PKN
Hervormde Gemeente Woerden
 
Morgengebed Lange Wiek Morgengebed Lange Wiek

Wist u, dat er vanuit onze wijkgemeente  iedere derde vrijdag van de maand een korte viering is in de grote zaal van Lange Wiek 2.
Van 9.45 uur tot 10.30 uur komen we met bewoners bij elkaar om te zingen, te bidden en te luisteren naar woorden uit de Bijbel.
Verschillende voorgangers uit Woerden leiden deze diensten.
De eerstvolgende dienst is 19 juli en de voorganger is dhr. Peter Versloot.
Eveneens doet hij de dienst van 16 augustus.
Deze diensten worden zeer op prijs gesteld door de bewoners.
Na de viering drinken we nog gezellig koffie met elkaar en praten we na.
U bent uitgenodigd om er ook eens bij te zijn !
       
Joke Sneep-Oorbeek
 
Verslag kliederkerk 7 juli 2019 Verslag kliederkerk 7 juli 2019

Zondagmiddag 7 juli was er weer Kliederkerk, dit keer op locatie op een boerderij op ’s Gravensloot 28. Er waren 110 personen aanwezig waaronder kinderen, ouders en grootouders. Kliederkerk is een laagdrempelige activiteit waarbij op een creatieve manier een bijbelverhaal beleefd wordt. 
Dit keer ging het om het verhaal van je huis bouwen op zand of op een rots. Rondom de boerderij waren allerlei ontdekactiviteiten met water, zand, stenen en strobalen. Allerlei oefeningen om te kijken of je fundament wel stevig genoeg is. Ook kon je een hut bouwen van pallets of lekker rondrijden op de skelter.
Tijdens de viering zaten de kinderen op strobalen, vlak naast de koeien en
lees meer »
 
VAKANTIETIJD – NIET VOOR ELK GEZIN HETZELFDE VAKANTIETIJD – NIET VOOR ELK GEZIN HETZELFDE

De vakantieperiode is in aantocht, vakantieplannen zijn gemaakt, we leven ernaartoe en verheugen ons erop. Dat lijkt zo gewoon, maar er zijn ook gezinnen waarvoor het genieten van een ontspannende vakantie moeilijk of zelfs niet mogelijk is: gezinnen met een ‘bijzonder’ kind met een beperking. Het andere ritme kan ontregelend werken. Voor de ouders van veel van deze ‘bijzondere’ kinderen betekenen de vakantieweken dan vaak ook: extra inspanning om die vrije uren te vullen; steeds de afweging maken of het kind een bepaald uitstapje aan zal kunnen; af moeten zien van een verblijf op een camping of in een zomerhuisje. De diaconie wil de gemeente hierop attent maken. Als u in uw eigen omgeving een gezin met een bijzonder kind kent en laat blijken dat u deze problemen ziet en erkent, 
 
lees meer »
 
Belijdeniscatechese 2019-2020 Belijdeniscatechese 2019-2020

Kun je lid van de kerk zijn zonder ooit geloofsbelijdenis te doen? Natuurlijk kan dat. Er zijn zelfs kerken waar men onze openbare geloofsbelijdenis niet kent. Toch heeft de openbare geloofsbelijdenis iets moois. Het is zoiets als het beantwoorden van de liefde die God in de doop heeft uitgesproken met het eigen ‘ja’. Nodig? Nee dat is het niet, zoals er ook relaties tussen mensen zijn die nooit die woorden ‘ik hou van jou’ uitspreken, maar het gewoon van elkaar weten. Zo kan het ook. Maar dat neemt niet weg dat het goed is om het zo nu en dan wel duidelijk uit te spreken. Zoals het ook goed is om regelmatig in de kerk ons geloof met elkaar te belijden. Bij deze doe ik alvast de oproep om hier eens over na te denken, of om hierover met mij een afspraak te maken om te kijken of dit het juiste moment is.
Het is de bedoeling dat er komend seizoen in ieder geval een groep voor jongeren is. Deze 

 
lees meer »
 
RESTAURATIE BÄTZ-ORGEL RESTAURATIE BÄTZ-ORGEL

Zaterdag 8 juni klonk ons gerestaureerde orgel weer in hernieuwde pracht tijdens het ingebruiknameconcert. De orgeladviseurs Peter van Dijk en Wim Diepenhorst en onze eigen organist Ad van Pelt speelden allerlei stukken waarin de verschillende klankkleuren goed te horen waren. Verschillende registers waren nogal dof gaan klinken door vuil en de tand des tijds, maar na de restauratie heeft het orgel weer een heldere klank en extra draagkracht gekregen. Op zaterdag 6 juli heeft Peter van Dijk nog een nadere toelichting op de 
Klik hier om verder te lezen
 
Startzondag 15 september 2019 Startzondag 15 september 2019

"Een goed verhaal" is het thema van de startzondag d.d. 15 september a.s.  Voor dit thema zijn wij op zoek naar gemeenteleden (jong of oud, klein of groot (u of jij dus eigenlijk die dit leest) die HUN verhaal willen vertellen of voorlezen.

  • - Het verhaal dat misschien ooit veel indruk heeft gemaakt.
  • - Het verhaal waar het geloof jou heeft gesteund.
  • - Het verhaal omdat je een ander toen zo miste.
  • - Het verhaal uit de Bijbel waaraan je vaak moet denken.
  • - Het verhaal vult u het zelf eens in.
lees meer »
 
Altijd al een orgelpijp willen kopen? Altijd al een orgelpijp willen kopen?
Altijd al een orgelpijp willen kopen? Dat kan: via de website www.batzorgel-petruskerk.nl kunt u aangeven of u een orgelpijp wilt sponsoren. Daarmee helpt u mee met de renovatie van ons orgel. Het bankrekeningnummer is NL 05 FVLB 06 99946204.
 
Website van de Hervormde Gemeente Woerden. Website van de Hervormde Gemeente Woerden.

Deze website geeft informatie over de kerkelijke activiteiten in onze gemeente, zoals kerkdiensten, gepreksgroepen, diaconale projecten etc.

Via het menu aan de linkerzijde kunt u de door u gewenste informatie vinden. Als u met uw muisaanwijzer op een onderwerp gaat staan opent zich een submenu met meerdere pagina's. Ook kunt u de zoekfunctie rechts bovenaan gebruiken om informatie te vinden.

Instructies voor het aanleveren van materiaal voor de site kunt u hier vinden. 

 
Welkom in Woerden Welkom in Woerden

Een introductie in het PKN landschap in onze prachtige stad
Als u in Woerden komt wonen en u komt uit een plaats met een protestantse gemeente, dan moet u een keuze maken bij welke PKN kerk u zich wilt aansluiten. Om u bij die keuze te helpen, hebben wij een documentatieset samengesteld, die daarvoor een gids wil zijn.

lees meer »
 
 
 

Inloggen

Agenda
Ga voor de agenda van alle PKN-kerkelijke activiteiten en vergaderingen naar kerkpleinwoerden.nl
 
Meditatie


HET LEVEN NA PINKSTEREN
Ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Want de eerste hemel en de eerste aarde zijn voorbij, en de zee is er niet meer.

Openbaring 21:1


Ons leven begint vol verwondering van alles om ons heen. Wat gaat het leven ons bieden, wat mogen we ervan verwachten, wat is onze plaats in het geheel? We weten het eerst nog niet.
Als we wat ouder worden, beginnen we er iets meer van te begrijpen. Dan merken we ook dat het maar zelden zo is dat we alles bereiken waar we van droomden. In mijn werk als predikant, personal coach en mediator kom ik behalve dankbare mensen ook veel mensen tegen die teleurgesteld zijn. Hoe heeft dit zo kunnen gaan? We droomden van een prachtige loopbaan, van een gezond en feestelijk leven, om zelf iets in de wereld voor anderen te betekenen, en op zijn minst een goed gezin te hebben waar het met al onze kinderen alleen maar goed gaat!
Maar niet alle dromen worden waar. En als ze wel waar worden, blíjft dat niet altijd zo. Soms kijk ik teleurgestelde mensen in hun ogen en zie ik ze denken, om met een tekst van Acda en de Munnik te spreken: “Van al mijn idealen, heb ik alleen het oud worden gehaald”.

De Geest is uitgestort
Hoe kan het toch dat je als christen niet méér van je idealen kunt verwezenlijken. Vanwaar al die teleurstellingen? Met Goede Vrijdag leren we dat Jezus geleden heeft en zelfs gestorven en begraven is. Maar

meer
 
Werkgroep Geloof en Cultuur

 

 

 
In het activiteitenoverzicht   van de Werkgroep Geloof en Cultuur van de Protestantse kerken van Woerden/Zegveld vindt u een breed scala van activiteiten op het gebied van theologie, spiritualiteit, eredienst, pastoraat, opvoeding, samenleving en cultuur.
 

 
Geven aan de kerk
De gemeente van Christus wordt zichtbaar in onder meer de eredienst, in het pastoraat en in het missionaire werk. Om dit werk doorgang te kunnen laten vinden, is uiteraard geld nodig. Daarom vragen we u graag om uw bijdrage.
>Lees meer
 
Kerkblad Hervormd Woerden

Het kerkblad 'Hervormd Woerden' 

 
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.