Kerkbalans 2020 Kerkbalans 2020

De Actie Kerkbalans 2020, die in januari weer gehouden gaat worden, werpt z’n schaduw al vooruit. Dat betekent dat we al weer bezig zijn met de organisatie. Zoals u weet werken we met bezorgers. Zij brengen onder leiding van een wijkcoördinator in de eerste week van de actie circa 15-20 enveloppen weg en halen die een week later weer op. We proberen daarbij een lijst met adressen samen te stellen zo dicht mogelijk bij het adres van de bezorgers.
De voormalige wijken West en Noord hebben dringend behoefte aan elk ongeveer 10 nieuwe bezorgers. Sommigen doen dit al tientallen jaren, maar jaarlijks haken er toch enkelen af. Het gaat in januari om twee keer een uurtje werk dat grotendeels zelf in te delen is. Heeft u die periode even tijd voor ondersteuning van onze Actie Kerkbalans dan kunt u mailen of bellen naar onderstaande wijkcoördinatoren of de coördinator van de actie. Mogen wij op uw steun rekenen?

Voor oud-West: Walter den Boer,  tel.06-43950168
Voor oud-Noord: Wim Oudijk,  tel. 06-28464749
Coördinatie: Jan Zwaneveld,  tel 0348-401765

Jan Zwaneveld

HOOP EN VERTROUWEN

De hemel verhaalt van Gods majesteit, het uitspansel roemt het werk van zijn handen, de dag zegt het voort aan de dag die komt, de nacht vertelt het door aan de volgende nacht. Toch wordt er niets gezegd, geen woord gehoord, het is een spraak zonder klank. Over heel de aarde gaat hun stem, tot aan het einde van de wereld hun taal.

Psalm 19:2-5a

Wat een loflied voor onze Schepper! Het zicht op de hemel die Gods majesteit laat zien wordt mensen echter op veel plaatsen ontnomen. Sla de krant maar open of kijk naar je eigen leven. Tranen van wanhoop of verdriet kunnen je het zicht ontnemen op de grootsheid van de schepping en de vreugde om de wet die doorklinkt in deze psalm.

Wanhoop en verdriet is zeker niet de toon van deze psalm. Toch was het in de tijd dat deze psalm is geschreven ook niet allemaal pais en vree. De bijbelverhalen zijn hier duidelijk over. Maar de toon van deze psalm is die van hoop en vertrouwen. Iedereen kan het zelf beoordelen. Kijk naar de prachtige schepping. En als je niet kan zien, dan kan je de behaaglijke warmte voelen van de zon op je huid. De natuur vertelt van Gods majesteit. Een prachtige zonsondergang of de zon die schijnt op een pak net gevallen sneeuw en die doet glinsteren alsof er wel een miljoen diamantjes op liggen. Om stil van te worden … De psalmdichter vindt het ook geweldig en toch weet hij nóg wat mooiers. De dichter vindt