Kerkradio, internet en bandrecorder Kerkradio, internet en bandrecorder

Voor hen die de kerkdiensten niet meer kunnen bijwonen, bestaat de mogelijkheid een aansluiting op de kerkradio aan te vragen. Contactpersoon hiervoor is dhr. Rinus van der Does, Lindenlaan 7, 3442 GD, tel. 420235, e-mail. Wanneer er een orde van dienst is, ontvangen abonnees van de kerkradio hier een exemplaar van.

Daarnaast is het mogelijk om de kerkdiensten live of na afloop te beluisteren via internet. U gaat hiervoor naar www.kerkomroep.nl, u klikt in de kaart van Nederland op de provincie Utrecht en zoekt dan in de lijst de kerken in Woerden op.

Zij die, door ziekte of welke andere oorzaak, tijdelijk aan huis gebonden zijn en daarom de kerkdiensten niet kunnen bezoeken, kunnen door middel van een cassettebandje de kerkdienst thuis beluisteren. Hiervoor kunt u contact opnemen met een van de kosters.

DE DERDE DAG
“… en op de derde dag bereik ik de voltooiing”

Lucas 13:32c

Het zijn de Farizeeërs die Jezus waarschuwen. Hij kan maar beter weggaan, want Herodes wil hem doden. Het lijkt wel of Jezus daar niet bang voor is. “Let op, ik drijf demonen uit en vandaag en morgen genees ik mensen, en op de derde dag bereik ik de voltooiing”, zegt Hij tegen hen.
Zou iemand het begrepen hebben? De woorden van Jezus zijn krachtig genoeg om te weten dat hij iets bijzonders zegt. Omstanders hebben ze onthouden, zodat ze later konden worden opgenomen in het Evangelie van Lucas.
Het zal vast niet allemaal duidelijk geweest zijn. Niet daar, en niet direct op dat moment. Maar het moet wel duidelijk geweest zijn dat de aanstaande dood voor Jezus niet het allerbelangrijkste was. Hij keek veel verder dan dat. Maar Jezus had vooral ook zijn aandacht voor het hier en nu: er moesten demonen worden uitgedreven, mensen genezen. Dat was het