Kerkcafé Woerden Kerkcafé Woerden

Kennelijk voorziet het in een behoefte om op de eerste zondagmiddag van de maand tussen 15.00 en 17.00 uur een open huis te hebben. We zijn nu ruim een half jaar bezig met gemiddeld tussen de tien en twintig bezoekers.
Kerkcafé is er voor iedereen, kerkelijk of onkerkelijk, oud of jong.
Wat zijn de activiteiten bij deze bijeenkomsten? Ontmoeting en gesprek, spelletjes, sjoelen, puzzelen, kaartspelen zoals klaverjassen en jokeren, film bekijken en nog vele andere bezigheden.
Voor elke middag staan twee vrijwilligers ingeroosterd. Zij zorgen voor de koffie, thee en frisdranken. Zij beheren voor deze middag de ontmoetingsruimte van de Opstandingskerk (Wilhelminaweg 8 in Woerden, tegenover de molen).
Aan het einde van de middag vindt er in de kerk een korte liturgische afsluiting plaats. De bezoekers zijn vrij om hier al of niet gebruik van te maken.

Ook u bent van harte welkom! Maar u bent ook welkom om mee te draaien als vrijwilliger/ster. Het kost u hooguit twee zondagmiddagen per jaar plus een eerste middag om als kennismaking mee te doen. De opzet van het kerkcafé is oecumenisch. De gezamenlijke kerken van Woerden bevelen deze activiteit van harte aan.

Wilt u meer weten? Bel of mail naar Edwin Gordijn, , tel. 0348-410577. U kunt ook terecht bij Leon Everts, diaken van de parochie Pax Christi, tel. 0348-412817.

DE DERDE DAG
“… en op de derde dag bereik ik de voltooiing”

Lucas 13:32c

Het zijn de Farizeeërs die Jezus waarschuwen. Hij kan maar beter weggaan, want Herodes wil hem doden. Het lijkt wel of Jezus daar niet bang voor is. “Let op, ik drijf demonen uit en vandaag en morgen genees ik mensen, en op de derde dag bereik ik de voltooiing”, zegt Hij tegen hen.
Zou iemand het begrepen hebben? De woorden van Jezus zijn krachtig genoeg om te weten dat hij iets bijzonders zegt. Omstanders hebben ze onthouden, zodat ze later konden worden opgenomen in het Evangelie van Lucas.
Het zal vast niet allemaal duidelijk geweest zijn. Niet daar, en niet direct op dat moment. Maar het moet wel duidelijk geweest zijn dat de aanstaande dood voor Jezus niet het allerbelangrijkste was. Hij keek veel verder dan dat. Maar Jezus had vooral ook zijn aandacht voor het hier en nu: er moesten demonen worden uitgedreven, mensen genezen. Dat was het