Hervormd Woerden 2019 Hervormd Woerden 2019

In verband met het in werking treden van  de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) op 25 mei 2018 wordt het kerkblad ‘Hervormd Woerden’ vanaf die datum (voorlopig) niet meer op de site geplaatst. 'Hervormd Woerden' wordt alleen verspreid onder abonnees.

Heeft u hier vragen over dan kunt u zich wenden tot de Algemene Kerkenraad.

Hervormd Woerden Hervormd Woerden

Hervormd Woerden verschijnt in de regel elke drie weken en wordt verspreid onder de gemeenteleden.
Hoofdredactie: dhr. C.P. Veerman (415416) en mevr. J. van Zelst-den Hartog (430264)
Eindredacteur: dhr. A.K.S. Polderman
Foto omslag: dhr. A. van der Bijl

Administratie: Beneluxlaan 3, 3446 GS Woerden.
Redactieadres:
Bank: rek.nr. NL33 RABO 0373 7331 86 t.n.v. Hervormde Gemeente inz. Kerkbode

• Eenmaal per jaar ontvangt u een acceptgiro met het verzoek € 24,50 bij te dragen in de kosten
  • Voor vragen over abonnementen of over de bezorging kunt u contact opnemen met dhr. J. Vroege (0348-411351) of
  • Als advertentie worden alleen familieberichten opgenomen
  • Overname van stukken, geheel of gedeeltelijk, is zonder toestemming van de hoofdredactie niet toegestaan

Volgende “Hervormd Woerden”
Kopij voor Hervormd Woerden nr. 13 (vrijdag 27 september) kunt u tot maandag 23 september vóór 16.00 uur aanleveren per e-mail. De nrs. 14 (3 wk.) en 15 (3 wk.) verschijnen op donderdag 17 oktober en vrijdag 8 november 2019.

MIJN GENADE IS U GENOEG

Voor veel mensen bekende woorden. Ik hoor deze woorden weleens. De toon waarop deze woorden worden uitgesproken kan echter totaal verschillend zijn. Waar de één liefdevol deze woorden spreekt, worden ze door een ander uitgespuugd. Waar de één iets van hoop of iets van berusting ontleent aan deze woorden, roepen ze bij een ander weerstand op; hoezo “mijn genade is u genoeg”?
De apostel Paulus schrijft in zijn brief aan de christenen in Korinthe dat Jezus tot hem heeft gesproken: “Je hebt niet meer dan mijn genade nodig, want kracht wordt zichtbaar in zwakheid” (NBV). De zin staat niet op zichzelf. Er gaat het nodige aan vooraf. Na Paulus zijn er in Korinthe nep-apostelen gekomen die invloed hebben gekregen. Paulus heeft van hen kritiek gekregen. Nu moet Paulus iets doen wat hij niet wil: hoog van zichzelf opgeven. Altijd heeft hij God en Jezus centraal gesteld en nu moet hij