees meer »
 
SPEELGOEDBANK WOERDEN SPEELGOEDBANK WOERDEN

Voor kinderen uit gezinnen met een klein budget (op of onder de armoedegrens) is het krijgen van zomaar wat speelgoed of een verjaardagscadeautje niet vanzelfsprekend. In Woerden leven circa 2000 gezinnen, met ongeveer 800 kinderen, op of onder de armoedegrens. Een gezin met twee kinderen leeft in armoede wanneer zij minder dan € 1500 netto per maand te besteden hebben aan minimaal noodzakelijk geachte goederen en klik hier om verder te lezen

 
NAJAARSACTIE SCHOEN DOEN NAJAARSACTIE SCHOEN DOEN

Dit najaar zullen de diaconieën die zijn aangesloten bij de Raad van Kerken Woerden, weer de gezamenlijke actie Schoen Doen organiseren. Doel van de actie is om gezinnen die van maximaal 110% van het minimuminkomen moeten rondkomen en kinderen hebben in de leeftijd van 4 t/m 16 jaar, een bedrag van maximaal € 40,- per kind beschikbaar te stellen voor de aanschaf van een paar degelijke winterschoenen. Wanneer gemeenteleden hiervoor belangstelling hebben en aan de gestelde criteria voldoen, klik hier om verder te lezen

 
Verheij en Tempelman Verheij en Tempelman

De werkgroep geloof en cultuur heeft Alain Verheij, auteur van ‘God en ik’ (https://www.academia.edu/36776054/Alain_Verheij_hedendaagse_apologeet) uitgenodigd voor een lezing in Woerden op 17 september 2019. Goed om deze datum alvast in de agenda te zetten. Als daar belangstelling voor is overweeg ik ook een gespreksgroep te organiseren waarin de boeken van Tempelman en Verheij samen besproken kunnen worden. Wie belangstelling heeft kan zich bij mij melden!

lees meer »
 
MAALTIJD STICHTING ONTMOETING MAALTIJD STICHTING ONTMOETING

Stichting Ontmoeting en de Diaconie van de Hervormde Gemeente Woerden gaan op 11 oktober een buffet organiseren voor mensen die door Stichting Ontmoeting worden ondersteund. Voor deze gezamenlijke maaltijd zijn we op zoek naar mensen die heerlijk kunnen kokkerellen. Vindt u het leuk om voor deze maaltijd iets klaar te maken? Meldt u zich dan aan bij Lia Noorthoek (

 
Messiah the Musical in de Opstandingskerk Messiah the Musical in de Opstandingskerk

Zaterdag 5 oktober komt gospelkoor El Shaddai met de inspirerende gospelmusical The Messiah naar Woerden. Deze musical brengt door middel van Engelstalige gospelsongs, beelden en een Nederlandstalige vertelling het leven van Jezus dichterbij.

We nodigen je van harte uit voor deze bijzondere avond . We hopen dat je (opnieuw) geraakt mag worden door het verhaal van Jezus. Voel je vrij om familie, vrienden en buren ook uit te nodigen.

lees meer »
 
Kliederkerk 13 oktober Kruiskerk Kliederkerk 13 oktober Kruiskerk
Op zondagmiddag 13 oktober is er weer een Kliederkerk in de Kruiskerk. Het thema deze middag is: David en Goliat, het verhaal zal op een aansprekende en creatieve manier voor alle leeftijden centraal staan.Kliederkerk Woerden wil laagdrempelige ontmoetingen voor alle leeftijden rondom een Bijbelverhaal organiseren. Samen ontdekken, samen vieren en samen eten zijn de vaste onderdelen van Kliederkerk. Bij deze activiteit zijn nadrukkelijk kinderen (4-12 jaar) samen met hun 
Klik op de afbeeldingen voor een grotere versie
lees meer »
 
Bonhoefferreis Bonhoefferreis

Waarom een Bonhoefferreis?
Van maandag 5 tot en met zondag 11 oktober 2020 hopen wij met gemeenteleden een Bonhoeffer/Berlijnreis te maken. De aanleiding is dat 75 jaar geleden, op 9 april 1945, Bonhoeffer op bevel van Hitler ter dood werd gebracht. Na 75 jaar blijkt Bonhoeffer nog steeds een bron van inspiratie voor wie zich in zijn theologie en leven verdiept.
Daarom deze reis. Om ons door Bonhoeffer te laten inspireren.
Een bijkomend voordeel is dat Berlijn een buitengewoon klik hier om verder te lezen

 
Belijdeniscatechese 2019-2020 Belijdeniscatechese 2019-2020

Het zou mooi zijn als we in oktober zouden kunnen beginnen met de belijdeniscatechese. Dat doen we als Hervormde gemeente komend jaar in principe samen met de protestantse gemeente van Kamerik. Bij deze de vraag aan iedereen die ‘misschien’ belangstelling heeft om iets van zich te laten horen! Ook wordt het op prijs gesteld om dit bericht onder de aandacht te brengen van zowel jongeren als ouderen die hier misschien aan deel zouden willen nemen.

lees meer »
 
Altijd al een orgelpijp willen kopen? Altijd al een orgelpijp willen kopen?
Altijd al een orgelpijp willen kopen? Dat kan: via de website www.batzorgel-petruskerk.nl kunt u aangeven of u een orgelpijp wilt sponsoren. Daarmee helpt u mee met de renovatie van ons orgel. Het bankrekeningnummer is NL 05 FVLB 06 99946204.
 
Website van de Hervormde Gemeente Woerden. Website van de Hervormde Gemeente Woerden.

Deze website geeft informatie over de kerkelijke activiteiten in onze gemeente, zoals kerkdiensten, gepreksgroepen, diaconale projecten etc.

Via het menu aan de linkerzijde kunt u de door u gewenste informatie vinden. Als u met uw muisaanwijzer op een onderwerp gaat staan opent zich een submenu met meerdere pagina's. Ook kunt u de zoekfunctie rechts bovenaan gebruiken om informatie te vinden.

Instructies voor het aanleveren van materiaal voor de site kunt u hier vinden. 

 
Welkom in Woerden Welkom in Woerden

Een introductie in het PKN landschap in onze prachtige stad
Als u in Woerden komt wonen en u komt uit een plaats met een protestantse gemeente, dan moet u een keuze maken bij welke PKN kerk u zich wilt aansluiten. Om u bij die keuze te helpen, hebben wij een documentatieset samengesteld, die daarvoor een gids wil zijn.

lees meer »
 
 
 

Inloggen

Agenda
Ga voor de agenda van alle PKN-kerkelijke activiteiten en vergaderingen naar kerkpleinwoerden.nl
 
Meditatie
 

MIJN GENADE IS U GENOEG

Voor veel mensen bekende woorden. Ik hoor deze woorden weleens. De toon waarop deze woorden worden uitgesproken kan echter totaal verschillend zijn. Waar de één liefdevol deze woorden spreekt, worden ze door een ander uitgespuugd. Waar de één iets van hoop of iets van berusting ontleent aan deze woorden, roepen ze bij een ander weerstand op; hoezo “mijn genade is u genoeg”?
De apostel Paulus schrijft in zijn brief aan de christenen in Korinthe dat Jezus tot hem heeft gesproken: “Je hebt niet meer dan mijn genade nodig, want kracht wordt zichtbaar in zwakheid” (NBV). De zin staat niet op zichzelf. Er gaat het nodige aan vooraf. Na Paulus zijn er in Korinthe nep-apostelen gekomen die invloed hebben gekregen. Paulus heeft van hen kritiek gekregen. Nu moet Paulus iets doen wat hij niet wil: hoog van zichzelf opgeven. Altijd heeft hij God en Jezus centraal gesteld en nu moet hij

meer
 
Werkgroep Geloof en Cultuur

 

 

 
In het activiteitenoverzicht   van de Werkgroep Geloof en Cultuur van de Protestantse kerken van Woerden/Zegveld vindt u een breed scala van activiteiten op het gebied van theologie, spiritualiteit, eredienst, pastoraat, opvoeding, samenleving en cultuur.
 

 
Geven aan de kerk
De gemeente van Christus wordt zichtbaar in onder meer de eredienst, in het pastoraat en in het missionaire werk. Om dit werk doorgang te kunnen laten vinden, is uiteraard geld nodig. Daarom vragen we u graag om uw bijdrage.
>Lees meer
 
Kerkblad Hervormd Woerden

Het kerkblad 'Hervormd Woerden' 

 
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.