Kindernevendienst Kindernevendienst

Tijdens de morgendienst is er kindernevendienst. Het doel daarvan is om kinderen op een speelse manier vertrouwd te maken met het geloof en de Bijbel. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de methode “Vertel het maar ...” (www.vertelhetmaar.nl). Deze methode volgt het rooster van het kerkelijk jaar en geeft inhoud aan en vertaling van verhalen en thema’s uit de Bijbel.

De kinderen worden in de kerk vaak voor de schriftlezing naar voren geroepen voor een kort gesprekje en gebed met de predikant. Daarna krijgen de kinderen in een brandend lantaarntje het licht van de paaskaars mee naar hun eigen ruimte.

De opbouw van een kindernevendienst is meestal als volgt: een inleiding, het lezen van de schriftlezing of het vertellen van het bijbelverhaal met de uitleg en een verwerking in de vorm van een activiteit met de kinderen.

Met Pasen en Kerst werken we met de wijkpredikanten aan een project dat in de eredienst een plaats krijgt en dat wordt afgesloten met een gezinsviering in de kerk. Bij doop-, belijdenis-, bevestigings- en afscheidsdiensten wordt er namens de kinderen aan de desbetreffende personen een herinnering aangeboden.

Er zijn vier groepen, gerekend naar de indeling van de basisschool:
1 - kinderen van groep 1 en 2
2 - kinderen van groep 3 en 4
3 - kinderen van groep 5 en 6
4 - kinderen van groep 7 en 8

Voor de zomervakantie geven we de oudste kinderen van groep 8 in een kerkdienst gelegenheid om afscheid te nemen van de nevendienst en heten we hen welkom in de ‘gewone’ dienst, catechese en tienerkerk.

De kindernevendienst valt onder verantwoordelijkheid van de wijkkerkenraden West en Noord en wordt geleid door een team van vrijwilligers uit beide wijken.

Coördinatie van de kindernevendienst:
Maron Roelofsen,
Tel. 0348 – 746237,
e-mail,
Martin van Dam,
tel. 0348-414821,

VOORBEREIDING OP DE BEGRAFENIS
“Zij heeft dit bewaard met het oog op de dag van Mijn begrafenis.”

Johannes 12:7

Minder dan een week voor Zijn kruisiging, gaat Jezus naar Bethanië. Daar wonen vrienden van Hem. Het gezin van Martha, Maria en Lazarus. Daar kwam Hij graag. Daar woont liefde. Vergeet niet: de Zoon van God was ook mens. Met alle menselijke emoties zoals jij en ik. Juist nu zoekt Hij de warmte van vertrouwde mensen om Zich heen.
Tijdens de maaltijd gaat Maria naar Jezus toe en zalft Hem met zuivere narduszalf van zeer grote waarde. Een uiting van haar liefde en toewijding voor Hem. ‘Als je veel van iemand houdt, geef je ’t mooiste wat je hebt …’ De geur van dat flesje vult het hele huis, maar dat was eigenlijk de geur van dodenzorg. Dat parfum werd toentertijd gebruikt om de graflucht te overvleugelen. Denk maar aan de vrouwen die op de Paasmorgen naar het graf van Jezus gaan met heerlijk ruikende specerijen. Ook hier bij Maria wordt zalven balsemen.
Deze uiting van haar liefde, van wat er leefde in haar hart, wordt zo door Jezus herkend en aanvaard: “Zij heeft dit bewaard met het oog op de dag van Mijn begrafenis.” Wel te vroeg natuurlijk, want Jezus