PKN
Hervormde Gemeente Woerden
 
Kerkdiensten van groot pastoraal belang Kerkdiensten van groot pastoraal belang

‘De kerkdiensten van onze gemeente zijn van groot pastoraal belang. We proberen zo onze gemeente door deze crisis heen bijeen te houden en te bewaren bij haar Heer.’ Zo verwoordt de liturgiecommissie waar het in onze kerkdiensten nu om draait. ‘Het gaat in elke kerkdienst om de inhoud. De Bijbel wordt op zo’n manier uitgelegd dat je contact krijgt met wat in de Bijbel gebeurt. We worden van toekijkers betrokkenen…. Zodat ook thuis de lofzang gaande blijft.’ In opdracht van de kerkenraad heeft de liturgiecommissie lijnen uitgezet voor onze livestream kerkdiensten. Naast vertrouwde elementen zult u nieuwe dingen horen, er is zelfs ‘koffie drinken na de dienst’. Maar de kern blijft je open stellen voor de verhalen uit de Bijbel, je laten meenemen door het Woord van Omhoog met het oog op ons leven hier en nu. Dat vraagt discipline en gebed van de voorgangers, maar ook van ons als gemeente thuis.
Op de website van Hervormd Woerden kunt u de ‘Leidraad Kerkdiensten Hervormde Wijk Noord+West tijdens coronacrisis’ lezen.

         Wim Koerselman

terug
 
 
 

Inloggen

Meditatie

HEILIGE CONCENTRATIE
… opdat u kunt onderscheiden wat wezenlijk is …

Filippenzen 1:10a

Bij Paulus voeren gevoelens van dankbaarheid en blijdschap de boventoon als hij denkt aan de gemeente van Filippi. Was dat omdat er in die gemeente zoveel goeds te vinden was? Ongetwijfeld. Toch denk ik dat het ook te maken heeft met het perspectief van waaruit de apostel naar de gemeente kijkt. Hij ziet de gemeente als Christus’ gemeente. Een gemeente waar God door Zijn Heilige Geest gewerkt heeft en waar Hij nog werkt. Daarom wordt bij de apostel iedere gedachte aan de gemeente omgezet in dank aan Hem.
Toch blijft er ook voldoende gebedsstof over. Paulus bidt voor de gemeente om een groei in ‘fijngevoeligheid’ (vers 9). Een groei in het vermogen om de wil van God te ontdekken in concrete situaties. Dat hadden de christenen in Filippi hard nodig. Ze leefden in de eerste eeuw van onze jaartelling in een heidense omgeving en konden nog niet terugvallen op tal van christelijke tradities en gewoonten. Wij hebben twintig eeuwen christendom achter ons liggen. Wij mogen luisteren naar

meer
 
OVERBELASTING KERKOMROEP

In veel gemeenten zullen veel meer luisteraars via Kerkomroep aangesloten zijn dan normaal. Dit kan leiden tot overbelasting van de website van Kerkomroep. Het zou goed kunnen zijn dat u geen verbinding kunt maken met de live uitzending. Als volgen op de computer niet lukt, kunt u smartphone of tablet proberen, of andersom. Niet alle browsers werken even goed samen met kerkomroep.nl; het proberen van een andere browser kan misschien helpen. U kunt prima de uitzending op een later moment terugluisteren. Als er gespreid geluisterd wordt, zal dat de snelheid ten goede komen. Achteraf kunt u de kerkdienst ook downloaden en afspelen wanneer dat u uitkomt.

 
Agenda
Ga voor de agenda van alle PKN-kerkelijke activiteiten en vergaderingen naar kerkpleinwoerden.nl
 
Werkgroep Geloof en Cultuur

 

 

 
In het activiteitenoverzicht   van de Werkgroep Geloof en Cultuur van de Protestantse kerken van Woerden/Zegveld vindt u een breed scala van activiteiten op het gebied van theologie, spiritualiteit, eredienst, pastoraat, opvoeding, samenleving en cultuur.
 

 
Geven aan de kerk
De gemeente van Christus wordt zichtbaar in onder meer de eredienst, in het pastoraat en in het missionaire werk. Om dit werk doorgang te kunnen laten vinden, is uiteraard geld nodig. Daarom vragen we u graag om uw bijdrage.
>Lees meer
 
Kerkblad Hervormd Woerden


Het kerkblad 'Hervormd Woerden' 

 

 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.