Kerkcafé Woerden Kerkcafé Woerden

Kennelijk voorziet het in een behoefte om op de eerste zondagmiddag van de maand tussen 15.00 en 17.00 uur een open huis te hebben. We zijn nu ruim een half jaar bezig met gemiddeld tussen de tien en twintig bezoekers.
Kerkcafé is er voor iedereen, kerkelijk of onkerkelijk, oud of jong.
Wat zijn de activiteiten bij deze bijeenkomsten? Ontmoeting en gesprek, spelletjes, sjoelen, puzzelen, kaartspelen zoals klaverjassen en jokeren, film bekijken en nog vele andere bezigheden.
Voor elke middag staan twee vrijwilligers ingeroosterd. Zij zorgen voor de koffie, thee en frisdranken. Zij beheren voor deze middag de ontmoetingsruimte van de Opstandingskerk (Wilhelminaweg 8 in Woerden, tegenover de molen).
Aan het einde van de middag vindt er in de kerk een korte liturgische afsluiting plaats. De bezoekers zijn vrij om hier al of niet gebruik van te maken.

Ook u bent van harte welkom! Maar u bent ook welkom om mee te draaien als vrijwilliger/ster. Het kost u hooguit twee zondagmiddagen per jaar plus een eerste middag om als kennismaking mee te doen. De opzet van het kerkcafé is oecumenisch. De gezamenlijke kerken van Woerden bevelen deze activiteit van harte aan.

Wilt u meer weten? Bel of mail naar Edwin Gordijn, , tel. 0348-410577. U kunt ook terecht bij Leon Everts, diaken van de parochie Pax Christi, tel. 0348-412817.

HET LEVEN NA PINKSTEREN
Ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Want de eerste hemel en de eerste aarde zijn voorbij, en de zee is er niet meer.

Openbaring 21:1

Ons leven begint vol verwondering van alles om ons heen. Wat gaat het leven ons bieden, wat mogen we ervan verwachten, wat is onze plaats in het geheel? We weten het eerst nog niet.
Als we wat ouder worden, beginnen we er iets meer van te begrijpen. Dan merken we ook dat het maar zelden zo is dat we alles bereiken waar we van droomden. In mijn werk als predikant, personal coach en mediator kom ik behalve dankbare mensen ook veel mensen tegen die teleurgesteld zijn. Hoe heeft dit zo kunnen gaan? We droomden van een prachtige loopbaan, van een gezond en feestelijk leven, om zelf iets in de wereld voor anderen te betekenen, en op zijn minst een goed gezin te hebben waar het met al onze kinderen alleen maar goed gaat!
Maar niet alle dromen worden waar. En als ze wel waar worden, blíjft dat niet altijd zo. Soms kijk ik teleurgestelde mensen in hun ogen en zie ik ze denken, om met een tekst van Acda en de Munnik te spreken: “Van al mijn idealen, heb ik alleen het oud worden gehaald”.

De Geest is uitgestort
Hoe kan het toch dat je als christen niet méér van je idealen kunt verwezenlijken. Vanwaar al die teleurstellingen? Met Goede Vrijdag leren we dat Jezus geleden heeft en zelfs gestorven en begraven is. Maar