Kerkradio, internet en bandrecorder Kerkradio, internet en bandrecorder

Voor hen die de kerkdiensten niet meer kunnen bijwonen, bestaat de mogelijkheid een aansluiting op de kerkradio aan te vragen. Contactpersoon hiervoor is dhr. Rinus van der Does, Lindenlaan 7, 3442 GD, tel. 420235, e-mail. Wanneer er een orde van dienst is, ontvangen abonnees van de kerkradio hier een exemplaar van.

Daarnaast is het mogelijk om de kerkdiensten live of na afloop te beluisteren via internet. U gaat hiervoor naar www.kerkomroep.nl, u klikt in de kaart van Nederland op de provincie Utrecht en zoekt dan in de lijst de kerken in Woerden op.

Zij die, door ziekte of welke andere oorzaak, tijdelijk aan huis gebonden zijn en daarom de kerkdiensten niet kunnen bezoeken, kunnen door middel van een cassettebandje de kerkdienst thuis beluisteren. Hiervoor kunt u contact opnemen met een van de kosters.

MIJN GENADE IS U GENOEG

Voor veel mensen bekende woorden. Ik hoor deze woorden weleens. De toon waarop deze woorden worden uitgesproken kan echter totaal verschillend zijn. Waar de één liefdevol deze woorden spreekt, worden ze door een ander uitgespuugd. Waar de één iets van hoop of iets van berusting ontleent aan deze woorden, roepen ze bij een ander weerstand op; hoezo “mijn genade is u genoeg”?
De apostel Paulus schrijft in zijn brief aan de christenen in Korinthe dat Jezus tot hem heeft gesproken: “Je hebt niet meer dan mijn genade nodig, want kracht wordt zichtbaar in zwakheid” (NBV). De zin staat niet op zichzelf. Er gaat het nodige aan vooraf. Na Paulus zijn er in Korinthe nep-apostelen gekomen die invloed hebben gekregen. Paulus heeft van hen kritiek gekregen. Nu moet Paulus iets doen wat hij niet wil: hoog van zichzelf opgeven. Altijd heeft hij God en Jezus centraal gesteld en nu moet hij