Kerkdiensten Kerkdiensten

Iedere zondag zijn er twee kerkdiensten die gehouden worden om 09.30 en 18.30 uur.
De Hervormde Gemeente van Woerden beschikt over twee kerkgebouwen, te weten:
Petruskerk, Kerkplein 5, 3441 BG, tel. 416647
Maranathakerk, Molenvlietbaan 10, 3448 DC, tel. 410111.

We kennen in Woerden geen wijkkerken. We hebben immers te maken met vier wijkgemeenten en twee kerkgebouwen. In de regel heeft daarom elke wijkkerkenraad de verantwoordelijkheid voor één dienst per zondag. Deze vindt plaats, zoveel als mogelijk , afwisselend in de Petruskerk en de Maranathakerk en beurtelings op de morgen en in de avond. Hierbij valt verder nog op te merken dat de wijken Centrum-Oost, c.q. Noord en West, nooit gelijktijdig dienst doen vanwege hun overeenkomstige modaliteit.

MIJN GENADE IS U GENOEG

Voor veel mensen bekende woorden. Ik hoor deze woorden weleens. De toon waarop deze woorden worden uitgesproken kan echter totaal verschillend zijn. Waar de één liefdevol deze woorden spreekt, worden ze door een ander uitgespuugd. Waar de één iets van hoop of iets van berusting ontleent aan deze woorden, roepen ze bij een ander weerstand op; hoezo “mijn genade is u genoeg”?
De apostel Paulus schrijft in zijn brief aan de christenen in Korinthe dat Jezus tot hem heeft gesproken: “Je hebt niet meer dan mijn genade nodig, want kracht wordt zichtbaar in zwakheid” (NBV). De zin staat niet op zichzelf. Er gaat het nodige aan vooraf. Na Paulus zijn er in Korinthe nep-apostelen gekomen die invloed hebben gekregen. Paulus heeft van hen kritiek gekregen. Nu moet Paulus iets doen wat hij niet wil: hoog van zichzelf opgeven. Altijd heeft hij God en Jezus centraal gesteld en nu moet hij