Kerkmusicus en organisten Kerkmusicus en organisten

Het college van kerkrentmeesters van de Hervormde Gemeente heeft vijf organisten in dienst, die bij toerbeurt diensten vervullen, zowel in de Petruskerk als in de Maranathakerk:
dhr. J.A. (Ad) van Pelt (coördinatie), Stromenlaan 85, 3448 CC, tel. 421884, e-mail
dhr. C.J. (Kees) Bruggeman, Dwergroosweide 23, 3448 ZH, tel. 410187
dhr. N.A. (Nico) van der Kooij, Meidoornstraat 46, 3442 GC, tel. 423446
dhr. M.A. (Marnix) van der Ploeg, Veldbloemenlaan 32, 3448 GM, tel. 460970
mw. A. (Annelies) van Zoelen-Kuus, Hoefslag 1, 3471 AJ Kamerik, tel. 402837

MIJN GENADE IS U GENOEG

Voor veel mensen bekende woorden. Ik hoor deze woorden weleens. De toon waarop deze woorden worden uitgesproken kan echter totaal verschillend zijn. Waar de één liefdevol deze woorden spreekt, worden ze door een ander uitgespuugd. Waar de één iets van hoop of iets van berusting ontleent aan deze woorden, roepen ze bij een ander weerstand op; hoezo “mijn genade is u genoeg”?
De apostel Paulus schrijft in zijn brief aan de christenen in Korinthe dat Jezus tot hem heeft gesproken: “Je hebt niet meer dan mijn genade nodig, want kracht wordt zichtbaar in zwakheid” (NBV). De zin staat niet op zichzelf. Er gaat het nodige aan vooraf. Na Paulus zijn er in Korinthe nep-apostelen gekomen die invloed hebben gekregen. Paulus heeft van hen kritiek gekregen. Nu moet Paulus iets doen wat hij niet wil: hoog van zichzelf opgeven. Altijd heeft hij God en Jezus centraal gesteld en nu moet hij