PKN
Hervormde Gemeente Woerden
 
VAKANTIETIJD – NIET VOOR ELK GEZIN HETZELFDE! VAKANTIETIJD – NIET VOOR ELK GEZIN HETZELFDE!

De vakantieperiode is in aantocht, gezinnen hebben plannen gemaakt, leven naar de vakantie toe, ze verheugen zich erop. 
Dat lijkt zo gewoon, maar er zijn ook gezinnen waarvoor het realiseren van een ontspannende vakantie moeilijk of zelfs niet mogelijk is: gezinnen met een kind met een beperking. Het andere ritme kan ontregelend werken. Voor de ouders van veel van deze zorgenkinderen betekenen die weken dan ook: extra inspanning om die vrije uren te vullen; steeds de afweging maken of het kind een bepaald uitstapje aan zal kunnen; af moeten zien van een verblijf op een camping of in een zomerhuisje.
De werkgroep “Rondom het bijzondere kind” wil de gemeente hierop attent maken

lees meer »
 
12e Gezamenlijke communicatiebericht 12e Gezamenlijke communicatiebericht

Aan de leden van de Hervormde Gemeente Woerden en de Gereformeerde Kerk Woerden en Zegveld
Ontvangen reacties van de kerkenraden
Het opgestelde visiedocument “Het wenkend perspectief” is besproken in onze kerkenraden. Er zijn eerder ook drie gemeenteavonden geweest waarin betrokken gemeenteleden hun inbreng ten aanzien van het visiedocument hebben gegeven. We zijn dankbaar dat zowel de Gereformeerde Kerk als de Hervormde Gemeente nu aan de stuurgroep hebben gemeld, dat ze in grote lijnen positief zijn over het visiedocument. Er zijn daarbij enkele voorstellen tot verbetering gedaan, zodat de gezamenlijke visie ook kan dienen als een goed Klik hier om verder te lezen

 
L A A T S T E O P R O E P ? L A A T S T E O P R O E P ?

De SOKW (Stichting Omroep Kerken Woerden) heeft zeer dringend behoefte aan een aantal vrijwilligers. In de eerste plaats enkele radiotechnici. Begin juli is er nog maar één radiotechnicus beschikbaar en dat is absoluut te weinig, als er niets gebeurt kan de SOKW niet verder en stoppen dus de uitzendingen. Dit is daarommisschien wel een laatste oproep aan enthousiaste radiotechnici die – na te zijn ingewerkt – een radioprogramma gereed kunnen maken voor uitzending. Heb je interesse in dit onderdeel van de techniek en wil je geregeld op woensdagavond daar een paar uur vrije tijd aan besteden, neem dan voor meer informatie contact op met Sjoerd Plantenga, één van de twee radiotechnici. Sjoerd is bereikbaar op dit e-mailadres.

lees meer »
 
Roemeniëmarkt Roemeniëmarkt

Op zaterdag 1  september a.s. zal tussen 09.00 en 15.00 uur de jaarlijkse Roemeniëmarkt worden gehouden in en rond de verkoophal, Leidsestraatweg 132 in Woerden.
Ook dit jaar zijn er weer allerhande snuffelkramen waaronder een kraam met zelfgemaakte cadeauartikelen, boeken, vinyl en cd’s en natuurlijk het rad van avontuur, bloemenkraamen het horecaplein. Ook voor kaas, fruit, jam, Woerdense stadshoning en stroopwafels kunt u op de markt terecht. 
Voor de jongste bezoekers zijn er allerhande spelletjes en een springkussen.
De opbrengst van deze markt komt geheel ten goede aan onze projecten in Roemenië, Moldavië en Oekraïne. 
Meer informatie bij Gert Lekkerkerker, 06 – 23 43 50 49

 
Startzondag Startzondag

Zestien september lijkt nog ver weg maar met de startdienstcommissie zijn we al weer bezig om de startzondag voor te bereiden. “Een goed gesprek” is het landelijke jaarthema waar we op die zondag ook mee aan de slag willen. De bedoeling is om dit seizoen met elkaar het geloofsgesprek te voeren, een heel inhoudelijk thema dus. 
Voor de kinderen hebben we “Simon en zo” geboekt. Dat geeft de volwassenen de ruimte om mee te doen aan een interactief programma in en rond de Maranathakerk. Noteert u de datum alvast? 
Namens het team: 
     Anneke, Rineke, Anneke, Elsbeth, Antoinette en Gerrit. 

 
Welkom in Woerden Welkom in Woerden

Een introductie in het PKN landschap in onze prachtige stad
Als u in Woerden komt wonen en u komt uit een plaats met een protestantse gemeente, dan moet u een keuze maken bij welke PKN kerk u zich wilt aansluiten. Om u bij die keuze te helpen, hebben wij een documentatieset samengesteld, die daarvoor een gids wil zijn.

lees meer »
 
Website van de Hervormde Gemeente Woerden. Website van de Hervormde Gemeente Woerden.

Deze website geeft informatie over de kerkelijke activiteiten in onze gemeente, zoals kerkdiensten, gepreksgroepen, diaconale projecten etc.

Via het menu aan de linkerzijde kunt u de door u gewenste informatie vinden. Als u met uw muisaanwijzer op een onderwerp gaat staan opent zich een submenu met meerdere pagina's. Ook kunt u de zoekfunctie rechts bovenaan gebruiken om informatie te vinden.

Instructies voor het aanleveren van materiaal voor de site kunt u hier vinden. 

 
 
 

Inloggen

Agenda
Ga voor de agenda van alle PKN-kerkelijke activiteiten en vergaderingen naar kerkpleinwoerden.nl
 
Meditatie

“Ik weet: mijn redder leeft, en Hij zal tenslotte hier op 
  aarde ingrijpen”.
Job 19:25

 Georg Friedrich Händel had slechts 24 dagen nodig om zijn oratorium “the Messiah” te componeren: van 22 augustus tot 14 september 1741. Dat kwam deels omdat hij ouder werk opnieuw gebruikte. Maar ook omdat Händel zo gepassioneerd aan het oratorium werkte dat eten en slapen er geregeld bij inschoten. Later schreef hij over deze weken als ”een fantastisch, verheven hemels visioen”..Eén van de hoogtepunten uit dit oratorium zijn natuurlijk de “halleluja” koralen. Maar juist een breekbaar en dierbaar moment uit de Messiah is de aria ”I know that my redeemer liveth”. (Ik weet dat mijn verlosser leeft) Een aria waarin op prachtige wijze de opstanding van Jezus 
meer
 
Bediening Heilige Doop

Wijk Centrum-Oost:
Zondag 2 september om 9.30 uur in de Petruskerk. Doopzitting: maandag 27 augustus om 20.00 uur in Het Baken. Aanmelden via 
 

 
Werkgroep Geloof en Cultuur

 

 

 
In het activiteitenoverzicht   van de Werkgroep Geloof en Cultuur van de Protestantse kerken van Woerden/Zegveld vindt u een breed scala van activiteiten op het gebied van theologie, spiritualiteit, eredienst, pastoraat, opvoeding, samenleving en cultuur.
 

 
Geven aan de kerk
De gemeente van Christus wordt zichtbaar in onder meer de eredienst, in het pastoraat en in het missionaire werk. Om dit werk doorgang te kunnen laten vinden, is uiteraard geld nodig. Daarom vragen we u graag om uw bijdrage.
>Lees meer
 
Kerkblad Hervormd Woerden

Het kerkblad 'Hervormd Woerden' 

 
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.