JAARREKENING DIACONIE 2018 JAARREKENING DIACONIE 2018
Recent is door het College van Diakenen en het college van de Algemene Kerkenraad de jaarrekening van de Diaconie over het jaar 2018 vastgesteld. In 2018 is er door u als gemeente middels collecten en giften € 47.470,00 gegeven. Aan diaconaal werk is er in 2018 € 45.524,00 verstrekt. Het betreft incidentele hulp aan gemeenteleden en diaconale projecten in de plaats Woerden. Daarnaast aan projecten in Nederland en buiten Nederland voor het Werelddiaconaat. Er waren ook kosten voor beheer, administratie en verplichte afdrachten aan de landelijke kerk. Uiteindelijk teerden wij in 2018 € 4.041,00 in op onze reserves. De ontvangen giften middels de collectes en speciale acties waren 11,7% lager dan in 2017. Deze daling vindt voornamelijk zijn oorzaak in een nalatenschap van € 5.000,00 die wij in 2017 mochten ontvangen. In 2018 ontvingen wij geen gelden vanuit een nalatenschap.
Dankbaarheid is er voor het vele werk dat met uw giften kon worden gedaan. In Woerden besteedden wij gelden aan instellingen zoals: Stichting Present, de Voedselbank, de Meerpaal, ’t Centrum en het Vluchtelingen Steunpunt Groene Hart (statushouders). Gezamenlijk met de Diaconale Commissie van de Raad van Kerken Woerden werd er geld beschikbaar gesteld voor de Actie Schoen Doen en een kerstgave aan personen en gezinnen waarvan de adressen werden aangeleverd via maatschappelijke organisaties die in Woerden en de kernen werkzaam zijn. Voor de ouderen kenden wij activiteiten in de vorm van seniorenreizen en de vieringen met kerst. Tevens ondersteunden wij de contactmiddagen die door verschillende wijken werden georganiseerd. Jongeren die met World Servants op reis gingen en hun tijd beschikbaar stelden voor opbouwwerkzaamheden mochten ook in 2018 vanuit de Diaconie op een bijdrage rekenen. Zeventien organisaties in Nederland werden met een gift van € 300,00 ondersteund.
Veel konden wij doen in 2018. Dat wij zouden interen op onze reserves was voorzien. Geld door u gegeven moet ‘diaconaal’ zijn bestemming krijgen.Mocht u het werk van uw Diaconie willen ondersteunen, dan verwijzen wij naar het banknummer dat hierboven wordt vermeld. Uw giftis zeerwelkom, om in de toekomst het werk van en door de Diaconie te blijven doen. Het toekennen van een legaat vindt steeds meer ingang. Ook op deze wijze kunt u het werk van onze Diaconie ondersteunen. Ook hiervoor geldt: zeer welkom!

HET LEVEN NA PINKSTEREN
Ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Want de eerste hemel en de eerste aarde zijn voorbij, en de zee is er niet meer.

Openbaring 21:1

Ons leven begint vol verwondering van alles om ons heen. Wat gaat het leven ons bieden, wat mogen we ervan verwachten, wat is onze plaats in het geheel? We weten het eerst nog niet.
Als we wat ouder worden, beginnen we er iets meer van te begrijpen. Dan merken we ook dat het maar zelden zo is dat we alles bereiken waar we van droomden. In mijn werk als predikant, personal coach en mediator kom ik behalve dankbare mensen ook veel mensen tegen die teleurgesteld zijn. Hoe heeft dit zo kunnen gaan? We droomden van een prachtige loopbaan, van een gezond en feestelijk leven, om zelf iets in de wereld voor anderen te betekenen, en op zijn minst een goed gezin te hebben waar het met al onze kinderen alleen maar goed gaat!
Maar niet alle dromen worden waar. En als ze wel waar worden, blíjft dat niet altijd zo. Soms kijk ik teleurgestelde mensen in hun ogen en zie ik ze denken, om met een tekst van Acda en de Munnik te spreken: “Van al mijn idealen, heb ik alleen het oud worden gehaald”.

De Geest is uitgestort
Hoe kan het toch dat je als christen niet méér van je idealen kunt verwezenlijken. Vanwaar al die teleurstellingen? Met Goede Vrijdag leren we dat Jezus geleden heeft en zelfs gestorven en begraven is. Maar