PKN
Hervormde Gemeente Woerden
 
Kerst bij kerkopschootdienst Kerst bij kerkopschootdienst

Om alvast in de agenda te schrijven: Op zondagmorgen 15 december is onze eerstvolgende kerkopschootdienst. Dat is een dienst van ongeveer twintig minuten die speciaal gericht is op kinderen van de ‘crèche leeftijd, die bij een van beide ouders op schoot kunnen zitten. In deze dienst wordt veel gezongen, is er veel te zien en te beleven, en wordt er heel beperkt gesproken. De liederen die we zingen zijn teksten die gemaakt zijn op melodieën die al bekend zijn bij de kinderen. We hopen dat de kinderen begeleid worden door een van beide ouders of anders een van de opa’s of oma’s! Voorafgaande aan de dienst is er in de Maranathakerk nog koffie, thee en limonade, samen met iedereen die nog even nablijft na de ‘gewone’ dienst die om 9.30 is begonnen en als het goed is rond 10.30 uur wordt afgerond.
In deze kerkopschootdienst kijken we alvast naar het kerstverhaal. Hier zit vast ook wat inspiratie in om ook de weken daarna met deze kinderen verder aandacht te geven aan Kerst!
Voorgangers in deze kindopschootdienst zijn Lydia Joppe en ds. Hans Berkheij, de muzikale begeleiding is in handen van Marnix van der Ploeg! We zien uit naar een feestelijke dienst met onze jongste gemeenteleden.

        ds. J.A. Berkheij

terug
 
 
 

Inloggen

Agenda
Ga voor de agenda van alle PKN-kerkelijke activiteiten en vergaderingen naar kerkpleinwoerden.nl
 
Meditatie


Laten we nu naar Bethlehem gaan …

Lukas 2:15

Over die herders in de kerstnacht is veel te doen geweest. Waren het vrome Joden die bij wijze van spreken met de Bijbel op hun knieën op de Messias zaten te wachten? Of waren het ruwe kerels, die ongunstig bekend stonden? Mensen die je in de gaten moest houden en desnoods ook wat op afstand? In de beschrijving van Lukas staat het niet. En dat is eigenlijk ook wel mooi, dat we niet precies weten wat voor mensen het zijn geweest. Want voor God is het allemaal om het even. Het waren mensen, zoals wij. Die volop in het leven stonden. Die hun brood verdienden door het houden van schapen en die in die bewuste nacht, nachtdienst hadden. Harde noodzaak. Er moest gewerkt worden, wilden ze ooit hun schaapjes op het droge krijgen.

Maar midden in die nacht, in hun dagelijkse bezigheden, worden ze onderbroken en komt die engel met die goddelijke boodschap, die evangelieverkondiging, en daarmee worden ze even weggeroepen uit waar ze mee bezig zijn. Gods werkelijkheid komt de werkelijkheid van hun leven binnen. En hun reactie is

meer
 
Werkgroep Geloof en Cultuur

 

 

 
In het activiteitenoverzicht   van de Werkgroep Geloof en Cultuur van de Protestantse kerken van Woerden/Zegveld vindt u een breed scala van activiteiten op het gebied van theologie, spiritualiteit, eredienst, pastoraat, opvoeding, samenleving en cultuur.
 

 
Geven aan de kerk
De gemeente van Christus wordt zichtbaar in onder meer de eredienst, in het pastoraat en in het missionaire werk. Om dit werk doorgang te kunnen laten vinden, is uiteraard geld nodig. Daarom vragen we u graag om uw bijdrage.
>Lees meer
 
Kerkblad Hervormd Woerden

Het kerkblad 'Hervormd Woerden' 

 
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.