Kerkcafé Woerden Kerkcafé Woerden

Kennelijk voorziet het in een behoefte om op de eerste zondagmiddag van de maand tussen 15.00 en 17.00 uur een open huis te hebben. We zijn nu ruim een half jaar bezig met gemiddeld tussen de tien en twintig bezoekers.
Kerkcafé is er voor iedereen, kerkelijk of onkerkelijk, oud of jong.
Wat zijn de activiteiten bij deze bijeenkomsten? Ontmoeting en gesprek, spelletjes, sjoelen, puzzelen, kaartspelen zoals klaverjassen en jokeren, film bekijken en nog vele andere bezigheden.
Voor elke middag staan twee vrijwilligers ingeroosterd. Zij zorgen voor de koffie, thee en frisdranken. Zij beheren voor deze middag de ontmoetingsruimte van de Opstandingskerk (Wilhelminaweg 8 in Woerden, tegenover de molen).
Aan het einde van de middag vindt er in de kerk een korte liturgische afsluiting plaats. De bezoekers zijn vrij om hier al of niet gebruik van te maken.

Ook u bent van harte welkom! Maar u bent ook welkom om mee te draaien als vrijwilliger/ster. Het kost u hooguit twee zondagmiddagen per jaar plus een eerste middag om als kennismaking mee te doen. De opzet van het kerkcafé is oecumenisch. De gezamenlijke kerken van Woerden bevelen deze activiteit van harte aan.

Wilt u meer weten? Bel of mail naar Edwin Gordijn, h.e.gordijn@gmail.com, tel. 0348-410577. U kunt ook terecht bij Leon Everts, diaken van de parochie Pax Christi, tel. 0348-412817.

WANDELEN

Wandelen is helemaal in. Het mooie weer dat we de laatste weken gehad hebben nodigt uit om een rondje te doen. Het verplicht thuiswerken en de sportvereniging waar je niet terecht kan, spelen wellicht ook een rol. Even lekker bewegen, niet té inspannend, je gedachten (proberen te) verzetten, genieten van de zon en de natuur die in deze periode op zijn mooist lijkt. Wandelen helpt bij een gezonde en actieve leefstijl. Je kunt samen wandelen met een vriend of vriendin, met je hond als je die hebt of alleen.
In de Bijbel gaat het ook over wandelen. Door de hele Bijbel kom je het tegen. Wandelen met God. Zo wandelde Henoch met God (Genesis 5:22 en 24). Zoals dat in Genesis staat is het natuurlijk figuurlijk bedoeld. Wandelen met God betekent dat

KOPIJ ROND PINKSTEREN

Vanwege Pinksteren kan kopij voor Hervormd Woerden nr. 8 worden ingeleverd tot uiterlijk dinsdagochtend 2 juni 10.00 uur, per e-mail. Voor wijkberichten blijft het inlevertijdstip zaterdag 30 mei 12.00 uur bij de wijkredacties.

OVERBELASTING KERKOMROEP

In veel gemeenten zullen veel meer luisteraars via Kerkomroep aangesloten zijn dan normaal. Dit kan leiden tot overbelasting van de website van Kerkomroep. Het zou goed kunnen zijn dat u geen verbinding kunt maken met de live uitzending. Als volgen op de computer niet lukt, kunt u smartphone of tablet proberen, of andersom. Niet alle browsers werken even goed samen met kerkomroep.nl; het proberen van een andere browser kan misschien helpen. U kunt prima de uitzending op een later moment terugluisteren. Als er gespreid geluisterd wordt, zal dat de snelheid ten goede komen. Achteraf kunt u de kerkdienst ook downloaden en afspelen wanneer dat u uitkomt.