JAARREKENING DIACONIE 2018 JAARREKENING DIACONIE 2018
Recent is door het College van Diakenen en het college van de Algemene Kerkenraad de jaarrekening van de Diaconie over het jaar 2018 vastgesteld. In 2018 is er door u als gemeente middels collecten en giften € 47.470,00 gegeven. Aan diaconaal werk is er in 2018 € 45.524,00 verstrekt. Het betreft incidentele hulp aan gemeenteleden en diaconale projecten in de plaats Woerden. Daarnaast aan projecten in Nederland en buiten Nederland voor het Werelddiaconaat. Er waren ook kosten voor beheer, administratie en verplichte afdrachten aan de landelijke kerk. Uiteindelijk teerden wij in 2018 € 4.041,00 in op onze reserves. De ontvangen giften middels de collectes en speciale acties waren 11,7% lager dan in 2017. Deze daling vindt voornamelijk zijn oorzaak in een nalatenschap van € 5.000,00 die wij in 2017 mochten ontvangen. In 2018 ontvingen wij geen gelden vanuit een nalatenschap.
Dankbaarheid is er voor het vele werk dat met uw giften kon worden gedaan. In Woerden besteedden wij gelden aan instellingen zoals: Stichting Present, de Voedselbank, de Meerpaal, ’t Centrum en het Vluchtelingen Steunpunt Groene Hart (statushouders). Gezamenlijk met de Diaconale Commissie van de Raad van Kerken Woerden werd er geld beschikbaar gesteld voor de Actie Schoen Doen en een kerstgave aan personen en gezinnen waarvan de adressen werden aangeleverd via maatschappelijke organisaties die in Woerden en de kernen werkzaam zijn. Voor de ouderen kenden wij activiteiten in de vorm van seniorenreizen en de vieringen met kerst. Tevens ondersteunden wij de contactmiddagen die door verschillende wijken werden georganiseerd. Jongeren die met World Servants op reis gingen en hun tijd beschikbaar stelden voor opbouwwerkzaamheden mochten ook in 2018 vanuit de Diaconie op een bijdrage rekenen. Zeventien organisaties in Nederland werden met een gift van € 300,00 ondersteund.
Veel konden wij doen in 2018. Dat wij zouden interen op onze reserves was voorzien. Geld door u gegeven moet ‘diaconaal’ zijn bestemming krijgen.Mocht u het werk van uw Diaconie willen ondersteunen, dan verwijzen wij naar het banknummer dat hierboven wordt vermeld. Uw giftis zeerwelkom, om in de toekomst het werk van en door de Diaconie te blijven doen. Het toekennen van een legaat vindt steeds meer ingang. Ook op deze wijze kunt u het werk van onze Diaconie ondersteunen. Ook hiervoor geldt: zeer welkom!

BREEKBAAR PASEN
We leven toe naar Pasen, door de diepte van het lijden van Jezus heen. Deze weg door de diepte heen krijgt dit jaar een bijzondere lading door de coronacrisis. We hebben te maken met grote bezorgdheid, onzekerheid en angst om het coronavirus. We denken aan de zieken en aan de families die getroffen zijn door overlijden in hun kring. Hoe intens verdrietig en aangrijpend zijn deze situaties. Het is ons gebed dat zij in deze diepte de nabijheid van God mogen ervaren.
Maar de diepte gaat verder. We worden op onszelf en een kleine kring naasten teruggeworpen. Nog breder is de impact enorm: op werk, school, ons zorgstelstel, de dagelijkse boodschap. Op tal van manieren wordt er geschud aan de grondvesten van ons bestaan. We worden erbij stilgezet hoe kwetsbaar we zijn.

Afhankelijk
Jezus heeft zijn kwetsbaarheid intens doorleefd, tot in de dood. Zo wilde hij één zijn met de mensen en de wereld. Kwetsbaar als hij was heeft hij in Getsemané uitgesproken dat hij zijn leven legde in de handen van God. Dat was ook zijn laatste schreeuw aan het kruis. Hij gaf zich over in het

OVERBELASTING KERKOMROEP

In veel gemeenten zullen veel meer luisteraars via Kerkomroep aangesloten zijn dan normaal. Dit kan leiden tot overbelasting van de website van Kerkomroep. Het zou goed kunnen zijn dat u geen verbinding kunt maken met de live uitzending. Als volgen op de computer niet lukt, kunt u smartphone of tablet proberen, of andersom. Niet alle browsers werken even goed samen met kerkomroep.nl; het proberen van een andere browser kan misschien helpen. U kunt prima de uitzending op een later moment terugluisteren. Als er gespreid geluisterd wordt, zal dat de snelheid ten goede komen. Achteraf kunt u de kerkdienst ook downloaden en afspelen wanneer dat u uitkomt.