KAARTEN EN POSTZEGELS KAARTEN EN POSTZEGELS
De vakantie periode is weer voorbij
Wat doet u met uw kaarten en postzegels?
U spaart ze, dat is een mooie hobby.
U gooit ze weg, dat is jammer, want ze zijn waardevol voor de zending.
Kaarten en postzegels worden verzameld en gesorteerd en verkocht op beurzen. Landelijk brengt dat veel geld op voor de zending.
Wilt de postzegels ruim uitknippen. U kunt de kaarten en postzegels deponeren in de verzameldozen in de Petruskerk en de Maranathakerk.
De volgende kaarten hebben waarde:
Gave ansichten met postzegels
Dubbele kaarten van Anton Pieck, Disney, Anne Geddes, Marjolein Bastin, Removos, Unicef, maar ook zelf gemaakte kaarten.
Geboortekaartjes en fotokaarten.
Enveloppen , netjes open gemaakt met postzegel en handgeschreven adres.

Vindt u het moeilijk om ze mee te brengen naar de kerk, dan halen we ze graag bij u op.
Voor meer informatie kunt bellen met Rika van Ingen (501766) of mailen naar e-mail

MIJN GENADE IS U GENOEG

Voor veel mensen bekende woorden. Ik hoor deze woorden weleens. De toon waarop deze woorden worden uitgesproken kan echter totaal verschillend zijn. Waar de één liefdevol deze woorden spreekt, worden ze door een ander uitgespuugd. Waar de één iets van hoop of iets van berusting ontleent aan deze woorden, roepen ze bij een ander weerstand op; hoezo “mijn genade is u genoeg”?
De apostel Paulus schrijft in zijn brief aan de christenen in Korinthe dat Jezus tot hem heeft gesproken: “Je hebt niet meer dan mijn genade nodig, want kracht wordt zichtbaar in zwakheid” (NBV). De zin staat niet op zichzelf. Er gaat het nodige aan vooraf. Na Paulus zijn er in Korinthe nep-apostelen gekomen die invloed hebben gekregen. Paulus heeft van hen kritiek gekregen. Nu moet Paulus iets doen wat hij niet wil: hoog van zichzelf opgeven. Altijd heeft hij God en Jezus centraal gesteld en nu moet hij