Hervormd Woerden 2019 Hervormd Woerden 2019

In verband met het in werking treden van  de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) op 25 mei 2018 wordt het kerkblad ‘Hervormd Woerden’ vanaf die datum (voorlopig) niet meer op de site geplaatst. 'Hervormd Woerden' wordt alleen verspreid onder abonnees.

Heeft u hier vragen over dan kunt u zich wenden tot de Algemene Kerkenraad.

Hervormd Woerden Hervormd Woerden

Hervormd Woerden verschijnt in de regel elke drie weken en wordt verspreid onder de gemeenteleden.
Hoofdredactie: dhr. A.K.S. Polderman (422390) en dhr. C.P. Veerman (415416)
Eindredacteur: dhr. A.K.S. Polderman (422390)
Foto omslag: dhr. A. van der Bijl

Administratie: Beneluxlaan 3, 3446 GS Woerden.
Redactieadres:
Bank: rek.nr. NL33 RABO 0373 7331 86 t.n.v. Hervormde Gemeente inz. Kerkbode

• Eenmaal per jaar ontvangt u een acceptgiro met het verzoek € 24,50 bij te dragen in de kosten
  • Voor vragen over abonnementen of over de bezorging kunt u contact opnemen met dhr. J. Vroege (0348-411351) of
  • Als advertentie worden alleen familieberichten opgenomen
  • Overname van stukken, geheel of gedeeltelijk, is zonder toestemming van de hoofdredactie niet toegestaan

Volgende “Hervormd Woerden”
Kopij voor Hervormd Woerden Woerden nr. 11 (vrijdag 23 augustus) kunt u tot maandag 19 augustus vóór 16.00 uur aanleveren per e-mail. De nrs. 12 (3 wk.) en 13 (3 wk.) verschijnen op vrijdag 6 september en vrijdag 27 september 2019.

HET LEVEN NA PINKSTEREN
Ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Want de eerste hemel en de eerste aarde zijn voorbij, en de zee is er niet meer.

Openbaring 21:1

Ons leven begint vol verwondering van alles om ons heen. Wat gaat het leven ons bieden, wat mogen we ervan verwachten, wat is onze plaats in het geheel? We weten het eerst nog niet.
Als we wat ouder worden, beginnen we er iets meer van te begrijpen. Dan merken we ook dat het maar zelden zo is dat we alles bereiken waar we van droomden. In mijn werk als predikant, personal coach en mediator kom ik behalve dankbare mensen ook veel mensen tegen die teleurgesteld zijn. Hoe heeft dit zo kunnen gaan? We droomden van een prachtige loopbaan, van een gezond en feestelijk leven, om zelf iets in de wereld voor anderen te betekenen, en op zijn minst een goed gezin te hebben waar het met al onze kinderen alleen maar goed gaat!
Maar niet alle dromen worden waar. En als ze wel waar worden, blíjft dat niet altijd zo. Soms kijk ik teleurgestelde mensen in hun ogen en zie ik ze denken, om met een tekst van Acda en de Munnik te spreken: “Van al mijn idealen, heb ik alleen het oud worden gehaald”.

De Geest is uitgestort
Hoe kan het toch dat je als christen niet méér van je idealen kunt verwezenlijken. Vanwaar al die teleurstellingen? Met Goede Vrijdag leren we dat Jezus geleden heeft en zelfs gestorven en begraven is. Maar