Kerkcafé Woerden Kerkcafé Woerden

Kennelijk voorziet het in een behoefte om op de eerste zondagmiddag van de maand tussen 15.00 en 17.00 uur een open huis te hebben. We zijn nu ruim een half jaar bezig met gemiddeld tussen de tien en twintig bezoekers.
Kerkcafé is er voor iedereen, kerkelijk of onkerkelijk, oud of jong.
Wat zijn de activiteiten bij deze bijeenkomsten? Ontmoeting en gesprek, spelletjes, sjoelen, puzzelen, kaartspelen zoals klaverjassen en jokeren, film bekijken en nog vele andere bezigheden.
Voor elke middag staan twee vrijwilligers ingeroosterd. Zij zorgen voor de koffie, thee en frisdranken. Zij beheren voor deze middag de ontmoetingsruimte van de Opstandingskerk (Wilhelminaweg 8 in Woerden, tegenover de molen).
Aan het einde van de middag vindt er in de kerk een korte liturgische afsluiting plaats. De bezoekers zijn vrij om hier al of niet gebruik van te maken.

Ook u bent van harte welkom! Maar u bent ook welkom om mee te draaien als vrijwilliger/ster. Het kost u hooguit twee zondagmiddagen per jaar plus een eerste middag om als kennismaking mee te doen. De opzet van het kerkcafé is oecumenisch. De gezamenlijke kerken van Woerden bevelen deze activiteit van harte aan.

Wilt u meer weten? Bel of mail naar Edwin Gordijn, , tel. 0348-410577. U kunt ook terecht bij Leon Everts, diaken van de parochie Pax Christi, tel. 0348-412817.

Vrij en blij

Wat hebben we bijzondere zondagen achter de rug: Paasfeest en Bevrijdingsdag. De tirannie verdreven, de dood overwonnen. “Want nu de Heer is opgestaan, nu vangt het nieuwe leven aan.” We hebben het beslissende moment van de wereldgeschiedenis opnieuw gevierd: Jezus heeft alles volbracht en is door de dood heen gegaan. En we hebben de bevrijding van de bezettende Duitse macht herdacht en gevierd dat er generaties leven die geen oorlog hebben meegemaakt. Als dat geen vrij en blij leven is?
Of valt dat toch tegen? Leven in een parlementaire democratie en lid zijn van een christelijke gemeente betekent niet automatisch een ontspannen leven. In Lukas 13 ziet Jezus in de synagoge een kromgebogen vrouw ‘die zich in het geheel niet kon oprichten’ (vers 11). En Hij ziet achter de vergroeide wervels en de verkrampte spieren de macht van satan die haar ‘gebonden houdt’ (vers 16). Hoeveel kan er ook in ons leven niet zijn, ook na Pasen en Bevrijdingsdag, wat ons krom buigt of bezet? Aan zorg en ziekte. Aan fysieke pijn of aan innerlijke pijn, angst of woede. Aan zonden van anderen waar we onder lijden of aan concrete zonden waar we zelf ‘aan vast zitten’ en maar geen afstand van willen doen. En zelfs als we

Wijk Centrum-Oost: Doopdienst op zondag 23 juni in de Maranathakerk.
Doopzitting op maandag 17 juni om 20.30 uur in Het Baken. Graag van te voren aanmelden bij de scriba van de wijkkerkenraad.

Wijken West en Noord: Doopdienst op zondag 26 mei in de Maranathakerk. Aanmelden bij ds. Berkheij, of 795233. Het doopgesprek zal zijn op maandag 20 mei. De locatie daarvoor is nog niet bekend.