JAARREKENING DIACONIE 2018 JAARREKENING DIACONIE 2018
Recent is door het College van Diakenen en het college van de Algemene Kerkenraad de jaarrekening van de Diaconie over het jaar 2018 vastgesteld. In 2018 is er door u als gemeente middels collecten en giften € 47.470,00 gegeven. Aan diaconaal werk is er in 2018 € 45.524,00 verstrekt. Het betreft incidentele hulp aan gemeenteleden en diaconale projecten in de plaats Woerden. Daarnaast aan projecten in Nederland en buiten Nederland voor het Werelddiaconaat. Er waren ook kosten voor beheer, administratie en verplichte afdrachten aan de landelijke kerk. Uiteindelijk teerden wij in 2018 € 4.041,00 in op onze reserves. De ontvangen giften middels de collectes en speciale acties waren 11,7% lager dan in 2017. Deze daling vindt voornamelijk zijn oorzaak in een nalatenschap van € 5.000,00 die wij in 2017 mochten ontvangen. In 2018 ontvingen wij geen gelden vanuit een nalatenschap.
Dankbaarheid is er voor het vele werk dat met uw giften kon worden gedaan. In Woerden besteedden wij gelden aan instellingen zoals: Stichting Present, de Voedselbank, de Meerpaal, ’t Centrum en het Vluchtelingen Steunpunt Groene Hart (statushouders). Gezamenlijk met de Diaconale Commissie van de Raad van Kerken Woerden werd er geld beschikbaar gesteld voor de Actie Schoen Doen en een kerstgave aan personen en gezinnen waarvan de adressen werden aangeleverd via maatschappelijke organisaties die in Woerden en de kernen werkzaam zijn. Voor de ouderen kenden wij activiteiten in de vorm van seniorenreizen en de vieringen met kerst. Tevens ondersteunden wij de contactmiddagen die door verschillende wijken werden georganiseerd. Jongeren die met World Servants op reis gingen en hun tijd beschikbaar stelden voor opbouwwerkzaamheden mochten ook in 2018 vanuit de Diaconie op een bijdrage rekenen. Zeventien organisaties in Nederland werden met een gift van € 300,00 ondersteund.
Veel konden wij doen in 2018. Dat wij zouden interen op onze reserves was voorzien. Geld door u gegeven moet ‘diaconaal’ zijn bestemming krijgen.Mocht u het werk van uw Diaconie willen ondersteunen, dan verwijzen wij naar het banknummer dat hierboven wordt vermeld. Uw giftis zeerwelkom, om in de toekomst het werk van en door de Diaconie te blijven doen. Het toekennen van een legaat vindt steeds meer ingang. Ook op deze wijze kunt u het werk van onze Diaconie ondersteunen. Ook hiervoor geldt: zeer welkom!

DE GEEST
Romeinen 8:16:Die Geest getuigt met onze Geest, dat wij kinderen Gods zijn
Gezang 675:Geest van hierboven, leer ons geloven

Met veel enthousiasme mogen we komend weekend Pinksteren vieren. De Heilige Geest is uitgestort op alle vlees. We mogen er wat van verwachten. De Heilige Geest is op deze wereld!
Maar is het niet zo dat we heel veel zelf moeten doen? Het leven is soms feestvieren, maar soms ook tobben. Waar halen we de energie en het doorzettingsvermogen vandaan? Ja, dat is ook waar. Gelukkig, zou professor Van Ruler zeggen, de Heilige Geest is er, maar ik ben er ook nog! Sterker nog, het één gaat niet zonder het ander. Paulus zegt: “De Geest getuigt met onze geest”, zo staat er in het boek Handelingen. Hoe sterk en merkbaar de Heilige Geest in deze wereld te ervaren is, is dus ook afhankelijk van hoeveel ruimte wij geven aan Gods Geest. Maar dan gebeurt er ook wat, ons leven verandert. We zullen ervaren wat het betekent wat de Geest ons laat getuigen: dat wij Gods kinderen zijn.
J.A. Berkheij

Wijk Centrum-Oost: Doopdienst op zondag 23 juni in de Maranathakerk.
Doopzitting op maandag 17 juni om 20.30 uur in Het Baken. Graag van te voren aanmelden bij de scriba van de wijkkerkenraad.

Wijken West en Noord: Doopdienst op zondag 26 mei in de Maranathakerk. Aanmelden bij ds. Berkheij, of 795233. Het doopgesprek zal zijn op maandag 20 mei. De locatie daarvoor is nog niet bekend.