Kerkcafé Woerden Kerkcafé Woerden

Kennelijk voorziet het in een behoefte om op de eerste zondagmiddag van de maand tussen 15.00 en 17.00 uur een open huis te hebben. We zijn nu ruim een half jaar bezig met gemiddeld tussen de tien en twintig bezoekers.
Kerkcafé is er voor iedereen, kerkelijk of onkerkelijk, oud of jong.
Wat zijn de activiteiten bij deze bijeenkomsten? Ontmoeting en gesprek, spelletjes, sjoelen, puzzelen, kaartspelen zoals klaverjassen en jokeren, film bekijken en nog vele andere bezigheden.
Voor elke middag staan twee vrijwilligers ingeroosterd. Zij zorgen voor de koffie, thee en frisdranken. Zij beheren voor deze middag de ontmoetingsruimte van de Opstandingskerk (Wilhelminaweg 8 in Woerden, tegenover de molen).
Aan het einde van de middag vindt er in de kerk een korte liturgische afsluiting plaats. De bezoekers zijn vrij om hier al of niet gebruik van te maken.

Ook u bent van harte welkom! Maar u bent ook welkom om mee te draaien als vrijwilliger/ster. Het kost u hooguit twee zondagmiddagen per jaar plus een eerste middag om als kennismaking mee te doen. De opzet van het kerkcafé is oecumenisch. De gezamenlijke kerken van Woerden bevelen deze activiteit van harte aan.

Wilt u meer weten? Bel of mail naar Edwin Gordijn, , tel. 0348-410577. U kunt ook terecht bij Leon Everts, diaken van de parochie Pax Christi, tel. 0348-412817.

MIJN GENADE IS U GENOEG

Voor veel mensen bekende woorden. Ik hoor deze woorden weleens. De toon waarop deze woorden worden uitgesproken kan echter totaal verschillend zijn. Waar de één liefdevol deze woorden spreekt, worden ze door een ander uitgespuugd. Waar de één iets van hoop of iets van berusting ontleent aan deze woorden, roepen ze bij een ander weerstand op; hoezo “mijn genade is u genoeg”?
De apostel Paulus schrijft in zijn brief aan de christenen in Korinthe dat Jezus tot hem heeft gesproken: “Je hebt niet meer dan mijn genade nodig, want kracht wordt zichtbaar in zwakheid” (NBV). De zin staat niet op zichzelf. Er gaat het nodige aan vooraf. Na Paulus zijn er in Korinthe nep-apostelen gekomen die invloed hebben gekregen. Paulus heeft van hen kritiek gekregen. Nu moet Paulus iets doen wat hij niet wil: hoog van zichzelf opgeven. Altijd heeft hij God en Jezus centraal gesteld en nu moet hij