PKN
Hervormde Gemeente Woerden
 
Altijd al een orgelpijp willen kopen? Altijd al een orgelpijp willen kopen?

Altijd al een orgelpijp willen kopen? Dat kan: via de website www.batzorgel-petruskerk.nl kunt u aangeven of u een orgelpijp wilt sponsoren. Daarmee helpt u mee met de renovatie van ons orgel. Het bankrekeningnummer is NL 05 FVLB 06 99946204.

 
Liturgisch bloemstuk startzondag Liturgisch bloemstuk startzondag

Thema: "een goed gesprek"  Marc. 8:27-33.


Voor een goed gesprek heb je antennes (grassen) nodig, die op de ander gericht zijn.
Lettend op een veilige (klimop) omgeving en juiste timing schep je positieve (gele rozen) verbinding (Mexicaanse vriendenkring); bied je een luisterend oor (ezelsoor) en stel je oprechte (varenblad) vragen. Lees verder

 
UPDATE RESTAURATIE BÄTZ-ORGEL UPDATE RESTAURATIE BÄTZ-ORGEL

De afgelopen weken heeft u al kunnen merken dat we bij de gemeentezang niet meer begeleid worden door het grote orgel, maar door het koororgel. Het grote orgel is immers helemaal leeggehaald vanwege de restauratie: in de eerste week van september hebben de medewerkers van de firma Van Vulpen alle 1750 pijpen uit het binnenwerk van het orgel gehaald en overgebracht naar hun werkplaats. Datzelfde geldt voor de windvoorziening, de balgen, de klavieren, de windladen en allerlei andere onderdelen. Af en toe was er flink wat spierkracht nodig, vooral voor

lees meer »
 
Najaarsactie SCHOEN DOEN Najaarsactie SCHOEN DOEN

Dit najaar zullen de diaconieën, aangesloten bij de Raad van Kerken Woerden, weer de gezamenlijke actie Schoen Doenorganiseren. Doel van de actie is om gezinnen, die van max 110 % van het minimuminkomen moeten rondkomen en kinderen hebben in de leeftijd van 4 t/m 16 jaar, een bedrag van maximaal € 40,00 per kind ter beschikking te stellen voor de aanschaf van een paar degelijke winterschoenen. Wanneer gemeenteleden hiervoor belangstelling hebben en aan de gestelde criteria voldoen, kunnen zij een aanmeldingsformulier opvragen bij de diakenen. Na invulling moet het formulier in een enveloppe in de brievenbus van de 

lees meer »
 
INTRODUCTIE NIEUWE WEBWINKEL EN KERKGELD APP INTRODUCTIE NIEUWE WEBWINKEL EN KERKGELD APP

De Hervormde Gemeente Woerden heeft bij de SKG een eigen kerkgeld app en webwinkel.
Dit zijn aanvullingen op de bestaande mogelijkheden voor het regelen van uw financiële kerkzaken.
In de app en webwinkel kunt u op een gemakkelijke manier algemene giften doen en uw
collectebonnen bestellen, daarnaast is het mogelijk om een gift voor de restauratie van het orgel in de Petruskerk te doen. Giften en collectebonnen kunnen nu via Ideal afgerekend worden. Dit is voor u en voor ons een eenvoudige manier van afrekenen.
De webshop kunt u vinden op de volgende site: https://site.skgcollect.nl/316/       

De app kan worden gedownload via de App Store (Apple) of Google Play (Android). 
lees verder

 
Wereldraad van kerken bestaat 70 jaar Wereldraad van kerken bestaat 70 jaar

De Wereldraad van kerken, een uniek platform voor wereldwijde samenwerking tussen verschillende kerken, bestaat 70 jaar. Met gasten uit de hele wereld, met een ‘Walk of Peace’ door de binnenstad en een Oecumenische dienst in de Nieuwe kerk in het hartje van Amsterdam werd deze dag gevierd op donderdag 23 augustus jl. Het motto was ‘vrede en gerechtigheid’.  De oprichting van de Wereldraad van kerken was in 1948, eveneens in Amsterdam, wereldnieuws. Er kwamen christenen uit alle werelddelen. Samen vertegenwoordigden zij 120 verschillende kerken. Op de vredeswandeling ‘Walk of Peace’ en in de viering was er aandacht voor onrecht en geweld in verleden en heden. Maar er was ook aandacht voor de concrete inzet van 

lees meer »
 
Regenboogdienst Regenboogdienst

Voor de dienst van zondagavond 7 oktober zijn we al druk in de weer met de voorbereiding van een regenboogdienst. In deze dienst willen we duidelijk maken dat iedereen welkom is in de kerk, onafhankelijk van seksuele geaardheid of gender. De dienst zal mogelijk deel uit maken van een reeks activiteiten die later in de week van 7 oktober zal plaatsvinden. In deze dienst zullen in samenwerking met de plaatselijke Raad van Kerken behalve ondergetekende voorgangers uit de R.-K. parochie en de Lutherse en Gereformeerde Kerk betrokken zijn. Daarnaast rekenen we er op dat veel voorgangers 

lees meer »
 
Welkom in Woerden Welkom in Woerden

Een introductie in het PKN landschap in onze prachtige stad
Als u in Woerden komt wonen en u komt uit een plaats met een protestantse gemeente, dan moet u een keuze maken bij welke PKN kerk u zich wilt aansluiten. Om u bij die keuze te helpen, hebben wij een documentatieset samengesteld, die daarvoor een gids wil zijn.

lees meer »
 
Website van de Hervormde Gemeente Woerden. Website van de Hervormde Gemeente Woerden.

Deze website geeft informatie over de kerkelijke activiteiten in onze gemeente, zoals kerkdiensten, gepreksgroepen, diaconale projecten etc.

Via het menu aan de linkerzijde kunt u de door u gewenste informatie vinden. Als u met uw muisaanwijzer op een onderwerp gaat staan opent zich een submenu met meerdere pagina's. Ook kunt u de zoekfunctie rechts bovenaan gebruiken om informatie te vinden.

Instructies voor het aanleveren van materiaal voor de site kunt u hier vinden. 

 
 
 

Inloggen

Agenda
Ga voor de agenda van alle PKN-kerkelijke activiteiten en vergaderingen naar kerkpleinwoerden.nl
 
Meditatie
“Daarom ook is iemand die één met Christus is, een nieuwe schepping. Het oude is voorbij, het nieuwe is gekomen”.

2 Korintiërs 5:17

 
Nieuw !
Het nieuwe is gekomen. Paulus moet het er wel apart bijzeggen. Anders zou het sommigen ontgaan zijn. Christen of niet, het leven gaat gewoon door. Het Evangelie in hoofd en hart, en toch verandert er weinig.
Hoe zit dat nu. Het Evangelie was toch bedoeld om ons allemaal te veranderen? Na Pasen is de macht van zonde en door toch verslagen? Met Pinksteren is de Heilige Geest toch over ons uitgestort?
Ja, dat is waar. Het is bedoeld om ons allemaal te veranderen. Het grote woord dat daarbij genoemd wordt is verzoening. Wat stuk is wordt weer heel gemaakt. Verzoening is het middel tot het grote doel: de nieuwe schepping.

Toch begaan we een vergissing als we menen dat we daarna net kunnen doen of er niks gebeurd is.  Dan kan wel in onze houding naar God. God heeft er voor gekozen om de overtredingen van de wereld niet toe te rekenen. Als we naar onszelf en naar anderen kijken zien we alleen mensen wiens schuld door God bedekt is.
In de verhoudingen van mensen ligt dat anders. We worden niet
 
meer
 
Bediening Heilige Doop

Wijk Centrum-Oost:
Zondag 2 september om 9.30 uur in de Petruskerk. Doopzitting: maandag 27 augustus om 20.00 uur in Het Baken. Aanmelden via 
Zondag 4 november om 9.30 uur in de Maranathakerk.
 

 
Werkgroep Geloof en Cultuur

 

 

 
In het activiteitenoverzicht   van de Werkgroep Geloof en Cultuur van de Protestantse kerken van Woerden/Zegveld vindt u een breed scala van activiteiten op het gebied van theologie, spiritualiteit, eredienst, pastoraat, opvoeding, samenleving en cultuur.
 

 
Geven aan de kerk
De gemeente van Christus wordt zichtbaar in onder meer de eredienst, in het pastoraat en in het missionaire werk. Om dit werk doorgang te kunnen laten vinden, is uiteraard geld nodig. Daarom vragen we u graag om uw bijdrage.
>Lees meer
 
Kerkblad Hervormd Woerden

Het kerkblad 'Hervormd Woerden' 

 
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.