PKN
Hervormde Gemeente Woerden
 
KERK-ZIJN TIJDENS CORONA KERK-ZIJN TIJDENS CORONA

Wanneer u deze kerkbode leest, zijn er door het coronavirus veel dingen veranderd. Het meest ingrijpende voor een kerk is misschien wel dat de reguliere zondagse bijeenkomsten niet door kunnen gaan. Hoe houd je dan de lofzang gaande? Mooi om te zien dat er gezamenlijk nieuwe digitale initiatieven zijn ontwikkeld om toch met elkaar verbonden te zijn. De Algemene Kerkenraad wil iedereen bedanken die dit mogelijk heeft gemaakt.
Half maart is er een crisisteam samengesteld met vertegenwoordigers uit de Gereformeerde Kerk, de Hervormde Gemeente en Het Baken. Zij vergaderen op een digitale manier vooralsnog elke week over veel praktische zaken die geregeld dienen te worden. Leidraad zijn de besluiten van de overheid, de richtlijnen van het RIVM en de GGD. Wij beseffen dat u in deze tijd veel nieuws te verwerken heeft, ook van de kerk. Er zijn al een aantal nieuwsbrieven uitgebracht en ook op de website van hervormdwoerden.nl leest u veel actuele informatie. Soms is de informatie alweer achterhaald door nieuwe besluiten van de overheid. Je kunt er onzeker van worden. Toch geloven wij als kerk dat God voor ons zorgt, ook in tijden dat het coronavirus over deze wereld gaat. Zijn Naam is immers: “Ik ben die Ik ben”. En Hij zal er zijn!
Wouter Verboon, scriba Algemene Kerkenraad

terug
 
 
 

Inloggen

Meditatie

HEILIGE CONCENTRATIE
… opdat u kunt onderscheiden wat wezenlijk is …

Filippenzen 1:10a

Bij Paulus voeren gevoelens van dankbaarheid en blijdschap de boventoon als hij denkt aan de gemeente van Filippi. Was dat omdat er in die gemeente zoveel goeds te vinden was? Ongetwijfeld. Toch denk ik dat het ook te maken heeft met het perspectief van waaruit de apostel naar de gemeente kijkt. Hij ziet de gemeente als Christus’ gemeente. Een gemeente waar God door Zijn Heilige Geest gewerkt heeft en waar Hij nog werkt. Daarom wordt bij de apostel iedere gedachte aan de gemeente omgezet in dank aan Hem.
Toch blijft er ook voldoende gebedsstof over. Paulus bidt voor de gemeente om een groei in ‘fijngevoeligheid’ (vers 9). Een groei in het vermogen om de wil van God te ontdekken in concrete situaties. Dat hadden de christenen in Filippi hard nodig. Ze leefden in de eerste eeuw van onze jaartelling in een heidense omgeving en konden nog niet terugvallen op tal van christelijke tradities en gewoonten. Wij hebben twintig eeuwen christendom achter ons liggen. Wij mogen luisteren naar

meer
 
OVERBELASTING KERKOMROEP

In veel gemeenten zullen veel meer luisteraars via Kerkomroep aangesloten zijn dan normaal. Dit kan leiden tot overbelasting van de website van Kerkomroep. Het zou goed kunnen zijn dat u geen verbinding kunt maken met de live uitzending. Als volgen op de computer niet lukt, kunt u smartphone of tablet proberen, of andersom. Niet alle browsers werken even goed samen met kerkomroep.nl; het proberen van een andere browser kan misschien helpen. U kunt prima de uitzending op een later moment terugluisteren. Als er gespreid geluisterd wordt, zal dat de snelheid ten goede komen. Achteraf kunt u de kerkdienst ook downloaden en afspelen wanneer dat u uitkomt.

 
Agenda
Ga voor de agenda van alle PKN-kerkelijke activiteiten en vergaderingen naar kerkpleinwoerden.nl
 
Werkgroep Geloof en Cultuur

 

 

 
In het activiteitenoverzicht   van de Werkgroep Geloof en Cultuur van de Protestantse kerken van Woerden/Zegveld vindt u een breed scala van activiteiten op het gebied van theologie, spiritualiteit, eredienst, pastoraat, opvoeding, samenleving en cultuur.
 

 
Geven aan de kerk
De gemeente van Christus wordt zichtbaar in onder meer de eredienst, in het pastoraat en in het missionaire werk. Om dit werk doorgang te kunnen laten vinden, is uiteraard geld nodig. Daarom vragen we u graag om uw bijdrage.
>Lees meer
 
Kerkblad Hervormd Woerden


Het kerkblad 'Hervormd Woerden' 

 

 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.